جستجو

خداداد غریب‌پور در مراسم افتتاح مرکز استارت‌آپ‌های معدنی اظهار کرد: در سال جاری کارهای بزرگی با دانشگاه‌ها انجام داده‌ایم که در ادامه تلاش ما بر عملی کردن برنامه‌های مختلف صنعتی و معدنی با این نهادهای علمی در کشور است.

وی افزود: چندی پیش یک استاد دانشگاه در زمینه اکتشاف از کشور کره‌جنوبی به کشور دعوت و بلافاصله به دانشگاه‌ها معرفی کردیم و در این زمینه تبادل بسیار خوبی صورت گرفت.

ضرورت اتصال شرکت‌های دانش‌بنیان به واحدهای بزرگ صنعتی

رئیس هیئت عامل ایمیدرو یادآور شد: هدف از افتتاح این مرکز، معرفی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ذیل تحقق انقلاب صنعتی و معدنی است و پیش‌بینی ما این است که تا ۱۰ شرکت دانش‌بنیان بتوانند در این مرکز مستقر و فعالیت خود را آغاز کنند.

غریب‌پور ادامه داد: ما به حضور ۱۰ شرکت در این مرکز اکتفا نخواهیم کرد و حتما در ادامه توسعه این مرکز به عنوان یک مرکز نوآور معدنی، پذیرای تعداد بیشتری از شرکت‌های استارت‌آپی خواهیم بود. علاوه بر این روند این مرکز به صورتی است که شرکت‌ها پس از طی کردن مراحلی که منجر به اتصال آن‌ها به واحدهای صنعتی و معدنی می‌شود، جای خود را به سایر شرکت‌های دانش‌بنیان در این مرکز خواهند داد تا به نوعی پویایی و چابکی این مرکز حفظ و اشاعه شود.

وی گفت: باید هر کدام از این شرکت‌های دانش‌بنیان که در این مرکز مستقر می‌شوند، به واحدهای بزرگ معدنی به جهت صنعتی شدن ایده‌ها معرفی شوند. لذا در در ادامه مسیر این مرکز، شرکت‌های بزرگ در کشور را برای اتصال به این نوآوران عرصه معدن، دعوت خواهیم کرد و به طور مفصل پذیرای حضور آن‌ها خواهیم بود.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو افزود: بدون ارتباط مستقیم شرکت‌های بزرگ صنعتی با شرکت‌های دانش‌بنیان، وجود چنین مراکزی بی‌معنا است؛ چرا که هدف از برپایی این مراکز، تبادل شرکت‌های نوآور با واحدهای صنعتی برای شناخت نیازهای واقعی صنعت و به خصوص معدن و صنایع معدنی است.

تدوین اساس‌نامه مرکز تا پایان بهمن‌ماه

رئیس هیئت عامل ایمیدرو از زمان نهایی تدوین اسا‌س‌نامه این مرکز خبر داد و عنوان کرد: تا پایان بهمن‌ماه سال جاری، اساس‌نامه این مرکز نوشته و منتشر خواهد شد تا همه دانشگاه‌ها و مراکز و نهادهای علمی، صنعتی و معدنی کشور از سازوکارهای این مرکز مطلع و برای حضور در این مرکز اعلام آمادگی کنند.

غریب‌پور تاکید کرد: تا پایان بهمن‌ماه مرکز را تکمیل و عملیات اجرایی آن را آغاز خواهیم کرد.

ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره اینوماین

رئیس هیئت عامل ایمیدرو اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف جشنواره اینوماین، عدم دسترسی دائم با شرکت‌ها و ایده‌پردازان جوان صنعتی بود که به زودی و پس از تامین اعتبار در ایمیدرو، دبیرخانه دائمی این جشنواره در مرکز استارت‌آپ‌های معدنی راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: هدف ما ایجاد محلی است که تمامی ایده‌پردازان و نوآوران عرصه صنعت و به خصوص صنایع معدنی بتوانند علاوه بر عرضه و تبادل ایده‌های خود، مراحل اجرایی آن را نیز ایجاد و عملیاتی کنند.

امکان برگزاری رویدادهای معدنی به صورت هفتگی

رئیس هیئت عامل ایمیدرو عنوان کرد: در این مرکز قابلیت برگزاری هفتگی رویداد صنعتی و معدنی وجود دارد و ما به جهت تحقق این امر، از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنیم.

نوآوری مهم‌ترین مولفه شرکت‌های دانش‌بنیان است

در ادامه محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، ضمن تاکید بر ضرورت وجود چنین مراکز نوآور برای اتصال دانشگاه به صنعت و معدن کشور، اظهار داشت: ما باید در این مراکز به ایده‌پردازان نوآور کمک کنیم تا بتوانند پس از تکمیل شرکت خود، به شرکت‌های بزرگ‌ صنعتی و معدنی معرفی و متصل شوند.

وی افزود: خوشبختانه نگاه آقای دکتر غریب‌پور به دانشگاه‌ها نگاه پیشرویی است و می‌توان در نتیجه این نگاه و همکاری با مجموعه ایشان، اتفاقات مهمی را در صنعت و معدن کشور رقم زد.

جهانی از ایده‌های نهفته در پایان‌نامه‌های دانشگاهی

رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: همانطور که پیشتر در اختتامیه جشنواره اینوماین اشاره کردم، با توجه به اینکه سالانه در دانشگاه‌های کشور، حجم زیادی از پایان‌نامه‌های دانشگاهی (که جهانی از ایده‌های نهفته است) تولید می‌شود، لذا ضرورت دارد که از این پتانسیل بالقوه برای رفع نیازهای صنعت کشور بهره برد.

نیلی احمدآبادی یادآور شد: باید به طور دقیق زنجیره صنعت کشور را بررسی ‌و ببینیم کجا نقصی وجود دارد و پس از آن و از طریق شرکت‌های نوآور، مشکلات را مرتفع کنیم.

وی گفت: باید ببینیم ایمیدرو دنبال چه مولفه‌ای برای رفع نیاز صنایع معدنی کشور است و بر اساس آن موانع قانونی آن را بررسی و نهایت کار را از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان جلو ببریم.

نیازسنجی عامل تحرک است

در ادامه احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: نیازسنجی به واسطه وجود چنین مراکزی، عامل تحرک است که می‌تواند نقش دانشگاه را در این زمینه، فعال‌تر، بیشتر و پویاتر کند.

وی اظهار کرد: اتصال این مراکز به دانشگاه‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات صنعتی و معدنی کشور را حل کند به طوری که نتیجه آن بدل می‌شود به پروژه‌های مشترک میان دانشگاه و مراکز استارت‌آپی که ما در این زمینه آمادگی خود را اعلام می‌کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ورود مشاوران خبره از دانشگاه‌های خارجی می‌توانند به پیش‌برد چنین مراکزی کمک‌ دهند.

احمد معتمدی در پایان مراسم افتتاحیه خاطرنشان کرد: دانشگاه امیرکبیر پتانسیل زیادی در زمینه‌های صنعتی و معدنی دارد که اگر اتصال آن‌ به این حوزه فراهم شود، انقلابی در حل مشکلات صنعتی ایجاد خواهد شد.

 

منبع: فلزات آنلاین

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.