جستجو

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تکذیب گم شدن سه میلیون تن فولاد در زنجیره مصرف و صادرات، گفت: این مساله، اختلاف آماری است که با انجام انبارگردانی و حسابرسی شرکت‌ها، میزان اختلاف کاهش می‌یابد.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایرنا ، سید رسول خلیفه‌سلطانی افزود: اختلاف آماری موجود ناشی از انبارگردانی شرکت‌ها در ابتدای هر سال است که به‌طور معمول اختلاف متوسط یک میلیون تنی را در سال‌های گذشته رقم می‌زده است.

به گفته این مقام صنفی، به‌طور قطع اختلاف سه میلیون تنی یاد شده پس از گذشت دو یا سه ماه از آغاز سال، با اطلاعات مربوط به انبارگردانی و حسابرسی شرکت‌ها و آمارهای کلی تطبیق داده می‌شود و در آن زمان می‌توان اختلاف قطعی را معین کرد که انتظار می‌رود به حدود یک میلیون تن کاهش یابد.

وی خاطرنشان‌کرد: تفاوت آماری فولاد یاد شده یا در انبارهای فروش شرکت‌ها موجود است یا اینکه در انبار بازرگانان قرار دارد و هیچ‌کس، صحبتی از گم شدن آن مطرح نکرده است.

بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد پارسال ۱۸.۷ میلیون تن بیلت و بلوم در کشور تولید شد. از طرفی، بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان صادرات بیلت و بلوم در سال گذشته ۴.۷ میلیون تن و بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد، میزان تولید مقاطع طویل (با ضریب تبدیل) ۱۲.۹ میلیون تن بوده است.

به این ترتیب، میزان اختلاف میان صادرات و تولید در این زنجیره ۱.۱ میلیون تن است که به اعتقاد کارشناسان، این میزان با توجه به فعالیت بیش از ۱۵۰ واحد تولید کننده مقاطع طویل فولادی در حال کار، رقم قابل اعتنا و غیرمعقولی نیست.

امروز ایران دهمین فولادساز جهان محسوب می‌شود و پیش‌بینی شده در افق چشم انداز ۱۴۰۴ با تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد، بتواند به جایگاه هفتم جهان برسد.

به تازگی ادعایی مطرح شده است مبنی بر اینکه سرنوشت سه میلیون تن فولاد در زنجیره تولید و صادرات نامشخص است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.