جستجو

آمار مربوط به واحدهای فعال استانی در بخش معدن و صنایع معدنی گویای سهم ۲۷.۴ درصدی در بین بیش از ۷۰.۹ هزار واحد این بخش در دوره ۱۰ ماهه امسال است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایرنا ، بر پایه جداول آماری وزارت صنعت، ۱۰ ماهه امسال ۷۰ هزار و ۹۲۱ واحد فعال صنعتی، معدنی و تجاری در قالب ۳۳ گروه فعالیت، مجوز اشتغال دو میلیون و ۴۱۳ هزار و ۳۱۱ نفر را کسب کردند.

سهم کانی غیرفلزی ۱۵.۱ هزار فقره

آمار مورد بررسی گویای آن است که در بخش معدن و صنایع معدنی بیشترین واحد های فعال استانی مربوط به «کانی غیرفلزی» با رقم ۱۵ هزار و ۱۹۸ فقره ثبت شد که مجوز اشتغال ۳۷۴ هزار و ۲۶۸ نفر دارند.

فلزات اساسی ۲.۷ هزار واحد فعال

همچنین فلزات اساسی نیز در دوره این گزارش تعداد دو هزار و ۷۸۷ فقره ثبت شد که مجوز اشتغال ۱۷۸ هزار و ۶۹۴ نفر را به دنبال داشت.

بررسی این آمار گویای آن است که فولادسازان در این بخش سهم عمده دارند و امروز صنعت فولاد کشور رتبه دهم را در جهان به خود اختصاص داده است.

استخراج سایر معادن

جداول مربوطه توضیح روشنی از استخراج سایر معادن ندارد که مشمول چه نوع معادنی است، اما تعداد یک هزار و ۳۵۳ فقره واحد فعال با مجور اشتغال ۱۸ هزار و ۴۱۴ نفر در این بخش سطح‌بندی شده‌اند.

آمارهای وزارت صنعت گویای آن است که بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری در سطح کشور وجود دارد و از این رقم افزون بر پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال محسوب می‌شوند.

کانه‌های فلزی ۱۱۳ فقره

بررسی جداول یاد شده، حاکی از این است که تعداد ۱۱۳ فقره کانه‌های فلزی در سطح استان‌ها فعال بوده که تعداد ۲۳ هزار و ۵۱۵ نفر مجوز اشتغال دارند.

برابر آمارهای این بخش معادن سنگ‌آهن با توجه به واحد های فولاد سازی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و انتظار می‌رود با توسعه برنامه اکتشاف در این زمینه آمارها دستخوش تغییر شوند.

استخراج زغال‌سنگ و لینیت ..

شمار واحدهای فعال استخراج زغال‌سنگ و لینیت برابر آمارهای وزارت صنعت در ۱۰ ماهه امسال ۲۲ فقره بود که مجوز اشتغال ۸۸۲ نفر را به دنبال داشت.

ایران در شرایط حاضر تنها واحد ذوب اصفهان را دارد که تولید آن به روش کوره بلند و با استفاده از زغال‌سنگ انجام می‌شود، انتظار می‌رود به واحدهای کوره بلند در برنامه آتی فولاد افزوده شود که این امر میزان نیاز زغال‌سنگ را افزایش خواهد داد.

ایران اکنون به عنوان دهمین فولادساز جهان محسوب می‌شود و انتظار می‌رود در افق ۱۴۰۴ با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد به جایگاه هفتم ارتقا یابد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.