جستجو

بیست‌و‌هشتمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، روز شنبه 13 اردیبهشت‌ماه 1404، با حضور مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، رئیس و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، معاونان سرمایه‌گذاری و راهبری شرکت‌ها، فروش و بازاریابی و مدیران روابط عمومی و انرژی و سیالات فولاد مبارکه برگزار شد.


در این جلسه که به‌منظور ارائه گزارش عملکرد ماهانه و تصمیم‌گیری درباره موضوعات مختلف تشکیل شده بود، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، با بیان اینکه راه نجات اقتصادی کشور از بخش خصوصی می‌گذرد و در تمام دنیا تعامل درست میان شرکت‌های دولتی و خصوصی به رشد اقتصادی منجر می‌شود، اظهار کرد: طراحی یک مدل ارتباطی مناسب بین دولت و بخش خصوصی، هنر سیاست‌گذاران توسعه صنعتی است.

وی در ادامه افزود: اتاق‌های بازرگانی در دنیا نقش مهمی در توسعه صنعتی ایفا می‌کنند و اتاق بازرگانی اصفهان نیز از دیرباز محل رجوع بسیاری از تجار و بازرگانان کشور بوده است. وزارت صمت نیز همواره روی اتاق بازرگانی اصفهان حساب ویژه‌ای باز کرده و امروز نیز به همین ترتیب است.

نقش‌آفرینی فولاد مبارکه برای انتقال آب از دریای عمان

زرندی خاطرنشان کرد: گروه فولاد مبارکه در این دوره موضوع محیط‌زیست را به جد مورد توجه قرار داده و حتماً اقدامات قبلی در این حوزه را ادامه و توسعه خواهد داد؛ به‌طوری‌که با تکمیل پروژه احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی، درصدد کاهش میزان آلایندگی‌هاست.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت محیط‌زیست برای این مجموعه اذعان داشت: فولاد مبارکه علی‌رغم آن‌که وظیفه ذاتی در حوزه رفع ناترازی‌های انرژی نداشته، به‌طور جدی وارد عمل شده و در زمینه تأمین برق، گاز و پروژه عظیم انتقال آب از دریای عمان برای صنایع استان اصفهان در حال نقش‌آفرینی ویژه است.

استفاده از هوش مصنوعی برای مدیریت مصرف انرژی در سال 1404

وی در ادامه تصریح کرد: اقدام مهمی که فولاد مبارکه در سال 1404 آغاز کرده این است که مدیریت مصرف انرژی (EMS) را به‌طور خاص در حوزه تحول دیجیتال و با استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای هوشمندسازی در دستور کار خود قرار داده و پیش‌بینی می‌شود از این طریق، هزینه‌های انرژی 10 تا 15 درصد کاهش یابد.

زرندی با تأکید بر ضرورت لجستیک و توسعه ریلی حمل‌ونقل مواد اولیه و محصولات فولاد مبارکه گفت: نزدیک به 60 درصد حمل‌ونقل مواد اولیه فولاد مبارکه از طریق خطوط ریلی انجام می‌شود و درصدد افزایش این میزان هستیم.

وی با اشاره به کسب‌وکارهای دانش‌بنیان ادامه داد: گروه فولاد مبارکه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در اولویت خود دارد و در حال سرمایه‌گذاری خطرپذیر در مجموعه‌های سرمایه‌پذیر است.

زرندی با بیان اینکه فولاد مبارکه جزو دستاوردهای بعد از انقلاب اسلامی است، بیان کرد: این مجموعه در توسعه صنعتی ایران مؤثر بوده و هرچه تولید این مجموعه بیشتر باشد، دیگر صنایع بیشتر منتفع می‌شوند، زیراعمدتاً مواد اولیه آن‌ها را تأمین می‌کند.

برای رونق اقتصادی کشور باید از فولاد مبارکه مراقبت کرد

وی عنوان داشت:برای رونق اقتصادی و تقویت جریان تولید کشور باید از فولاد مبارکه مراقبت کرد و همه باید کمک کنند تا این مجموعه برای کشور با قدرت و صلابت حفظ شود و به مشکلاتی که دامن‌گیرِ برخی صنایع کشور شده مبتلا نشود.

فولاد مبارکه یک اعتبار بین‌المللی است

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تأکید کرد: با مراقبت از فولاد مبارکه به‌عنوان مولود انقلاب اسلامی، اقتصاد نیز توسعه پیدا می‌کند و فولاد مبارکه اصفهان که برای ایران یک اعتبار بین‌المللی محسوب می‌شود، بیش‌از‌پیش به رسالت‌های تخصصی خود و رفع نیازمندی‌های کشور عمل خواهد کرد.

نقش سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه برای توسعه استان اصفهان و کشور

وی با بیان اینکه کشور ما به سرمایه‌گذاری نیاز دارد، اظهار داشت: سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه فولاد مبارکه نقش مهمی در توسعه استان اصفهان و کشور دارد و امیدواریم بتوانیم پروژه‌های متعدد توسعه‌ای را در اقصی‌نقاط کشور پیش ببریم و به وظایف اصلی خود به‌خوبی عمل کنیم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه راهنمایی‌های هیئت ارزشمند و فرهیخته نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان را یک فرصت دانست و بیان داشت: رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست، پیشنهادی مبنی بر حضور نمایندگانی از فولاد مبارکه در کمیسیون‌های مختلف اتاق بازرگانی اصفهان ارائه دادند و ما از این پیشنهاد استقبال می‌کنیم.

گفتنی است در این نشست، رئیس و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص وضعیت اقتصادی و صنعتی استان اصفهان و نقش گروه فولاد مبارکه در این زمینه پرداختند و درخواست خود مبنی بر مشارکت گروه فولاد مبارکه در رفع نیازمندی‌های اساسی و زیرساختی استان اصفهان را مطرح کردند. بخش‌هایی از سخنان ایشان را در ادامه می‌خوانید.

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان تصریح کرد:

لزوم بازنگری در ترخیص کالا و دعوت از هیئت‌های تجاری

ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانواده‌هایی که در حادثه انفجار بندر شهید رجایی دچار مصیبت و خسارت شدند، امیدواریم آسیب‌دیدگان این حادثه هرچه زودتر سلامتی کامل خود را بازیابند.

این حادثه نشان داد که باید در روند ترخیص کالاها در بنادر تجدیدنظر جدی شود. هم‌اکنون ۲۰۰ هزار کانتینر در بندر شهید رجایی وجود دارد و به‌طور میانگین هر کانتینر ۴ ماه در بندر توقف دارد؛ این در حالی است که بندر شهید رجایی برای تردد محصولات است، نه انبار کالاها. در این حادثه خسارت زیادی هم به صنایع و شرکت‌ها وارد شد و نیاز است هرچه سریع‌تر تدابیری برای جبران خسارت‌ها اندیشه شود و تسهیلات ویژه‌ای به فعالان اقتصادی متضرر اختصاص یابد.

طی چند روز گذشته، اصفهان میزبان سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا بود و اتاق بازرگانی اصفهان مسئولیت اجرایی آن بر عهده داشت. به‌رغم ناهماهنگی‌های موجود، تلاش کردیم مطابق استانداردها عمل کنیم و میزبان شایسته‌ای برای مهمانان آفریقایی باشیم. این تجربه نشان داد که لازم است با مدیریت اتاق بازرگانی اصفهان، هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف در حوزه‌های اقتصادی را به اصفهان دعوت کنیم. امیدواریم با همکاری فولاد مبارکه، اتفاقات خوبی برای اصفهان رقم بخورد.

محمدیاسر طیب‌نیا، نایب‌رئیس اول اتاق بازرگانی اصفهان:

انتظارات از فولاد مبارکه فراتر از مسئولیت‌های مستقیم است

مردم و فعالان اقتصادی اصفهان در حوزه‌های کلان از قبیل مشارکت در تکمیل پروژه احداث خط ریلی قطار پرسرعت، رفع آلودگی هوا و توسعه حمل‌ونقل از فولاد مبارکه انتظاراتی دارند.

به‌واسطه صنایع بزرگ، مهاجرت گسترده‌ای به استان اصفهان صورت گرفته است. پذیرش این میزان مهاجر نیازمند توسعه زیرساخت‌هاست که متأسفانه از توان دولت نیز خارج است. نگاه استان اصفهان همیشه یک نگاه درون‌زا و قابل‌اتکا به قابلیت‌های داخلی بوده است.

نایب‌رئیس اول اتاق بازرگانی اصفهان بیان داشت: این نگاه که فولاد مبارکه باید برای همه مردم منفعت داشته باشد، حتی اگر در حوزه مسئولیت‌های مستقیم این مجموعه نباشد، همواره وجود داشته است.

محمدجعفر فوده، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان:

استان اصفهان می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای فولاد مبارکه را تأمین کند

اتاق بازرگانی وظیفه سنگینی به عهده دارد و باید با سایر اتاق‌های دنیا ارتباط برقرار کند تا گروه‌هایی از اصناف و حوزه‌های مختلف را به اصفهان دعوت کنیم و آن‌ها را با واقعیت ایران و اصفهان آشنا سازیم. متأسفانه تاجران خارجی به دنبال تبلیغات نادرست درباره ایران، تمایلی برای حضور در کشور ما ندارند. این وظیفه به عهده اتاق بازرگانی است که با رایزنی با اتاق‌های بازرگانی سایر کشورها زمینه حضور فعالان اقتصادی و بازرگانان کشورهای دیگر را در اصفهان فراهم کند. درخواست ما این است که فولاد مبارکه با اتاق بازرگانی اصفهان ارتباط بیشتری داشته باشد. استان اصفهان می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای فولاد مبارکه را تأمین کند.

علی صفرنوراله، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

نقش فولاد مبارکه در تأمین منابع مالی

باتوجه‌به تعدد جلسات و برنامه‌های اتاق بازرگانی اصفهان و کمبود فضا برای برگزاری دوره‌های آموزشی، هیئت‌رئیسه تصمیم گرفت ساختمانی مجزا با فضایی آموزشی مناسب برای واحد مرکز توسعه سرمایه انسانی (متسا) خریداری شود تا مشکل کمبود فضا برای دوره‌های آموزشی برطرف شود. یکی از شرکت‌هایی که منابع مالی زیادی در بانک‌های تهران دارد فولاد مبارکه است. انتقال این سرمایه‌ها به اصفهان می‌تواند نقش مهمی در افزایش اعتبارات استان بازی کند.

احمد خوروش، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

توسعه حوزه آموزش اتاق بازرگانی اصفهان

اتاق اصفهان نیازمند گسترش و توسعه به‌ویژه در حوزه آموزش است. به همین دلیل، باتوجه‌به موقعیت اتاق، چند مکان مدنظر قرار گرفته است. رایزنی‌هایی نیز با اتاق ایران برای کمک به خرید ساختمان انجام شده است. امیدواریم با موافقت اعضای هیئت نمایندگان اتاق، از بین گزینه‌های موجود یک ساختمان مناسب و در شأن اتاق بازرگانی اصفهان ویژه فعالیت‌های آموزشی خریداری شود.

محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنعت و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

ضرورت اعتماد به ظرفیت‌های داخلی استان اصفهان

اجلاس آفریقا در حالی برگزار شد که تصمیم‌گیرنده بالادستی آن بخش دیگری بود و اتاق بازرگانی نقش تسهیلگر امور را داشت. سالن اجلاس باتکیه‌بر توان داخلی اصفهان تکمیل شده و این موضوع نشان می‌دهد که استان ظرفیت‌های زیادی برای اجرای ابرپروژه‌ها دارد.

در سایر استان‌ها، صنایع بزرگ محصولات و خدمات خود را گاهی با قیمتی 30 درصد کمتر به مشتریان محلی و هم استانی‌هایشان ارائه می‌دهند. هرچند ما با این تفکر موافق نیستیم و نگاه ملی و یکپارچه در همه عرصه‌ها داریم، ولی این یک حقیقت کلی است و انتظار داریم که صنایع بزرگ اصفهان نیز در این شرایط ظرفیت‌های استان را در نظر بگیرند.

مسعود گلشیرازی، رئیس کمیسیون انرژی و صنایع پترو پالایشی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

نقش مهم فولاد مبارکه در حل چالش‌های استان اصفهان

در اصفهان با چند معضل مواجهیم. هم‌زمان با صنعتی شدن اصفهان، مشکل مهاجرت و محیط‌زیست به وجود آمده است. از سویی، نیروهای متخصص و دانشگاه‌ها نیز هم‌زمان با رشد اقتصادی رشد کرده‌اند. بنا به دلایلی تصمیم بر آن شد که فولاد مبارکه از کنار دریا به اصفهان منتقل شود. فولاد مبارکه را نمی‌توان تعطیل کرد و باید به دنبال راه‌حل‌های نوین باشیم. یکی از اقدامات زیرساختی که در دوره قبل انجام شده، پروژه انتقال آب دریاست. موضوع دیگر پروژه قطار پرسرعت است که فولاد مبارکه نیز در تکمیل آن نقش دارد. این پروژه انتقال فناوری و زیرساخت به داخل کشور را در پی دارد.

محمدرضا گل‌احمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

انتظار از فولاد مبارکه در تأمین و تجهیز ناوگان حمل‌ونقل عمومی

رویداد اجلاس آفریقا یک محک جدی برای سنجش توانایی اصفهان در میزبانی رویدادهای بین‌المللی بود. اگرچه تا لحظه آخر آماری دقیقی از افراد نداشتیم، خوشبختانه مهمانان آفریقایی با رضایت کامل اصفهان را ترک کردند.

کارخانه‌ای همچون فولاد مبارکه باعث افتخار استان است. این صنایع در راستای تعهد به مسئولیت‌های اجتماعی خود می‌توانند نقش مؤثری در کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی داشته باشند. انتظار شهروندان و فعالان اقتصادی استان از فولاد مبارکه این است که در تأمین و تجهیز وسایل نقلیه برقی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی نقش بیشتری ایفا کند.

سید یوسف قاضی‌عسگر، رئیس کمیسیون صنایع غذایی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد:

دشوار کردن کار برای فعالان اقتصادی خوشنام با قوانین سخت‌گیرانه

باید تحقیق و پژوهشی صورت گیرد تا مشخص شود چند درصد از تخلف‌ها را فعالان اقتصادی و شرکت‌های معتبر بخش خصوصی انجام می‌دهند. بعید است که این میزان به تعداد انگشتان یک ‌دست برسد. به خاطر افراد معدودی که فعالیت غیررسمی و زیرپله‌ای دارند، هر روز قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای فعالان اقتصادی خوشنام و قانون‌مدار وضع می‌کنیم که این موضوع کار را برای بازرگانان قانون‌مدار دشوارتر می‌کند.

باید در قالب یک ساختار دقیق، فرصت‌های برد-برد فولاد مبارکه و استان را بررسی کنیم که بر اساس آن منافع هر دو طرف تأمین شود. در توافقی که هم به نفع استان، اعضای اتاق و فولاد مبارکه باشد، می‌توان از ظرفیت‌های موجود برای رشد و توسعه استان استفاده کرد.

وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد:

الگوبرداری از بنادر پیشرفته

باید چند بندر بزرگ جهان را مورد بررسی قرار دهیم و از فرایندهای آن‌ها الگوبرداری کنیم. در حوزه اتحادیه اروپا با آن قوانین سخت‌گیرانه و استانداردها، مدت‌زمان ترخیص کالا از بنادر در حد چند ساعت است. باید به سمتی برویم که این فرایندها را در کشور پیاده‌سازی کنیم و از تجربه کشورهای پیشرفته بهره ببریم.

فولاد مبارکه در توسعه زیرساخت‌های استان نقش بسزایی دارد. اقدامی با مشارکت این شرکت برای راه‌اندازی ایرلاین اختصاصی اصفهان انجام شده که امیدواریم در دوره جدید هم این موضوع با جدیت پیگیری شود.

محمدرضا رجالی، رئیس کمیسیون بازرگانی، خدمات و ارتباطات و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد:

پیگیری خسارت‌دیدگان بندر شهید رجایی

یک گروه از کارشناسان دادگستری برای پیگیری خسارت حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی در اتاق بازرگانی اصفهان شکل‌گرفته تا مشاوره‌های حقوقی لازم را به اعضای این اتاق برای احقاق حقوق خود و جبران ضررها ارائه دهد.

اصغر اخوان‌مقدم، رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب‌وکار و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان مطرح کرد:

پیگیری حقوقی تأخیر در ترخیص کالا

پیشنهاد می‌کنیم بابت تأخیر در ترخیص کالا و قطع شدن سامانه تجارت، شکواییه‌ای توسط واحد حقوقی اتاق تنظیم و از طریق قانونی برای رفع این مشکل اقدام شود. بنا به شنیده‌ها گاهی سامانه جامع تجارت به‌عمد قطع می‌شود و آسیب‌هایی به کالاها می‌رسد که کسی مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرد.

انتظار ما از فولاد مبارکه این است که با راه‌اندازی مسیر ریلی برای جابه‌جایی محصولات فولاد در راستای کاهش ترافیک و امنیت جاده‌ای گام بردارد. از این طریق میزان آلایندگی اصفهان و منطقه نیز کاهش می‌یابد.

وحید فولادگر، رئیس کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان و عضو هیئت نمایندگان اصفهان تصریح کرد:

نقش‌آفرینی فولاد مبارکه در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش مصنوعی در استان

استان اصفهان ظرفیت فوق‌العاده‌ای در صنایع دانش‌بنیان دارد. در زمینه قانون جهش دانش‌بنیان که دو سال قبل تصویب شد، فولاد مبارکه می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد. این شرکت همچنین می‌تواند با تأمین هزینه آموزش نیروی انسانی فولاد کمک زیادی به اقتصاد استان بکند. بر اساس سند تنظیم‌شده برای استان قرار است اصفهان به مرکز هوش مصنوعی کشور تبدیل شود و فولاد مبارکه می‌تواند در توسعه زیرساخت‌های لازم برای توسعه هوش مصنوعی در استان نقش مهمی بازی کند.

منبع: روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.