جستجو

افضل، عضو هیات مدیره انجمن معدن ایران، گفت: به دلیل تحریم های ظالمانه وقتی ایران با کشورهای پیشرفته و صاحب تکنولوژی در ارتباط نیست بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که ماشین آلات و تجهیزات این کشورها به ایران منتقل شود.


به گزارش معدن مدیا به نقل از بازار ، پیمان افضل در پاسخ به این پرسش که معادن کشور با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و یکی از این مشکلات عدم تجهیزات و ماشین آلات مدرن در بخش معدن کشور است؛ نبود تجهیزات مدرن در بخش معادن، ریشه در چه عواملی دارد و دولت نیاز است که چه اقداماتی برای ورود تجهیزات به بخش معدن را انجام بدهد؟ اظهار داشت: نبود تجهیزات مدرن در بخش معادن کشور به سیاست های کلان کشور و برنامه ریزی هایی که انجام می شود مربوط می شود.

وی افزود: بخشی از سیاست های کلان کشور به ارتباط ایران با جهان مربوط می شود و چون ارتباط ایران با جهان پیشرفته به دلیل تحریم ها محدود شده است مشکلات ورود ماشین آلات بیشتر می شود.

وی افزود: این کشورها از نظر تکنولوژی و در اختیار داشتن ماشین آلات و تجهیزات مدرن از جایگاه بالایی برخوردار هستند. وقتی ایران با کشورهای پیشرفته و صاحب تکنولوژی به دلیل تحریم ها در ارتباط نیست بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که ماشین آلات و تجهیزات این کشورها به ایران منتقل شود.

سیاست خارجی ایران همه بخش ها را درگیر خود کرده است و نیاز است که پس از ۴۰ سال، سیاست خارجی کشور مورد بازنگری قرار بگیرد

ایران مجبور است به چین و روسیه اکتفا کند

این عضو هیات مدیره انجمن معدن ایران، تصریح کرد: کشورهای پیشرفته که صاحب برندهای معروفی در بخش ماشین آلات و تجهیزات در جهان هستند به دلیل اینکه با آمریکا رابطه تنگاتنگ اقتصادی و سیاسی دارند بنابراین این کشورها که قبلا در ایران فعالیت داشتند بخاطر مسایل سیاسی ایران و موضوع تحریم ها از بازار ایران خارج شده اند.

افضل افزود: وقتی که ایران نمی تواند با کشورهای صاحب تکنولوژی جهان، ارتباط برقرار کند مجبور است که به کشورهای چین و روسیه اکتفا کند و برندهای اصلی و مطرح چینی زیر نظر فناوری های آمریکا و کشورهای غربی دارند فعالیت می کنند و تجهیزات اصلی مورد نیاز خود را از این کشورها وارد می کنند؛ بنابراین چین برای ارسال ماشین آلات و تجهیزات مدرن به ایران دچار معضل است.

وی بیان کرد: چندین سال است که صنعت و تکنولوژی روسیه از کشورهای آمریکا و غربی، عقب مانده است و هر چند که ماشین آلات روسی عمر مفید بیشتری دارند ولی هزینه تعمیر و نگهداری این گونه ماشین آلات بالا است و این تجهیزات در درازمدت برای ایران، دچار مشکل می کند.

تعدادی کارخانه در زمینه تولید ماشین آلات در کشور وجود دارد که امکانات مناسبی را در اختیار دارند ولی متاسفانه به دلیل مدیریت افرادی که تخصص لازم نداشته اند و بی کفایت بوده اند به کارخانه های زیان ده تبدیل شده اند

ارتباط دانشگاه و صنعت در حد شعار است

عضو هیات مدیره خانه معدن ایران در پاسخ به این پرسش که برای حمایت از تولید داخل درخصوص ساخت تجهیزات و ماشین آلات معدنی باید چه اقداماتی انجام بگیرد؟ گفت: حمایت از تولید داخل و تولید ملی موضوع درستی است ولی باید این را بدانیم که شرکت های مطرح جهان با صرف زمان و تلاش به این جایگاه رسیده اند. شرکت های مطرح ژاپنی، کره ای و چینی با تعامل و همکاری با شرکت های مطرح جهان و انتقال تکنولوژی، توانسته اند به جایگاه فعلی دست پیدا کنند.

افضل اظهار داشت: متاسفانه در ایران هنوز ارتباط دانشگاه و صنعت در حد شعار باقی مانده است و برای ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت برنامه های نظامندی، تدوین نشده است هر چند که تعدادی از مدیران در ایمیدرو تلاش داشتند که این ارتباط را گسترش بدهند ولی نتوانستند این ارتباط را به شیوه مطلوب برقرار کنند و هنوز بسیاری از پتانسیل های دانشگاهی کشور مورد استفاده قرار نگرفته است.

وی تاکید کرد: نیاز است که کنسرسیومی با حضور دانشگاه و صنعت در کشور تشکیل شود تا با استفاده از امکاناتی همچون هپکو و دیگر سازندگان ماشین آلات که در کشور وجود دارند بتوانند فعالیت داشته باشند و با همکاری و تعامل با کشورهای پیشرفته صنعتی، بتوانند ماشین آلات معدنی را به تولید برسانند و این ماشین آلات را با قیمت مناسب در اختیار بخش معدن کشور قرار بدهند.

افضل تصریح کرد: تعدادی کارخانه در زمینه تولید ماشین آلات در کشور وجود دارد که امکانات مناسبی را در اختیار دارند ولی متاسفانه به دلیل مدیریت افرادی که تخصص لازم نداشته اند و بی کفایت بوده اند و همچنین سیستم های بی کفایت بخش اداری کشور به کارخانه های زیان ده تبدیل شده اند.

این کارشناس معدن در پایان، گفت: این کارخانه ها با همکاری دانشگاه ها و بکارگیری مدیران متخصص که به هیچ جناح و حزبی وصل نباشند می توانند به موفقیت برسند و نیاز است که دولت هم از این کارخانه ها حمایت کند و برای آن ها مشوق هایی را در نظر بگیرند تا این کارخانه ها قادر باشند ماشین آلات و تجهیزات معدنی با کیفیت تولید کنند.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.