جستجو

فیروزی با اشاره به ارائه گزارش عملکرد ایمیدرو در جلسه کمیسیون صنایع گفت که طرح آبرسانی از خلیج فارس به استان کرمان و یزد در سال ۹۹ به بهره برداری می‌رسد.


طرح آبرسانی از خلیج فارس امسال به بهره برداری می‌رسد.

حجت‌الله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد اقدامات و جلسه‌های امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: جلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حضور پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان تشکیل شد.

او افزود: اعضای کمیسیون صنایع به بنیاد مستضعفان پیشنهاد خود را ارائه کردند، به عنوان مثال نمایندگان از بنیاد خواستند که بنیاد بر فعالیت‌های که بخش خصوصی هم می‌تواند آن را انجام دهد، مانور ندهد و به سمت صنایع پیشرو حرکت کند، همچنین وکلای ملت از بنیاد مستضعفان درخواست کردند که با توجه به توان مالی اش بر بخش‌های که توان سرمایه گذاری ندارند، کمک کند.

فیروزی ادامه داد: نمایندگان تأکید کردند که مجموعه‌هایی مانند بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و سازمان اقتصادی کوثر با یکدیگر هم پوشانی داشته باشند و از ظرفیت خود برای جهش تولید، سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال استفاده کنند. همچنین از بنیاد مستضعفان درخواست شد در فناوری‌های نوین ورود کنند.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به جلسه بعدی کمیسیون صنایع که عصر امروز با حضور داریوش اسماعیلی معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و خداداد غریب پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو، خاطر نشان کرد: در این جلسه گزارش مفصلی از ظرفیت ایمیدرو و اقدامات انجام گرفته توسط این سازمان در حوزه سرمایه گذاری و اجرا ارائه شد.

فیروزی تاکید کرد: ایمیدرو از سال ۷۹ تاکنون حدود ۱۴.۵ میلیارد دلار پروژه اجرا کرده است، براساس گزارش‌های ارائه شده طرح آبرسانی از خلیج فارس به استان کرمان و یزد در سال ۹۹ به بهره برداری می‌رسد، همچنین انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی نیز در دستورکار ایمیدور قرار دارد.

او افزود: براساس توضیحات ارائه شده، صنایع زیرمجموعه ایمیدرو طی سال‌های اخیر رشد قابل قبولی پیدا کردند. همچنین ایمیدرو در حوزه بهینه سازی سنگ‌های قیمتی، نیمه قیمتی و سنگ‌های تزئینی رویکرد‌های جدید دارد.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس گفت: همچنین در این جلسه مطرح شد که ایمیدرو از سرمایه گذاری بخش خصوصی از طریق افزایش سرمایه صندوق بیمه معدنی حمایت می‌کنند.

او افزود: طبق توضیحات ارائه شده، اکنون ١٣ هزار و ۴٠۶ معدن در کشور وجود دارد که ۶ هزار ۵٠۵ از آن‌ها فعال هستند، همچنین گفته شد که برای اینکه زمینه جهش تولید در امسال انجام شود اقداماتی انجام شد، مانند به روز رسانی پرونده‌های اختلافات و شکایات و بخشنامه‌هایی که در حوزه معادن را اصلاح شده است و پروانه معادن‌هایی که فعال نشده است را باطل می‌کنند.

فیروزی تاکید کرد: نمایندگان در این جلسه گفتند که هزینه اکتشاف در حوزه معادن بسیار بالاست و بخش خصوصی توان ورود به بخش اکتشاف را ندارند، همچنین گفته شد که مسیر صدور مجوز‌ها و روند امور در بخش معدن بسیار خسته کننده است.

نظارت کافی هنگام بهره برداری از معادن وجود ندارد
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس گفت: نکته دیگری که در این جلسه تاکید شد این بود که نظارت کافی هنگام بهره برداری از معادن وجود ندارد، همچنین گاهی اوقات بهره بردار سرمایه گذاری می‌کند، اما دولت معدنی که نیاز به برق و آب دارد را تامین نمی‌کنند.

او افزود: در این جلسه گفته شد که حوزه معدن در همه نقاط توسعه پیدا نکرده است، همچنین در زنجیره فولاد گاهی اشکالی ایجاد می‌شود و کارخانه‌های مربوط برای تهیه مواد اولیه خود دچار مشکل می‌شود.

فیروزی با اشاره به اینکه کمیته صنایع نفت و گاز کمیسیون صنایع به هلدینگ خلیج فارس رفتند، گفت: در این جلسه بر ارزآوری و جایگاه پتروشیمی در ایران و خاورمیانه تاکید شد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.