جستجو

اختصاصی معدن‌مدیا/ بخش اول

سعید زرندی، مدیرعامل فولاد مبارکه، در میزگرد تلویزیونی”فرصت‌ها و چالش‌های پیشرفت” با محوریت “راهکارهای رسیدن به توسعه پایدار در استان اصفهان و نقش صنایع بزرگ در رشد شرکتهای دانش‌بنیان این استان” با اشاره به ضرورت تکمیل چرخه ایده تا تجاری‌سازی و توسعه، اظهار کرد: «در تمام دنیا این مسیر یک نکته کلیدی دارد و به نظر من گروه فولاد مبارکه توانسته در کشور در این زمینه پیش‌قدم باشد. نمی‌گویم همه چیز عالی است، اما مطمئناً از بسیاری از بخش‌ها جلوتر هستیم. مهم‌ترین مأموریت ما این است که در انتهای زنجیره بایستیم و دانش فنی و تکنولوژی‌های مفید را جذب و سرمایه‌گذاری کنیم.»

وی ادامه داد: «اگر در پایان مسیر جایی برای جذب و سرمایه‌گذاری کلان روی ایده‌ها وجود نداشته باشد، این زنجیره ناقص خواهد بود. به همین دلیل فولاد مبارکه دو مسیر اصلی را دنبال می‌کند؛ نخست، تمرکز جدی بر بومی‌سازی با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان. اکنون حدود ۷۷۰ شرکت دانش‌بنیان به زنجیره تأمین مبارکه اضافه شده‌اند و قراردادهای متعددی در حوزه مهندسی معکوس و طراحی محصول جدید با آن‌ها منعقد شده است. دوم، سرمایه‌گذاری بر فناوری‌های نوین است؛ به‌گونه‌ای که اگر فناوری به کار فولاد بیاید، یا خود مبارکه آن را جذب می‌کند یا به سایر شرکت‌های گروه می‌سپارد.»

زرندی در پاسخ به پرسشی درباره حجم سرمایه‌گذاری‌ها توضیح داد: «این اقدامات سه بخش دارد. نخست، در حوزه بومی‌سازی طی سال گذشته نزدیک به هزار میلیارد تومان به‌صورت مستقیم هزینه شده است. دوم، در حوزه سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر، صندوق نوآوری فولاد مبارکه با بودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی تاکنون در ۴۳ پروژه ورود کرده است. سوم، همکاری با دانشگاه‌هاست که در قالب گرنت‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی دنبال می‌شود.»

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه تاکنون ۱۴۲۱ پروژه دانشگاهی با حمایت این شرکت اجرا شده، افزود: «هم‌اکنون ۱۶۳ پروژه فعال در حوزه پایان‌نامه‌های دانشجویی داریم. در مجموع ۱۱۵۵ پایان‌نامه با حمایت فولاد مبارکه انجام شده که حدود ۳۰ درصد آن‌ها مربوط به مقطع دکتری و ۷۰ درصد در مقطع کارشناسی ارشد بوده است. این حمایت‌ها نشان می‌دهد که ما به توسعه دانش بومی اهمیت ویژه‌ای می‌دهیم.»

وی با اشاره به توسعه مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها گفت: «یکی از اقدامات مهم ما افزایش حضور در دانشگاه‌های سراسر کشور با نگاه نوآوری باز بوده است. اکنون نزدیک به ۹۴۰۰ متر مربع مرکز نوآوری در هشت یا نه دانشگاه از جمله دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد ایجاد کرده‌ایم. این ظرفیت‌ها بخشی از برکات قانون جهش دانش‌بنیان است.»

منبع: معدن مدیا

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.