جستجو

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مقدمات جذب ۸۰۸ میلیون دلار سرمایه برای فعالیت در عرصه صنایع سنگین و فولاد چابهار فراهم شده و به زودی این منطقه قطب جدید صنعت فولاد کشور تبدیل خواهد شد.


محمد هدایی اظهارداشت: با مذاکرات انجام شده، مقدمات جذب بیش‌ از ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم یک شرکت کنسرسیومی با ۸۰ درصد سرمایه گذاری خارجی و ۲۰ درصد سرمایه گذاری داخلی در صنعت فولاد فراهم شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم با طی مراحل پایانی این مذاکرات در نیمه نخست سال جدید مراحل اجرایی این طرح ملی در شهریور ماه آغاز شود، گفت: با راه‌اندازی این طرح برای یک‌هزار و ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار، اجرای این پروژه را منشا تحولی در GDP کشور خواند و افزود: با بهره برداری از این پروژه، ظرفیت تولید فولاد کشور ۳.۵ میلیون تن افزایش می‌یابد که روی شاخص GDP کشور تاثیر مثبتی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی‌های لازم جهت تربیت نیرو متخصص در منطقه آزاد چابهار صورت گرفته تا نیازهای پروژه‌های فولاد و پتروشیمی در حال احداث، به صورت حداکثری از نیروهای بومی تامین شود.
فولاد مکران در سال ۱۳۹۳ به صورت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی منطقه آزاد تجاری چابهار به ثبت رسیده است.
طرح فولاد مکران در چابهار با هدف پاسخ‌دهی به نیاز بازارهای داخلی و خارجی در افق سال ۱۴۰۴ شامل واحدهای گندله سازی، احیای مستقیم، فولادسازی، نورد گرم ورق، نورد مقاطع و نورد سیم میلگرد اجرا می‌شودمجتمع فولاد چابهار در سال ۱۳۹۴ با حضور مسوولان وقت کلنگ‌زنی شد و فاز نخست فولاد مکران بعد از دریافت مجوزهای زیست محیطی در حال حاضر در زمینی به وسعت ۳۰۰ هکتار در حال اجراست. افق تولید فولاد در چابهار سالانه ۱۰ میلیون فولاد است.
طرح فولاد مکران در چابهار با هدف پاسخ‌دهی به نیاز بازارهای داخلی و خارجی در افق سال ۱۴۰۴ شامل واحدهای گندله سازی، احیای مستقیم، فولادسازی، نورد گرم ورق، نورد مقاطع و نورد سیم میلگرد اجرا می‌شود و هم اکنون مرحله نخست از مجموع واحدهای یادشده شامل احداث یک واحد اسفنجی به روش احیای مستقیم به ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال در دستور کار این شرکت قرار دارد. میزان تولید در فاز دوم نیز به همین میزان است و در مجموع تولید ۳.۸ میلیون تن فولاد برای این مجتمع پیش‌بینی شده است.
مدت اجرای طرح فولاد مکران از تاریخ تنفیذ قرارداد EPC با پیمانکار پرورژه (شرکت ایریتک) به مدت ۳۰ ماه (۲.۵ سال) است. این در حالیست که بهره‌برداری از فاز نخست آن زودتر از تابستان سال ۱۴۰۰ امکان‌پذیر نیست.
براساس اعلام مسئولان این پروژه، کوره چهار هزار و ۵۰۰ تنی این مجتمع فولاد به‌طول ۱۰۵ متر به‌طور کامل در اصفهان ساخته و به چابهار منتقل شده است. این پروژه بزرگ‌ترین تک‌مدول ساخته شده در ایران است که وزن سازه آن ۴۷۰۰ تن و وزن تأسیسات باری کوره که به آن اضافه خواهد شد بالغ بر ۵۰۰ تن است. ارتفاع سازه آن ۱۱۰ متر و اکثر تجهیزات پروژه داخلی‌سازی شده است.
راه‌اندازی بخش احیای مستقیم این پروژه با ظرفیت ۲.۲ میلیون تن در فاز دوم برنامه گنجانده شده است که بزرگ‌ترین پروژه در نوع خود در سطح خاورمیانه محسوب می‌شود.
این پروژه به ۴۰۰ متر مکعب آب در هر ساعت نیاز دارد که با توجه به نزدیکی آن به دریای عمان (فاصله هوایی ۴ کیلومتری) چندان نگران‌کننده به نظر نمی‌رسد. نکته اصلی نبود گاز لوله‌کشی در چابهار است که نیاز اصلی واحدهای صنعتی و تولیدی محسوب می‌شود که طبق اطلاعات واصله قرار است گاز طبیعیبزودی به چابهار و این منطقه برسد.
این پروژه با اکثریت سهام بخش خصوصی (۹۰ درصد) در حال اجراست و سهامداران این شرکت شامل گروه مالی بانک ملت، صندوق سرمایه‌گذاری شرکت پاسارگاد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو)، هولدینگ توسعه صنایع معدنی امید و سازمان منطقه آزاد چابهار هستند. برای اجرای این پروژه ۱۳۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی تسهیلات گرفته شده که بازپرداخت آن ۳۰ ماه بعد (۲.۵ سال) آغاز می‌شود.
نزدیک‌ترین واحد تولید فولاد به این پروژه، فولاد کرمان است که حدود هزار کیلومتر با آن فاصله دارد.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.