جستجو

با نگاهی بر روند واردات و صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی در ۸ماهه سال ۹۸ و ۹۹ می‌بینیم که صادرات محصولات طویل فولادی در ۸ماهه نخست امسال با رشد منفی ۳۳ درصدی مواجه شده و بخش محصولات فولادی نیز رشد منفی ۳۰درصدی در صادرات همراه شده است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایراسین، بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، می‌بینیم در مدت هشت ماهه نخست امسال در بخش واردات مقاطع طویل فولادی رشد منفی ۱۵درصدی داشته است که به نظر می‌رسد با توجه به میزان پتانسیل موجود برای تولید محصولات فولادی طویل در ایران، کاملا قابل قبول است، اما در صادرات این بخش رشد منفی ۳۳ درصدی مشاهده می‌شود و این درحالیست که میزان تولید در بخش محصولات طویل فولادی ایران بسیار بالا بوده و بیش از نیاز داخل است. لازم به ذکر است که میلگرد با رشد منفی ۳۷درصدی بیشترین افت صادراتی را در میان دیگر مقاطع طویل فولادی داشته است.

در بخش مقاطع تخت فولادی نیز شرایط نه تنها بهتر از مقاطع طویل نیست، بلکه رشد منفی صادرات شدت بیشتری داشته است؛ چراکه می بینیم طی ۸ماهه نخست امسال مجموع مقاطع تخت فولادی شامل “ورق گرم، ورق سرد، ورق پوششدار “در بخش صادرات رشد منفی ۲۳درصدی را ثبت کرده و در حوزه واردات این مقاطع نیز رشد ۸۸ درصدی داشته است.

لازم به ذکر است که بیشترین درصد تغییر در واردات طی هشت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته مربوط به ورق گرم بوده است؛ چراکه در ۸ماهه ۹۸ میزان واردات این محصول ۵۶هزارتن بوده که این عدد امسال به ۲۳۷هزارتن رسیده و رشد ۳۲۳درصدی داشته است! در حوزه صادرات نیز می بینیم که بیشترین تغییر ایجاد شده مربوط به ورق سرد بوده است که رشد منفی ۷۳درصدی را در ۸ماهه نخست امسال تجربه کرده است.

با نگاهی بر کل محصولات فولادی می توان گفت درصد تغییرات در واردات طی ۸ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برابر با ۶۹درصد بوده و بالاترین رشد واردات مربوط به ورق گرم و رشد منفی واردات به میلگرد با رشد منفی ۲۲درصدی بوده است.

فولاد میانی

میزان واردات انجام شده برای فولاد میانی نیز در مدت ۸ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته تغییر ۵۰درصدی داشته است؛ چراکه میزان واردات بیلت و بلوم در ۸ماهه نخست سال گذشته ۲هزارتن بوده و این عدد امسال با تغییر ۵۰درصدی به ۳هزار تن رسیده و در بخش اسلب نیز عدد واردات ثابت بوده و هزارتن برای این دوره ها ثبت شده است؛ اما آنچه که درخصوص بازار محصولات فولاد میانی مهم است، صادرات بیلت و بلوم و اسلب است. در این زمینه نیز می بینیم که در بخش بلوم و بیلت رشد منفی ۳ درصدی در ۸ماهه نخست امسال به ثبت رسیده که ناشی از کاهش صادرات بوده است.

آهن اسفنجی نیز به عنوان یکی از مواد اولیه مورد نیاز فولادسازان در کشور بوده و ایران نیز به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول در جهان شناخته می‌شود؛ درخصوص صادرات آهن اسفنجی نیز بر طبق آمار مشاهده می کنیم که با رشد منفی ۴۳درصدی در ۸ماهه نخست امسال روبرو شده است.

در پایان می‌توان گفت: محصولات صادرشده در بخش محصولات فولادی طی ۸ماهه نخست امسال یک میلیون و ۶۷۹هزارتن بوده و فولاد میانی نیز صادرات ۳میلیون و ۷۸۷هزارتنی را به ثبت رسانده است. همچنین میزان صادرات صورت گرفته در بخش مقاطع طویل فولادی یک میلیون و ۲۲۸هزارتن بوده است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.