جستجو

صادرات ایران در شرایطی قرار دارد که اگر کم کاری و سوء مدیریت در آن رخ دهد شاهد بازگشت به عقب غیر قابل جبرانی خواهد شد. بررسی ارزش صادرات فولاد در نه ماهه نخست سال جاری نشان می دهد که بیلت و بلوم با سهم 47 درصدی در دوره مذکور بیشترین سهم صادرات را داشته و سپس اسلب حدود 27 درصد سهم داشته است. با از دست دادن کشورهایی نظیری عراق در بازار صادراتی باید فکری برای جایگزین کرد.


به گزارش معدن مدیا به نقل از آرتان پرس ، بر اساس داده های منتشر شده توسط اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران (ایریکا) ، ایران طی ۹ ماه نخست سال جاری میلادی (۲۰ مارس تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۰) ۵٫۶ میلیون تن فولاد به ارزش ۲٫۱۷۹ میلیارد دلار صادر کرده است. این رقم شاید در نگاه اول چشمگیر به نظر برسد. اما باید دقت داشت که ایران تا انتهای سال میلادی شرایط سختی را در حوزه بازار فولاد صادراتی در پیش خواهد داشت.

 ریسک های موجود در بازار صادراتی فولاد ایران

قطع برق و از دست دادن بازارهای صادراتی نظیر عراق می تواند چشم انداز صادراتی ایران را در پایان سال ۲۰۲۱ با افت قابل توجهی همراه کند.

از طرفی تیره و تار شدن روابط برجامی و نادیده انگار شدن شرایط دریافت خروجی از آن می تواند موجب دلسردی مشتریان بین المللی فولاد ایران شود. هنوز برای کنترل این شرایط دیر نشده و می توان برای آن اقدامی عملی طرح ریزی کرد. اما شاید انتهای سال میلادی که برنامه های تجاری کشورهای خریدار به انتهای خود می رسد ایران از لیست بسیاری از مصرف کنندگان فولاد کنار گذاشته شود.

 واقعیت بازار فولاد صادراتی ایران از منظر آمار

داده های IRICA صادرات ماهانه فولاد در کشور را ۸۳۹،۰۰۰ تن به ارزش ۳۵۴ میلیون دلار در نهمین ماه سال جاری اعلام کرد. بررسی ارزش صادرات فولاد در نه ماهه نخست سال جاری نشان می دهد که بیلت و بلوم با سهم ۴۷ درصدی در دوره مذکور بیشترین سهم صادرات را داشته و سپس اسلب حدود ۲۷ درصد سهم داشته است.

علیرغم افزایش تولید فولاد در مجموع سال ۱۳۹۹، صادرات در سال گذشته کاهش قابل توجهی را تجربه کرده که نشان‌دهنده درآمدهای ارزی و بازارهای از دست‌رفته تحت تأثیر محدودیت‌های دولتی اعمال‌شده بر صادرات فولاد در سال پیش است.طبق آمار ۹ میلیون تن فولاد ایران شامل فولاد میانی و محصولات فولادی طی سال ۱۳۹۹ صادر شده بوده که نسبت به سال ۱۳۹۸، یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن کاهش داشته و افت ۱۳.۱ درصدی را ثبت کرده است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.