جستجو

مدیرعامل بورس‌ کالای ایران گفت: به نظر می‌رسد که دیگر اختلافات کارشناسی که وجود داشت، رفع شده و همه به این نتیجه رسیدند که قیمت‌گذاری دستوری علاج بسیاری از کالاها نیست.


به گزارش معدن مدیا، حامد سلطانی‌نژآد در پاسخ به این پرسش که اختلافات بین بورس کالا و وزارت صمت بر سر قیمت‌گذاری فولاد در سال ۹۹ به کجا رسید و چه برنامه‌ای برای سال ۱۴۰۰ در این زمینه دارید؟ اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ در حوزه فولاد برنامه منسجمی داریم که کل زنجیره فولاد را در بورس بیاوریم که به دنبال آن، یک سری چالش‌ها نیز وجود خواهد داشت.

وی در ادامه بیان کرد: واقعی شدن ارزش معاملات زنجیره فولاد ممکن است مناسباتی که در حال حاضر وجود دارد را تحت تاثیر قرار دهد، از این جهت به دنبال این هستیم که با حداقل تضاد و تعارض، کل زنجیره فولاد را به بورس کالا بیاوریم.

چشم‌انداز صنعت فلزات اساسی در سال ۱۴۰۰

وی افزود: ممکن است قرارداد‌هایی را تا اطلاع ثانوی در قالب قرارداد کشف پرمیوم و در بلندمدت بین خریداران و فروشندگان منعقد کنیم، تا شرایط فعلی بازار به هم نخورد، همچنین در حوزه پایین‌دست سعی بر این داریم، تا با بازار‌هایی که تا به حال در بورس نبوده‌اند، مثل اصناف، در سال ۱۴۰۰، قرارداد‌هایی را منعقد کنیم تا آن‌ها نیز در بورس بتوانند خرید کنند. مثلا، صنفی که در حوزه برش ورق‌‌های فولادی و یا در حوزه تختال یا شمش کار می‌کند نیز باید با مکانیزمی با نظر سیاست‌گذاران وارد بورس‌ کالا شود.

بر اساس گزارشی از باشگاه خبرنگاران جوان، مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: معاملات کشف پرمیوم از جمله معاملاتی هستند که خیال مصرف‌کننده را بابت تامین کالا راحت می‌کند و این معاملات در حال توسعه هستند. معاملاتی که هم‌اکنون در وکیوم باتوم صورت می‌گیرد، روی محصولاتی مثل، پتروشیمی نیز توسعه پیدا می‌کند و دغدغه خیلی از پایین‌دستی‌ها با راه‌اندازی معاملات کشف پرمیوم برای تامین کالا حل خواهد شد.

سلطانی‌نژاد افزود: به نظر می‌رسد که دیگر اختلافات کارشناسی که وجود داشت، رفع شده و همه به این نتیجه رسیدند که قیمت‌گذاری دستوری علاج خیلی از کالا‌ها نیست. یعنی ما باید یا قیمت‌گذاری دستوری داشته باشیم یا قیمت‌گذاری مبتنی بر عرضه و تقاضا و یا کشف قیمت مبتنی بر عرضه و تقاضا که این اتفاق افتاده است.

وی تاکید کرد: بورس کالا یک پلتفرم معاملاتی است که به سیاست‌گذاران و تصمیم گیران در جهت تصمیم‌گیری موثر و به موقع کمک می‌کند. درواقع بورس ‌کالا آمادگی همکاری ویژه در سال ۱۴۰۰ با نهاد‌های موثر در حوزه بازار کالایی را دارد، زیرا ماموریت و رسالت اصلی بورس‌ کالا ایجاد یک بستر شفاف است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.