جستجو

سرپرست مدیریت کارخانه نورد تیرآهن گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفت: به دلیل مشکلات ناشی از کمبود سرمایه در گردش و نیز عرضه نسبتا کم مواد اولیه در بورس کالا، حدود 30 درصد از ظرفیت تولید فعال است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از فلزات آنلاین ، حمید حامدی‌زاده اظهار داشت: گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیش از 50 سال سابقه فعالیت در صنعت فولاد کشور، به نوعی قدیمی‌ترین تولیدکننده محصولات فولادی و فلزی کشور محسوب می‌شود. در این میان، لوله‌سازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران در خاورمیانه قدیمی‌ترین و تنها تولیدکننده لوله‌های 5.5 اینچ جریانی به شمار می‌رود.

وی افزود: گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اینکه یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های فولادی در ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود اما هنوز نتوانسته است مطابق با توانایی و ظرفیت خود تولید کند. این شرکت در مسیر فعالیت خود همواره مشکلاتی داشته است که این مشکلات به ویژه در سال‌های گذشته در خصوص سهامداران این شرکت در زمان امیر منصور آریا، مالک پیشین گروه ملی صنعتی رخ داد و به اوج رسید. از آن زمان به بعد همواره شاهد تغییر مدیران و مالکیت سریع گروه ملی صنعتی فولاد ایران بودیم که بعضا در هر سال سه مدیرعامل برای شرکت معرفی می‌شدند.

تثبیت مدیریت، عامل رشد تولید

سرپرست مدیریت کارخانه نورد تیرآهن گروه ملی صنعتی فولاد ایران خاطرنشان کرد: طی یکی دو سال گذشته و با تثبیت سهامداران و مالکیت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، مدیرعامل این شرکت نیز در جایگاه خود تثبیت شده و این امر باعث شده در هر ماه نسبت به ماه قبل شاهد رشد شاخص‌های اقتصادی همچون تولید، سودآوری، بهره‌وری و… در شرکت باشیم. به طوری که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال جاری میزان تولیدات گروه ملی صنعتی فولاد ایران به 500 هزار تن خواهد رسید.

حامدی‌زاده تصریح کرد: ظرفیت تولید گروه ملی صنعتی فولاد ایران یک میلیون و 400 هزار تن انواع محصولات فولادی شامل شمش فولادی، تیرآهن، میلگرد و لوله‌های فولادی است. با تولید 500 هزار تن در سال جاری، ظرفیت فعال شرکت کمی بیش از 35 درصد خواهد بود که با ظرفیت اسمی همچنان فاصله خواهد داشت اما روند فعالیت شرکت رو به رشد است. در حال حاضر، ظرفیت تولید فولاد در گروه ملی صنعتی فولاد ایران یک میلیون تن محصولات نوردی و 400 هزار تن محصولات شمش فولادی است.

کمتر از 30 درصد ظرفیت تولید تیرآهن فعال است

سرپرست مدیریت کارخانه نورد تیرآهن گروه ملی صنعتی فولاد ایران بیان کرد: کارخانه تیرآهن گروه ملی صنعتی فولاد ایران تولید تیرآهن 14 سبک و نیمه سبک، تیرآهن 16، 18، و 20 را برعهده دارد. ضمن اینکه تیرآهن 14 نیز با وزن‌های مختلف تولید می‌شود که شامل سبک، نیمه سبک و صادراتی است. تولیدات تیرآهن نیمه سبک کارخانه معمولا با وزن 105 کیلوگرم و 115 کیلوگرم به کشورهای همسایه صادر می‌شوند. در همین حال، تیرآهن 14 نیمه سبک گروه ملی 135 کیلوگرم در هر شاخه و فوق سبک نیز 125 کیلوگرم برای مصارف داخلی وزن دارند. ظرفیت اسمی این کارخانه نیز ماهانه 38 هزار تن یعنی حدود 450 هزار تن در سال است. برای تولید تیرآهن از شمش با گرید ST44 و برای تولید میلگرد از شمش با گرید 5SP استفاده می‌کنیم.

وی مطرح کرد: با توجه به شرایط پیش آمده، تولید کارخانه تیرآهن به ماهیانه 10 هزار تن می‌رسد که کمتر از 30 درصد از ظرفیت اسمی محسوب می‌شود. دلیل کاهش میزان تولید به شرایط اقتصادی و رکود نسبی، به ویژه به مشکلات تامین مواد اولیه باز می‌گردد. در حال حاضر باید همه مواد اولیه خود را از بورس کالا تامین کنیم. در حالی که عرضه مواد اولیه یعنی شمش فولادی تا اندازه‌ای محدود شده است. به همین دلیل نتوانستیم بیش از یک‌سوم از ظرفیت اسمی تولید کنیم.

عرضه در بورس با مزایا و معایبی همراه است

حامدی‌زاده ابراز کرد: گروه ملی صنعتی فولاد ایران به تبعیت از دستورالعمل‌های وزارت صمت، تمامی محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کند. مهم‌ترین مزیت عرضه محصول در بورس کالا این است که بر قیمت نظارت می‌شود تا قیمت‌ها از روند منطقی پیروی کنند و شاهد پراکندگی و رخ دادن قیمت‌های غیر واقعی در بازار نخواهیم بود.

سرپرست مدیریت کارخانه نورد تیرآهن گروه ملی صنعتی فولاد ایران در خصوص چالش‌های عرضه محصولات فولادی در بورس کالا عنوان کرد: مهم‌ترین چالش تولیدکنندگان محصولات نورد فولاد، تامین مواد اولیه از بورس کالا است. تولیدکنندگان شمش فولادی تنها حجم نسبتا کمی از محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کنند. باید توجه داشت که با توجه به ظرفیت، باید هر ماه حدود 100 هزار تن ماده اولیه وارد گروه ملی صنعتی فولاد ایران شود اما در حال حاضر با توجه به اینکه عرضه شرکت‌های فولادی در بورس کالا کاهش یافته، این گروه حداکثر می‌تواند هر ماه 20 هزار تن از مواد اولیه خود را از بورس کالا تامین کند.

وی اضافه کرد: از آنجا که گروه ملی صنعتی فولاد ایران با مشکلاتی از سال‌های قبل مواجه بود و سرمایه در گردش آن نیز نسبتا کم است، قادر به تامین مواد اولیه خود از بازار آزاد نیست. از این رو، برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه شده‌ایم و نتوانستیم به ظرفیت اسمی خود دست یابیم. در این رابطه ضروری است تولیدکنندگان شمش فولادی و مواد اولیه عرضه خود را در بورس کالا افزایش دهند تا تولیدکنندگان نوردی نیز به ظرفیت اسمی خود نزدیک شوند.

برنامه تولید یک میلیون تن برای سال آتی

حامدی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی مدیریت در سال آینده، امیدواریم بتوانیم فاز دوم فولادسازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران را به مدار تولید وارد کنیم که این امر به سرمایه و تامین مالی نیاز دارد. هم‌اکنون به دنبال تامین مالی اجرای فاز دوم فولادسازی هستیم. ضمن اینکه برنامه‌ریزی کرده‌ایم که سال آینده میزان تولید محصولات فولادی در گروه ملی صنعتی فولاد ایران به یک میلیون تن برسد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.