در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، 5 و 6 دیماه 1403، گروهی از خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه به دعوت هلدینگ صدرتامین (تاصیکو) از معدن و کارخانه طلای تفتان بازدید کردند.
هدف از این بازدید، معرفی ظرفیتهای معدن و کارخانه تولید شمش ۲۴ عیار طلای صدرتفتان و بررسی تأثیرات اقتصادی اجتماعی آن در منطقه سیستان و بلوچستان بود.
در جریان بازدید، جزئیات فنی فرایند تولید و مشخصات و عیار محصولات نهایی، اقدامات انجامشده برای رعایت الزامات محیطزیست و منابع طبیعی، اقدامات در حوزه مسئولیت اجتماعی به بازدیدکنندگان توضیح داده شد.
این پروژه ارزشمند که مطالعات اکتشافی معدن طلای آن بهعنوان ذخیرهای مهم در شرق ایران از سال 1391 آغاز و گواهی کشف آن در سال 1399 دریافت شده بود، امروز با ذخیره 100 میلیون تن کانسنگ طلادار خوراک کارخانه استحصال طلای تفتان را تأمین میکند.
ساخت این کارخانه که در سال 1401 آغاز شد و در زمستان 1402 به بهرهبرداری رسید. این پروژه بهعنوان بزرگترین واحد تولید طلا در شرق کشور، با استفاده از مهندسی و تجهیزات بومی طراحی و اجرا شده است.
ظرفیت تولید اولیه در فاز 1: 500 کیلوگرم شمش طلا در سال
خوراک ورودی: سالیانه 190 هزار تن کانسنگ
مدت زمان احداث: 20 ماه
سرمایهگذاری: 55 میلیون دلار
آغاز عملیات اجرایی: اردیبهشت 1400
تست گرم و نخستین آتشباری: زمستان 1402
افق توسعه: افزایش ظرفیت به میزان تولید 1020 کیلوگرم شمش در سال در افق 1404
از مهم ترین دستاوردهای این پروژه، اشتغالزایی آن در منطقه است.
در مجموع، ورود این صنعت به استان سیستان و بلوچستان منجر به ایجاد 1500 شغل مستقیم و غیرمستقیم شده است. جذب نیروها ابتدا با اولویت بهکارگیری نیروی بومی و از طریق آزمون استخدامی، مصاحبههای تخصصی و در مراحل بعدی برگزاری دورههای آموزشی تخصصی بهصورت تئوری و عملی انجام شده است.
نیروهای بومی در ابتدای کار با گذراندن دورههای آموزشی تخصصی در مجتمع طلای موته آموزش دیدهاند و از اسفند 1402 در کارخانه تفتان مشغول به کار شدهاند.
در این بازدید، خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه همچنین با روند اکتشاف، استخراج و تولید طلا آشنا شدند.
بازدیدکنندگان از نزدیک با خطوط تولید کارخانه، تجهیزات پیشرفته و استانداردهای بهداشت، سلامت و ایمنی معدن و کارخانه آشنا شدند و تأثیرات اقتصادی این پروژه بر منطقه را مشاهده کردند.
شرکت سرمایهگذاری صدرتامین (تاصیکو)، هلدینگ معدنی گروه شستا و شرکتی سهامی عام است که طی هفته های آتی سهام این کارخانه را در بورس اوراق بهادار عرضه خواهد کرد.
تاصیکو در حوزههای مختلفی از جمله طلا و عناصر گرانبها، مس و آلیاژهای مسی، زغالسنگ و نمکها و یونهای فلزی فعالیت میکند. این شرکت در دو سال و نیم اخیر، با ورود جدی به حوزه طلا و احداث همزمان دو کارخانه استحصال طلا در استانهای سیستان و بلوچستان و کردستان، ظرفیت تولید خود را در فاز اول به 1000 کیلوگرم افزایش داده و در افق 1409، به دو برابر تولید طلای کشور دست خواهد یافت.
منبع: روابطعمومی شرکت سرمایهگذاری صدرتامین