جستجو

گزارشی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تعداد مجوزهای صادره طی ۶ماهه نخست امسال منتشر شد که بر اساس آن شاهد رشد ۸٫۷درصدی در صدور پروانه اکتشافی و رشد ۷٫۳درصدی در پروانه بهره برداری بوده‌ایم.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایراسین، بر پایه گزارش‌های ارائه شده از سوی وزارت صمت، شاهدیم تعداد مجوزهای صادره در حوزه پروانه اکتشاف در فصل تابستان برابر با ۲۷۱ فقره بوده که نسبت به فصل بهار با رشد ۳۲.۸درصدی همراه شده است. همچنین گواهی کشف در سه ماهه تابستان امسال برابر با ۱۳۸مورد بوده که در مقایسه با بهار ۹۹ رشد ۳۲.۷درصدی را ثبت کرده است. همچنین در خصوص پروانه بهره برداری نیز باید گفت: طی تابستان امسال میزان پروانه صادره برابر با ۱۷۹مورد بوده و نسبت به ۳ماهه اول سال با رشد ۳۸.۸درصدی همراه گشته است.

در مجموع می‌توان گفت در ۶ماهه نخست امسال در حوزه معدن شاهد رشد تعداد مجوزها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده ایم. به این ترتیب که در پروانه اکتشاف رشد ۸.۷درصدی، گواهی کشف رشد ۱.۳درصدی و در پروانه بهره برداری نیز رشد ۷.۳درصدی به ثبت رسیده است.

در زمینه سرمایه مجوزهای صادره بخش معدن نیز می‌بینیم که برای گواهی کشف معادن طی ۶ماهه اول امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل با رشد ۳۵.۷درصدی همراه گشته است. لازم به ذکر است میزان سرمایه مجوزهای صادره در ۶ماهه اول ۹۹ برابر با ۵۷۴.۹میلیارد ریال بوده و این عدد در سال گذشته ۴۲۳.۵میلیارد ثبت شده است.

بر اساس اطلاعات منتشره از سوی وزارت صمت، طرح‌های در دست اجرا در گروه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و بر این اساس تعداد طرح‌ها در زمینه استخراج کانه‌های فلزی ۲۵ فقره به ارزش ۲۸۶۱۴۰.۳ میلیارد ریال و اشتغال حاصل از مجوز ۲۳۱۶۲نفر بوده است. همچنین در خصوص استخراج زغال‌سنگ ولینیت تعداد ۸فقره به ارزش سرمایه مجوز ۴۲۲۶.۸میلیارد ریال بوده که اشتغال ۹۲۱نفری را به همراه داشته است. در خصوص استخراج از سایر معادن نیز تعداد ۹۱۰فقره به ارزش سرمایه مجوز ۴۱۴۳۱.۱میلیارد ریال و اشتغال ۱۳۶۴۶نفری را ایجاد کرده است.

از طرح‌های مهم راه اندازی شده ایجادی در شش ماهه اول سال ۹۹ می‌توان به مواردی همچون مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد که به ساخت فلزات اساسی می‌پردازد و با راه‌اندازی این مجتمع اشتغالزایی برای ۴۴۰ نفر فراهم شده است؛ همچنین واحد گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه در خراسان جنوبی به منظور استخراج زغال‌سنگ طرحی را به سرانجام رسانده که اشتغالزایی برای ۶۰ نفر را به همراه داشته است.

از دیگر صنایع معدنی می‌توان به صنایع مس طارم در استان قزوین اشاره کرد که با ساخت فلزات اساسی راه اندازی شده و زمینه ساز اشتغال برای ۳۰۰ نفر را فراهم کرده است؛ گروه معادن امیر سنگان پارسیان نیز در استان خراسان رضوی که به استخراج کانه های فلزی می‌پردازند طرحی داشته که اشتغالزایی برای ۱۵۰ نفر را فراهم کرده است.

در مجموع می‌توان گفت: بخش صنعت و معدن کشور، طی ۶ماه نخست امسال عملکرد قابل قبولی وجود داشته و تا حدودی همراهی دولت به ویژه با بخش معدن احساس می‌شود.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.