جستجو

چین با اولویت دادن به رشد اقتصادی و همچنین مهلت به پنج غول صنعت فولاد برای شروع مهار آلایندگی فعالیت هایشان به مدت ۵ سال توانست قیمت سنگ آهن را از مرز ۱۵۰ دلار عبور دهد.


به گزارش معدن مدیا به نقل از آرتان پرس، قیمت سنگ آهن در معاملات سنگاپور با رشد ۳.۸ درصدی به ۱۵۳ دلار در هر تن افزایش یافت. این قیمت بالاترین قیمت از ۳۱ اوت بود و از زمانی که قیمت ها در نوامبر به پایین ترین حد چند ساله ریزش کردند، بیش از ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده اند.

دولت چین در بیانیه ای که روز دوشنبه ۷ فوریه منتشر کرد از صنایع فولاد خواست که تا سال ۲۰۳۰ به پیک کاهش آلودگی خود برسند در حالی که هدف قبلی، سال ۲۰۲۵ بود. این اقدام نشانه ای از تنظیم دوباره استراتژی اقلیمی چین به دنبال افزایش قیمت های کالا در یک سال گذشته است.

این بیانیه روز دوشنبه در وب سایت وزارت صنعت و فناوری اطلاعات منتشر شد و توسط دو سازمان قدرتمند کمیسیون اصلاحات و توسعه ملی و وزارت اکولوژی و محیط زیست هم امضا شده بود.

شو شیانگ چون، تحلیلگر شرکت مای استیل گفت:

این تغییر بزرگی در جدول زمانی است که فضای بیشتری به صنعت فولاد می دهد تا به اوج آلایندگی برسد. شتاب برای تحقق اهداف کربن ممکن است به هزینه های اقتصادی طاقت فرسا منتهی شود.

با توجه به تدابیری که چین برای حمایت از اقتصاد شکننده این کشور اتخاذ می کند باید منتظر فعالیت ساخت و ساز بیشتر که به معنای تولید بیشتر فولاد است باشیم. اما تولید بیشتر فولاد نیاز به سنگ آهن را افزایش می دهد اما همزمان به معنای تولید گازهای گلخانه ای بیشتر نیز است و این در شرایطی است که فولادسازی در حدود ۱۵ درصد از آلایندگی های کربن چین سهم دارد.

سنگ آهن که ماده خام فولادسازی است پس از این که در نوامبر به پایین تر ۱۰۰ دلار در هر تن ریزش کرد، اکنون بهبود قیمت داشته است و توانسته به رکورد ۱۵۰ دلاری برسد و مشخص نیست این افزایش قیمت تا چه زمانی پابرجا خواهد بود.

به تاخیر افتادن اهداف آلایندگی صنعت فولاد با لحن اخیر پکن درباره متوازن کردن اهداف سبز با اهداف دیگر همخوانی دارد. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین ماه گذشته اعلام کرد اهداف اقلیمی نباید عرضه کالاهایی را به خطر بیاندازد که زندگی عادی گروهی را تضمین می کنند.

در نهایت چیزی که مشخص است این است که چین سلطه سنگ آهن جهان را در اختیار گرفته و ظاهرا به این سلطنت ادامه خواهد داد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.