ایران طی ماه گذشته میلادی، ۸.۸ درصد تولید فولاد خود ارتقاء داد که در این بین فولاد مبارکه با رشد تولید محصولات فولادی، سهمی ۳۳.۲ درصدی داشته است. این در حالی است که طی ماه گذشته، افت تولید ۵.۱ درصدی را در کشورهای تولیدکننده فولاد دنیا شاهد بودهایم.
دغدغه مهم رهبر انقلاب، بهویژه طی دهه گذشته، رشد تولید و ارتقاء اقتصاد کشور بوده است که این دغدغه را میتوان از انتخاب شعار سالهای قبل، به خوبی متوجه شد. صنایع و معادن دو رکن مهم اقتصاد کشور هستند و شرکتهای بزرگ در این حوزه، پیشتازان پیشرفت کشور هستند. در همین راستا گروه فولاد مبارکه علاوه بر دستیابی به رکوردهای قبلی، در تولید بسیاری از محصولات، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساندند.
نکته قابل توجه در رسیدن به این رکوردها علاوه بر سیاست استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، افزایش کیفیت چشمگیر بسیاری از محصولات میانی و نهایی در این گروه بزرگ صنعتی کشور بوده است. البته نباید فراموش کنیم که برخی از این رشدها، با رسیدن به رکوردهای کمی قبلی و علیرغم افزایش محدودیتهایی نظیر قطعی برق و گاز در فصول مختلف سال بوده است.
۱۲ماه، پرتلاش برای ایران
در حوزه تولید گندله، شرکت فولاد مبارکه توانست با افزایش ۳.۸ درصدی تولید این ماده اولیه مهم نسبت به سال گذشته، زمینهساز پایداری و رشد و تولید شود. همچنین فولاد سنگان نیز با ثبت رکوردی سالانه و افزایش حدود یک درصدی، تولید گندله را برای تأمین پایدار مواد اولیه بزرگترین فولادساز ایران محقق کرد.
مجموع تولید این ماده اولیه مهم در گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۰، در مجموع ۱۰۷۲۶ هزار تن بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۱۰۲۱ رسید که با ۲.۷ درصد رشد همراه بود.
در حوزه تولید آهن اسفنجی گروه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان، در مجموع رشد ۵.۳ درصدی تولید را رقم زد. آهنسازی شرکت فولاد مبارکه با افزایش ۶.۷ درصدی و فولاد سبا با افزایش ۳۴.۴ درصدی، از جمله ارکان مهم گروه فولاد مبارکه در تحقق رشد تولید در این گروه بزرگ صنعتی بودند.
اما این پایان اتفاقات خوب در فولاد مبارکه نبود. در حوزه تولید تختال نیز فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱، اتفاقات خوبی را رقم زد. این گروه توانست در ناحیه فولادسازی شرکت فولاد مبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان، سه رکورد مهم را رقم بزند. افزایش ۷.۶درصدی تختال در شرکت فولاد مبارکه، افزایش ۲۴.۸ درصدی در فولاد سبا و افزایش ۶.۸ درصدی در هرمزگان همگی باعث رشد حدود ۹.۷ درصدی تولید تختال در این گروه صنعتی شدند.
در زمینه تولید کلاف گرم نیز گروه فولاد مبارکه در مجموع ۷.۱ درصد رشد تولید را رقم زد. ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه با رشد ۲.۱ درصدی و فولاد سبا با رشد ۲۹.۸ درصدی، ۶ میلیون ۵۸۸ هزار تن را کلاف گرم را برای استفاده در صنایع پایین دستی تولید کرد.
تأثیر رشد تولید فولاد مبارکه در ارتقاء جایگاه ایران در بین بزرگان دنیا
این تنها گوشهای از افتخاراتی بود که در فولاد مبارکه طی سال ۱۴۰۱ رقم خورد. این در حالی است که از ابتدای سال نیز این گروه بزرگ صنعتی، در ارتقاء جایگاه ایران در بین کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد نقشی اساسی را ایفا کرده است.
ایران طی ماه گذشته میلادی، ۸.۸ درصد تولید فولاد خود ارتقاء داد که در این بین فولاد مبارکه با رشد تولید محصولات فولادی، سهمی ۳۳.۲ درصدی داشته است. این در حالی است که طی ماه گذشته، افت تولید ۵.۱ درصدی را در کشورهای تولیدکننده فولاد دنیا شاهد بودهایم.
در مجموع میتوان گفت گروه فولاد مبارکه در عمل نشان داده است که پیگیر تحقق حداکثری شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم است تا به نوبه خود با کمک به اصلاح وضع موجود، گامهای مهمی را برای اشتغالآفرینی، بهبود معیشت، ارتقاء صنعت و امیدآفرینی در جامعه بردارد.
منبع: ایراسین