جستجو

به همت تلاشگران مهندسی نورد و دیگر مدیریت‌های مرتبط پروژه مکانیزه کردن سیستم بسته‌بندی در نورد ۳۰۰ و ۳۵۰ ذوب آهن اصفهان با موفقیت در حال انجام است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن، محمد امین یوسف‌زاده در این خصوص اظهار داشت: ایده و طراح اصلی این موضوع سرپرست نورد ۳۰۰ و زیر مجموعه فنی داخل کارگاه با همکاری دفتر فنی نورد در تهیه نقشه‌ها و مدارک، و بعضا پرسنل فنی که در سایر کارگاه‌های نورد، ازجمله نورد ۵۰۰ که از توانایی فنی خوبی برخوردار هستند، است.

وی، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش و همت جمعی که در کارگاه نورد ۳۰۰ ایجاد شده است و تشکر از سایر مدیریت‌های مرتبط که هم‌اینک همکاری بسیار تنگاتنگی با مهندسی نورد در این کار با ارزش دارند، گفت: با تکمیل این پروژه کاملا بومی‌سازی شده، از خروج مقدار زیادی ارز برای خرید تسمه بسته‌بندی و ملزومات آن که حقیقتا خیلی هم گران قیمت است، جلوگیری شده ‌و صرفه‌جویی قابل توجهی در سال حاصل خواهد شد.

سرپرست نورد ۳۰۰ نیز در این خصوص بیان کرد: در نورد‌های ۳۰۰ و ۳۵۰ ذوب آهن اصفهان که محصول میلگرد تولید می‌شود، بسته‌بندی همچنان به صورت سنتی انجام گرفته که در این فرایند از سیستم تسمه پیچی و دستگاه سیکلوپ و زیگنود که کلا وارداتی است استفاده می‌شود و هزینه‌های خرید خارجی و خروج ارز را در پی دارد. در این روش، بسته‌بندی به‌ صورت دستی و حمل هر بسته، جداگانه توسط جرثقیل انجام گرفته که فرایندی سخت و طاقت‌فرسا و زمان‌بر بوده و گلوگاه تولید هم است، لذا لازم است فرایند بسته‌بندی و جمع‌آوری محصول به‌ صورت مکانیزه و شکیل انجام می‌شود.

محمد صدری خاطرنشان کرد: مزایای سیستم مکانیزه شامل حذف تسمه و دستگاه‌های تسمه پیچی، استفاده از میلگردهای تولید داخل شرکت و خارج از نرم، کاهش زمان بسته‌بندی، کاهش توقفات، افزایش تولید، افزایش کیفیت و شکیل شدن بسته‌ها و همچنین کاهش سختی کار و تعداد نیروی انسانی است.

وی با اشاره به این نکته افزود: با توجه به شرایط فرایند فعلی بر آن شدیم سیستم بسته‌بندی محصول را تغییر داده و به‌صورت مکانیزه جایگزین کنیم که در این فرایند مکانیزه به تجهیزاتی از قبیل سیستم رولیک‌های جمع‌آوری شاخه‌های محصول، دستگاه گره زن خاموت، سیستم رولیک‌های حمل بسته، سیستم قاب زنجیر هیدورلیکی جهت انتقال به بستر انبارش بسته‌ها و نیز سیستم توزین بسته و تجهیزات اتوماسیون نیاز است.

سرپرست نورد ۳۰۰ گفت: با توجه به توانایی‌های کارشناسان مهندسی نورد طراحی مهندسی کل فرایند، در نورد ۳۰۰ و با کمک و ترسیم در دفتر فنی انجام گرفت.

وی افزود: این طراحی به‌ گونه‌ای انجام گرفت که از امکانات و تجهیزات موجود حداکثر استفاده شود و کمترین هزینه و کاهش قطعات ساختی و خرید و همچنین کمترین تخریب فنداسیون را در بر داشته باشد.

محمد صدری اظهار کرد: در ابتدا طراحی دستگاه گره زن نیمه اتوماتیک طی شش ماه زمان و پس از تهیه حدود ۱۰۰ شیت نقشه انجام گرفت و با بهره‌گیری از امکانات و تجیهزات موجود در کارگاه شامل سیلندرهای هیدرولیک، موتور و گیربکس و اسکلت فلزی در حال ساخت است. فقط در صورت خرید این دستگاه، هزینه‌ای بیش از صد میلیارد ریال برای شرکت در پی دارد.

سرپرست نورد ۳۰۰ افزود: فرایند اجرایی این پروژه بدون نیاز به توقف کارگاه از ابتدای دی ماه ۱۴۰۰ با همکاری مدیریت‌های نت مکانیک، اتوماسیون، نت ساختمان، امور فنی، سفارشات و خرید شروع و در حال انجام است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.