جستجو

در حالی که سال هاست بازار فولاد در چنین روزهایی شاهد جنب و جوش و نوسان بود، اما امسال سال متفاوتی است، حتی متفاوت تر از سال گذشته. هر چند امسال نیز مانند سال گذشته بازار فولاد و آهن­ آلات متأثر از کرونا بود، اما مذاکرات وین تأثیر بسیار زیادی بر بازارهای مالی ایران گذاشته، که بازار فولاد ایران نیز از آن بی نصیب نبوده است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از آرتان پرس، در شرایطی که بسیاری گمان می کردند قیمت دلار تا ۳۰ هزار تومان افزایش یابد، اما دلار در یک نوسان ۲ هزار تومانی در کانال ۲۶ هزار تومان باقی مانده است. بازار سکه و طلا نیز در رکود به سر می برد. بسیاری از عملیات های عمرانی و ساخت و ساز نیز نیمه کاره مانده اند و همه اینها منتظر نتایج مذاکرات وین هستند تا تکانی به خود بدهند.

در هفته گذشته علی رغم اینکه عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا موجب تحرک بازار آهن آلات شد، اما این اتفاق هم نتوانست خیلی تأثیرگذار باشد، تا بازار آزاد آهن آلات نیز متأثر از آن با استقبال گرمی مواجه نشود و هفته ای تقریباً راکد را در بازار آهن شاهد باشیم.

به عنوان مثال در پایان هفته و روز آخر معاملات در کشور قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی تقریبا در همه شرکت‌ها ثابت اعلام شد. قیمت پروفیل و انواع لوله صنعتی، داربستی، مانیسمان و… نیز به تبعیت از جو غالب تغییر قیمت محسوسی نداشت البته کاهش قیمت ۵۰ تومانی این محصولات نیز مشاهده شد.

نرخ تیرآهن نیز تقریبا در همه بخش‌ها با ثبات همراه بود، به این صورت که در بخش کیلو فروشی در کنار کاهش قیمت ۲۰۰ تومانی در یک شرکت، مابقی مبادی فروش بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند. در بخش شاخه‌ فروشی نیز اگرچه کاهش قیمت ۱۰ الی ۵۰ هزار تومانی نیز مشاهده شد اما غالب مبادی فروش تمایل بیشتری به حفظ قیمت‌ها داشتند.

در این میان انواع ورق‌ها نیز روند کاهشی طی کردند به طوری که قیمت ورق سیاه حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان و قیمت روز ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشتند.

باید دید با توجه به سیگنال های مثبتی که از توافقات وین به گوش می رسد و با توجه به افزایش بودجه عمرانی کشور در سال آینده که تأثیر بسزایی در رونق بازار فولاد دارد، تا پایان سال ۱۴۰۰ معاملات آهن آلات رونق می گیرد یا خیر؟ هر چند با این قطعی گاز و برق فولادسازان که هر از چند گاهی به گوش می رسد، بعید نیست در فصل رونق معاملات با کمبود آهن آلات در بازار مواجه شویم.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.