بررسیهای آماری نشان می دهد علیرغم آنکه معادن دارای حادثه در سال ۱۳۹۸ کاهش ۲.۲ درصدی داشته اما حوادث معدنی با ۱۴.۵ درصد افزایش رو به رو بوده است.
به گزارش معدن مدیا به نقل از ایسنا، بخش معدن از مهمترین و عمده ترین بخشهای تأمین کننده مواد اولیه صنایع به شمار می رود که با داشتن ذخایر غنی مواد معدنی به عنوان یک امکان بالقوه، می تواند نقش موثری در توسعه صنعتی کشور داشته و راهگشای بسیاری از معضلات خودکفایی صنعتی کشور باشد.
فعالیت اقتصادی استخراج معادن در حال بهره برداری، به عنوان یکی از زیربخشهای عمده اقتصادی در کشور است که با توجه به ماهیت آن در زمره فعالیتهای اقتصادی پرخطر قرار دارد.
بر این اساس بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن در حال بهره برداری کشور و حوادث شغلی رخ داده در این فعالیت میتواند منجر به اتخاذ سیاستهای پیشگیرانه و حمایتی شود.
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در این راستا و با استناد به نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری در سال ۱۳۹۸ به بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن پرداخت است.
بر اساس این گزارش نتایج آمارگیری سال ۱۳۹۸ معادن کشور حاکی از آن است گ که تعداد کل معادن در حال بهره برداری با افزایش ۵۸ معدن و معادل ۱.۲ درصد از ۴۹۱۶ معدن در سال ۱۳۹۷ به ۴۹۷۴ معدن رسیده است.