جستجو

مدیرعامل مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف گفت: میزان استخراج سالانه سنگ‌آهن از این منطقه معدنی که در سال ۱۳۹۲ حدود سه میلیون و ۱۵۳ هزار تن بود اکنون با رشدی چشمگیر به ۱۳ میلیون و ۱۶۴ هزار تن در سال افزایش یافته است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از ایرنا ، حسن جعفری اظهار داشت: در دهه نخست فعالیت مجتمع سـنگان خواف (۱۳۷۰)، به طور متوسط سالانه ۱۶۰ هزار تن سنگ‌آهن از معادن این منطقه استخراج شده و در دهه ۱۳۸۰ متوسط استخراج سالانه مجتمع افزایش یافت و در دهه ۱۳۹۰ و به خصوص در هشت سال گذشته میزان استخراج چندین برابر رشد یافت.

وی ادامه داد: قرارداد عملیات اجرایی تولید در سه واحد خردایش و فرآوری سنگ‌آهن سنگان خواف در اسفند ماه سال گذشته به پیمان‌کاران ابلاغ و در نهایت این دو کارگاه با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال، در ابتدای خرداد ماه امسال آماده بهره‌برداری شد.

مدیرعامل مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف بیان کرد: با هدف رسیدن به ظرفیت مطلوب تولیدی و ایجاد حداکثر اشتغال ممکن در بخش فرآوری، مناقصه پیمانکار برای واحد فرآوری شماره 3 نیز در حال برگزاری است و با تکمیل فرآیند مناقصه مذکور، ظرفیت خردایـش و فرآوری سنگ‌آهن به روش دانه‌بندی در مجتمع سـنگان خواف به دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

جعفری ادامه داد: با آغاز فعالیت این کارگاه‌های فرآوری، برای ۲۲۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شده است و با تکمیل طرحهای در دست اجرا، میزان کل اشتغال ایجاد شده در این بخش‌ها به بیش از ۳۰۰ نفر خواهد رسید.

وی اضافه کرد: علاوه بر افزایش ظرفیت خردایـش و فرآوری سنگ‌آهن، استخراج و پیش‌فرآوری سنگ آهن پالسری نیز یکی دیگر از طرح‌های مهم در دستور کار مجتمع سنگان خواف است.

مدیرعامل مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف تصریح کرد: عملیات استخراج محدوده های پالسـری در مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف که چند سال متوقف بود در سال ۱۳۹۹ با هدف تولید ۳۰۰ هزار تن محصول در دستور کار مجمع قرار گرفت و فرایند اداری برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار در حال پیگیری است و مطالعات فنی و اقتصادی نیز با هدف احداث کارخانه فرآوری همتاتیت کم‌عیار و سیدریت در حال انجام است.

جعفری بیان کرد: با توجه به انباشت سنگ‌آهن کم‌عیار حاصل از عملیات خردایـش و فرآوری در انبارهای مجتمع سنگان خواف و اکتشاف سنگ‌آهن سیدریتی در نقاطی از معدن، طرح احداث کارخانه کنسـانتره به منظور فرآوری این سنگ‌ها در مجمع مطرح شده و انجام مطالعات فنی و اقتصادی آن در دستورکار قرار گرفته است و در سال جاری این مطالعات با همکاری مرکز تحقیقات فرآوری سنگ‌آهن ایران انجام خواهد شد و پس از بررسی و اعلام نتایج آن ساخت این واحدهای تولیدی آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کمبود مواد اولیه از مشکلات مهم و اساسی زنجیره فولاد کشور است، اهمیت شرکت‌های معدنی بزرگی همچون مجتمع سنگ‌آهن سـنگان بیش از پیش مشخص شده است، این مجتمع به طور مستمر به دنبال توسعه و گسترش فعالیت‌های اکتشافی و استخراج خود بوده است تا با بهره‌برداری از ظرفیت‌های ویژه معدنی منطقه شمال شرق، سهم بیشتری در تامین مواد اولیه کارخانه‌های ذوب و فولاد‌سازی داخل کشور داشته باشد.

مدیر عامل مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف اضافه کرد: مجتمع سنگ‌آهن سـنگان خواف علاوه بر نقش بسزایی که در تامین مواد اولیه صنایع فولادی کشور ایفا کرده، با اتخاذ رویکرد کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه سـنگان، توسعه اقتصادی، امنیتی و اجتماعی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

جعفری تصریح کرد: این مجتمع به عنوان یکی از بزرگ‌ترین معادن سنگ‌آهن آسیا و حتی جهان با در اختیار داشتن بخش بزرگی از ذخایر سنگ‌آهن کشور، یکی از اصلی تریـن تامین‌کننـدگان مواد اولیه زنجیره فولاد ایران بوده و امروز به یکی از بزرگ‌ترین فعالان عرصه معدن منطقه و خاورمیانه تبدیل شده است.

مجتمع سـنگان خواف، با ذخیره ۲.۱ میلیارد تنی سنگ آهن، در شرق کشور در قامت ستاره‌ای بر تارک توسعه شرق کشور درخشیده است و نقش موثری در محرومیت‌زدایی و رونق اقتصادی مناطق اطراف داشته است.

مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف به عنوان یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌آهن امکان فعالیت‌های معدن‌کاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدن‌کاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش‌ دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسارهای سنگ آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان‌پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور خواهد کرد.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.