مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: هفت هزار معدن در سطح کشور با استخراج ۵۱۰ میلیون تن مواد معدنی در حال فعالیت و تجهیز است که منجر به اشتغالزایی برای ۱۶۰ هزار نفر خواهد شد.
به گزارش معدن مدیا، امیرعلی طاهرزاده در دهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران که در شهر زاهدان برگزار شد، اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹، میزان ذخایر معدنی در ایران ۵۱ میلیارد تن برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ایران به لحاظ مواد معدنی در رتبه دهم دنیا قرار دارد، افزود: ۲۸ درصد از ارزش بورس در بخش معادن محقق شده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیان کرد: معادن به استقلال و کاهش وابستگی به نفت، توسعه متوازن و محرومیتزدایی و ارزآوری کمک میکند؛ به طوری که ارزآوری معادن در سال ۹۹، هشت میلیار دلار بوده است.
داود شهرکی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست عنوان کرد: این کنفرانس و نمایشگاه صنایع معدنی در معرفی ظرفیتهای استان نقش مهمی دارد و زمینههای سرمایهگذاری بسیاری را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاران مطمئن باشند که میتوانند از مرحله اکتشاف تا فرآوری در معادن استان حضور داشته باشند، گفت: شرط اینکه مردم در فعالیتهای معدنی سهم داشته باشند لحاظ شده است.
شهرکی با بیان اینکه بیشترین ذخایر معدنی را امسال سیستان و بلوچستان داشته است، تصریح کرد: انتظاری که از این همایش داریم این است که در حوزه ایمنی و بهرهوری معادن فعالیت شود.
غلامرضا رضایی، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست بیان کرد: استان در موقعیت زمینشناسی منحصر به فردی قرار دارد و پتانسیلهای فلزی و غیر فلزی این استان را تبدیل به بهشت معدنی ایران کرده است.
وی اضافه کرد: در چند سال اخیر به خصوص از سال ۱۴۰۰ در حوزه معادن استان فعالیتهای خوبی آغاز شده است.
رضایی با بیان اینکه برخی نقاط ضعف مانند کمبود نیروهای متخصص در حوزه معادن سیستان و بلوچستان وجود دارد، تصریح کرد: پایگاه جامع دادههای اطلاعاتی در حوزه معادن و آزمایشگاه مرکزی معدن نیاز این استان است.
سید امیر اسعد فاطمی، دبیر علمی کنفرانس مهندسی معدن ایران نیز در این نشست با بیان اینکه پتانسیلهای معدنی سیستان و بلوچستان نویدبخش افقهای معدن در استان است، یادآور شد: دانشگاه استان میتواند مرکز پرورش تحولآفرینان در حوزه معادن باشد.
منبع : ایرنا