جستجو

چین قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی تولید فولاد خود را کاهش دهد، تصمیمی که به زعم برخی از تحلیل‌گران امری بسیار دشوار و حتی نشدنی است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از اقتصاد آنلاین ، بر اساس یادداشت وود مکنزی در نیمه نخست سال ۲۰۲۱، کارخانه‌های فولاد چین تقریبا حدود ۱۲درصد بیش از مدت مشابه سال ۲۰۲۰ تولید داشته‌اند. بر اساس گزارشی که اخیرا رویترز منتشر کرده بود، چین رکورد تولید ماهانه ۹۹.۴۵ میلیون تن را در ماه می به ثبت رساند، اگرچه این رقم در ماه ژوئن به ۹۳.۸۸ میلیون تن کاهش یافت.

صنعت تولید فولاد یکی از بزرگترین آلاینده‌ها در چین به حساب می‌آید که حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از کربن تولید شده در این کشور را به خود اختصاص می‌دهد و پکن بر همین اساس این صنعت را به عنوان بخشی از تلاش خود برای کاهش انتشار کربن و رسیدن به کربن صفر تا سال ۲۰۶۰ هدف قرار داده است.

به گفته تحلیل‌گران کاهش تولید در نیمه دوم سال 2021 امری محتمل است اما پایین آوردن میزان تولید به کمتر از سطح تولید سال ۲۰۲۰ می‌تواند امری چالش برانگیز باشد.

پل بارتولومه تحلیل‌گر اصلی فولاد در اس‌اندپی گلوبال پلاتس در این باره به سی‌ان‌بی‌سی گفت: برای پایین آوردن میزان تولید نیاز به یک اقدام اساسی وجود دارد چرا که بر اساس برآوردها میزان تولید فولاد چین در سال جاری بین ۸ تا ۹ درصد افزایش خواهد یافت.

منابع داخلی که در تالارهای مجازی در نمایشگاه بین‌المللی سنگ آهن سنگاپور در ماه جولای سخنرانی می‌کردند، در رابطه با شرایط کاهش تولید فولاد چین استدلال‌های مشابهی را مطرح کردند.

روهان کندال رییس تحقیقات سنگ آهن در وود مکنزی در مجمع سنگ آهن سنگاپور عنوان کرد: تقریبا می‌توان گفت غیر ممکن است که میزان تولید فولاد چین در سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش یابد.

با این حال یکی از مدیران فولاد سازی هستیل Hesteel چین در این باره توضیح داد: در راستای اجرایی شدن این سیاست نیاز است تا کارخانه‌های فولادی تمرکز خود را بیشتر به کاهش تولید متمرکز کنند و به خصوص در این امر بیشتر کارخانه‌های دولتی باید معطوف به این هدف شوند.

مو گوچیانگ رییس بخش واردات و صادرات فولاد هستیل در مجمع فولاد سنگاپور در این باره تاکید کرد: در حال حاضر چاره‌ای به جز پیروی از قوانین دولت نداریم.

چین در این باره تاکید دارد که متعهد به کاهش تولید فولاد است و کارخانه‌های فولاد سازی در شهر تانگشان پس از دریافت هشدار در رابطه با اعمال مجازات در صورت تولید بیش از حد، میزان تولید خود را کاهش داده‌اند.

جوانگ بین جون مدیر سابق گروه توسعه کسب و کار در فورتسکیو متالز Fortescue Metals در این باره می‌گوید: با توجه به تعداد کارخانه‌های خصوصی و دولتی در چین، کنترل میزان تولید برای مقامات بسیار دشوار است.

جوانک تصریح کرد: چین از جمله کشورهایی است که با تقاضای بسیار بالای فولاد روبروست و اگر سودآوری به همان خوبی نیمه نخست سال باشد، بعید به نظر می‌رسد که تولید فولاد در این کشور در ماه‌های آینده کاهش یابد.

بارتولومه هم در این رابطه تاکید کرد: تلاش برای محدود کردن تولید فولاد باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد و کارخانه‌هایی که تحت تاثیر محدودیت‌های دولتی قرار نمی‌گیرند، تشویق به افزایش تولید خود خواهند شد. نکته مهم آنکه کارخانه‌ها تقریبا در سال جاری سود مناسبی کسب کرده‌اند بنابراین صنعت فولاد قصد دارد در ادامه سال هم با افزایش تولید، افزایش سودآوری را دنبال کند.

چشم انداز تقاضا

بارتولومه با بیان اینکه بهترین راه برای کاهش تولید کاهش تقاضاست، ادامه داد: البته این نکته را هم باید در نظر داشت که چنین سیاستی ممکن است منجر به تضعیف اقتصاد شود.

کندال وود مکنزی توضیح داد: مقامات ممکن است بخش‌های ساختمان را که تقاضای فولاد زیادی دارند، تحت کنترل قرار داده و تا حدودی قیمت‌ها را کاهش دهند. میزان بالای تقاضای فولاد در چین از جمله عواملی است که منجر به افزایش قیمت و به تبع آن افزایش تولید فولاد در این کشور شده است.

سایر ناظران بازار پیش بینی می‌کنند که در ادامه سال تقاضای فولاد در چین کاهش می‌یابد اما در عین حال شک دارند که این کاهش تقاضا منجر به کاهش میزان تولید نسبت به سال ۲۰۲۰ شود.

اریک هدبورگ تحلیل‌گر اصلی در شرکت اطلاعات کالایی CRU در این باره عنوان کرد: تقاضای فولاد در نیمه دوم سال تا حدودی کاهش می‌یابد و دلیل آن کاهش فعالیت‌های ساختمانی است.

هدبورگ در مجمع سنگ آهن سنگاپور توضیح داد: افزون بر این، تقاضا برای کالاهای مصرفی حاوی فولاد از چین پس از اینکه در طول ۱۲ ماه گذشته در سطوح بالا ثابت مانده بود، اکنون اندکی روند تعدیلی در پیش گرفته است و قطعا در نتیجه چنین رویکردی ما شاهد کاهش تقاضای فولاد در چین خواهیم بود.

با این وجود هدبورگ در پاسخ به این سوال که آیا تقاضا به اندازه‌ای کاهش می‌یابد که به کمتر از سطح تولید سال ۲۰۲۰ برسد؟ به این جمله بسنده کرد که در این باره شک دارم.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.