جستجو

در این طرح تلاش کردیم آنچه در توان داریم را به کار بندیم تا با حمایت از طرح­های خلاقانه و نوآورانه جوانان و نخبگان این مرز و بوم، اندک سهمی در اشتغال­زایی و توسعه کسب وکارهای نوپا در این بخش داشته باشیم.


به گزارس معدن مدیا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، سالی را که گذراندیم نه تنها برای مردم ایران که برای جهانیان، روزهایی پر از تفاوت و نگرانی بود. بسیاری از کسب وکارها منفعل شدند، اقتصاد برخی از کشورها از حرکت واماند و بسیاری ازبازارها سقوط کرد. اما در کشور، علیرغم تحریم‌های ظالمانه و فشارهای سیاسی اقتصادی، از سختی ها عبور کردیم و به بهاری امیدبخش رسیدیم. سبزی و نشاطی که نویدبخش روزهایی سلامت‌تر و پرتلاش‌تر است.
در طرح توسعه نوآوری­ها و فناوری­های حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی اما تلاش کردیم آنچه در توان داریم را به کار بندیم تا با حمایت از طرح­های خلاقانه و نوآورانه جوانان و نخبگان این مرز و بوم، اندک سهمی در اشتغال­زایی و توسعه کسب وکارهای نوپا در این بخش داشته باشیم. بدین ترتیب که در ابتدای مسیر ما 5 هدف کلی را در دستور کار این مجموعه قرار دادیم:
بر مبنای رسالت کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر حمایت از طرح ها و ایده های خلاقانه و نوآورانه، استارتاپ ها و شرکت­های دانش بنیان، طرح توسعه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی نیز پس از اعلام فراخوانی در حوزه های ارتقاى ایمنى معدنکارى در کشور، ارتقاى سلامت با بهره از علم زمین شناسى پزشکى، اکتشاف در عمق، توسعه فناورى جداسازى عناصر نادر خاکى، ارتقا فناورى ها و نوآورى هاى سنگ‌هاى تزیینى، گوهر سنگ‌ها و کانى­ ها، بیش از 50 طرح دریافت شد که پس از برگزاری جلسات کارشناسی و داوری، تعداد 20 طرح پذیرفته شده و در مرحله حمایت قرار گرفته است.
هدف بعدی این طرح، در راستای منویات مقام معظم رهبری پیرامون جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد خام و همچنین جایگزینی فناوری معدن با نفت، توسعه ژئوتوریسم و در پی آن ایجاد اشتغال پایدار با بهره از توسعه فناوری های این حوزه بود. بدین منظور به عنوان اولین گام نیاز بود که پدیده های زمین شناختی و زمین گردشگری کشورمان شناسایی و معرفی شود.
بنابراین، اساتید و متخصصان همکار ما در این حوزه با تیم های فنی فیلمبرداری راهی مناطق بکر زمین شناختی کشور شدند و تصاویری بدیع از این پدیده های منحصربفرد زمین شناختی در قالب مجموعه مستندی تحت عنوان “رخساره زمین” آماده کردند.
بدین ترتیب که این مستندها در حال پخش از شبکه های استانی، ملی و شبکه مستند صدا و سیما است. علاوه بر آن، پس از ارسال این مستندها توسط وزارت امورخارجه، به دفاتر و نمایندگی های خارج از کشور، بازتاب بسیار خوب و گسترده ای ایجاد شده است.
توسعه علم زمین شناسی پزشکی به مثابه موضوعی جدید، میان رشته ای و کاربردی بخصوص برای کشورمان با دارا بودن تنوع و گستردگی موادمعدنی که بسیار مبتلابه بیماری های ناشی از این عناصر در برخی مناطق است، هدف دیگر این طرح توسعه بود. با تلاش همکاران و پیگیری مستمر مدیر طرح، کارگروه زمین شناسی پزشکی ایجاد شد. تاکنون تلاش­های خوبی انجام پذیرفته است که بزودی به اطلاع متخصصان و علاقمندان خواهد رسید.
ایجاد مراکز نوآوری و فناوری از دیگر عمده اهداف این طرح بود که به لطف خدا و با تلاش مجموعه، توانستیم مرکز نوآوری و فناوری زمین شناسی و معدن در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را حمایت و راه‌اندازی کنیم. منطقه ویژه فناوری‌های معدنی در منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز ایجاد شد. با حمایت این طرح توسعه، مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو(، افتتاح شد و به بهره برداری رسید. دفتر نوآوری و فناوری معدن در برج فناوری کیش، با حمایت این طرح توسعه پذیرای طرح ها و ایده های خلاقانه و نوآورانه در حوزه زمین شناسی و معدن خواهد بود.
از دیگر اهداف این طرح توسعه، ارتقای سطح روابط و تعاملات بین المللی این حوزه بود. بنابراین دو طرح کلان را در این مجموعه در سال گذشته آغاز کردیم: در راستای عملیاتی سازی طرح صلح هرمز که توسط ریاست محترم جمهور مطرح شد، ما طرحی ها را با عنوان «پلتفرم منطقه ای زمین شناسی و معدن» در دستور کار قرار دادیم که رایزنی های آن در حال انجام و پیگیری است و اخبار جدید آن به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
طرح بین المللی دیگر، برگزاری ورکشاپ مشترک در حوزه زمین شناسی پزشکی با دفتر منطقه ای یونسکو است که تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد و جزییات امر اعم از نحوه شرکت و اساتید، متعاقبا به اطلاع میرسد.
بی شک موارد ذکر شده تنها بخشی از اهدافی است که در حوزه بیکران زمین شناسی و معدن میتواند وجود داشته باشد و در دستور کار قرار بگیرد. اما ما با توجه به نیازسنجی و تقاضایی که از جانب متخصصان و متقاضیان این حوزه وجود داشت، برای سال 99 موضوعاتی که ذکر آن رفت را برگزیدیم.
برای سال پیش رو، ما همکاران در طرح توسعه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی، روزهایی سرشار از تندرستی، بهکامی و پیروزی برای تمامی هموطنان بویژه جوانان و نخبگان میهن عزیز آرزو داریم.
مانند همیشه از طرح ها و ایده های فعالان نوآور و فناور استقبال می­کنیم و یقین داریم که در راستای رسالت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از جوانان پرتلاش کشور، گامی در جهت اشتغال پایدار و توسعه فناوری های این حوزه برداریم.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.