جستجو

چین برنامه هایی دارد که می تواند با حذف بیش از 81 میلیارد دلار از اقتصاد استرالیا ، این کشور را به سمت رکود ببرد.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایفنا پس از آنکه چین نتوانست قیمت سودآورترین کالای صادراتی استرالیا، سنگ آهن را در میان تنش های تجاری به میزان چشمگیری پایین بیاورد، اکنون معتقد است که می تواند با گسترش سریع صنعت بازیافت فولاد و بازار قراضه، خود را از منابع سنگ آهن استرالیا جدا کند. چین می خواهد با استفاده از آخرین فن آوری ها ، واردات سنگ آهن استرالیا را در ده سال آینده به نصف کاهش دهد. یک شرکت آلمانی بازیافت قراضه آهن که اخیرا برای کنفرانسی تجاری در چین بوده این مطلب را تایید کرده و اظهار داشت که چین می تواند به زودی واردات سنگ آهن را در حالی کاهش دهد که به تولید بالای فولاد ادامه می دهد. از یک میلیارد تن فولاد خامی که هم اکنون در چین تولید می شود ، حدود 22 درصد آن بر پایه قراضه است. طبق برنامه پنج ساله چین این رقم تا سال 2025 به 30 درصد افزایش خواهد یافت. یعنی 330 میلیون تن قراضه آهن برای تولید فولاد مصرف خواهد شد که 50 درصد از سطوح فعلی بالاتر خواهد بود.

کارشناسان معتقدند صنعت بازیافت فولاد در چین در خلال ده سال آینده رشد دوبرابری خواهد داشت. برای هر تن فولادی که بر پایه قراضه تولید می شود 1.6 تن در مصرف سنگ آهن صرفه جویی می شود.

تا سال 2025 ، اگر برنامه چین برای تولید فولاد از قراضه طبق برنامه پیش برود ، این کشور سالانه 480 میلیون تن در واردات سنگ آهن صرفه جویی می کند. تا سال 2030 ، واردات سالانه 660 میلیون تن کاهش می یابد. سال گذشته استرالیا 600 میلیون تن سنگ آهن صادر کرده و قیمت فعلی بیش از 210 دلار در هر تن است.

در بدترین حالت و بر اساس ارقام فعلی ، این بدان معناست که اگر چین موفق شود واردات سنگ آهن خود را به نصف کاهش دهد ، به استرالیا حداقل 81 میلیارد دلار ضربه خواهد زد.

همچنین به عنوان بخشی از برنامه های پکن برای کاهش وابستگی به استرالیا، این کشور به دنبال بهره برداری از معادن دست نخورده در آفریقا است. به نظر تحلیلگران اگر این برنامه ها همگی اجرا شوند، می تواند قیمت سنگ آهن استرالیا را بیش از 50 درصد کاهش دهد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.