جستجو

انجمن بین‌المللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد (Irepas) معتقد است که بازار محصولات فولادی بلند به دلیل جنگ در اوکراین اکنون در وضعیت کاملاً بی‌ سابقه‌ای قرار دارد و این جنگ عامل ایجاد اختلالات اساسی در این بازار است.


به گزارش معدن مدیا به نقل از متال بولتن، در روز پنجشنبه (۲۴ فوریه) نیروهای روسی حمله به اوکراین را آغاز کردند و از آن زمان، بیشتر بنادر اوکراین به اجبار فعالیت تجاری خود را متوقف نمودند، که منجر به اختلال در تامین مواد خام و کاهش صادرات توسط فولادسازان محلی شد.

از آن تاریخ به بعد، کارخانه های بزرگ فولاد اوکراین نیز گزارش دادند که در شرایط پیش آمده باید تولید برخی از واحدهای اصلی خود را هم متوقف کنند.

این انجمن در چشم انداز ماهانه خود خاطر نشان کرد:

«وضعیت فعلی به گونه ای است که یکی از بزرگترین تامین کنندگان بسیاری از مواد اولیه و محصولات نیمه تمام برای مدت غیرقابل پیش بینی به طور کامل از بازار حذف خواهد شد و پیش بینی عواقب آن در حال حاضر تقریبا غیرممکن است».

این انجمن همچنین اظهار کرد مشکلات عظیمی برای محموله های روسیه، چه به سمت غرب و چه به سمت جنوب و همچنین مشکلات مالی و لجستیکی ناشی از افزایش تعداد تحریم های اعمال شده علیه این کشور در چند هفته گذشته وجود داشته است.

ایریپاس در این زمینه اظهار کرد:

«شرکت‌ های کشورهایی که به تحریم‌ ها ملحق شده‌ اند باید اطمینان حاصل کنند که زنجیره‌ های تأمین آنها از مواد کشورهای تحریم‌ شده استفاده نمی‌ کنند».

علاوه بر این، بنا به قوانین جدید وضع شده کشتی‌ هایی که محموله‌ هایی را در بنادر روسیه بارگیری می‌ کنند، خود مشمول تحریم‌ ها می‌ شوند و ممکن است بیمه را از دست دهند و محموله‌ های آن‌ ها بیمه نخواهد شد. از این رو، بسیاری از مشتریان ریسک خرید محصولات با مبدا روسی را نمی پذیرند.

ارزیابی دیدگاه های مختلف از تأثیرات تحریم بر بازار محصولات فولادی روسیه

بر اساس اعلام منابع به Fastmarkets، تحریم‌ ها ممکن است آنطور که ابتدا انتظار می‌ رفت بر تجارت فولاد روسیه تأثیر نداشته باشد چراکه کارخانه‌ های روسی قبلاً سعی می‌ کردند برخی مواد را با قیمت‌ های بالاتر به دنبال روند جهانی بفروشند اما در حال حاضر، ایریپاس معتقد است که کارخانه های روسی تلاش خواهند کرد تولید خود را حفظ کنند و فولاد از طریق بنادر خاور دور این کشور و از طریق راه آهن به چین ارسال خواهد شد.

این اتفاق بدون شک بر تجارت سایر کشورها در آسیا تأثیر خواهد گذاشت و ممکن است مورد استقبال صنعت فولاد چین قرار نگیرد.

در همین راستا باید این نکته را ذکر کرد که امروزه چین با ثبات ترین بازار فولاد در جهان است و بی ثباتی را نمی پذیرد، اما بر اساس نظر ایریپاس، در غیاب تامین کنندگان در حوزه دریای سیاه، انتظار می رود چین با ترکیه برای تبدیل شدن به تامین کننده غالب بیلت فولادی در بازارهای شمال آفریقا رقابت نماید.

علاوه بر محصولات فولادی نیمه تمام، ایریپاس انتظار دارد با تامین کنندگان مواد خام از حوزه دریای سیاه نیز مشکلاتی را مطرح کند که این وضعیت قطعاً به دلیل کاهش محموله‌ ها به (طور کلی به) خارج از روسیه و اوکراین، قیمت‌ ها را بالا می‌ برد و عمق تأثیر آن بر اساس میزان اقدامات علیه روسیه و طول مدت درگیری شکل خواهد گرفت و ممکن است شاهد کمبودهای بیشتر در تامین انرژی باشیم که این امر خود نرخ هزینه ها را بیشتر افزایش می دهد.

تأمین منابع از طریق کشورهای دیگر

محاسبه شاخص روزانه Fastmarkets برای قراضه فولادی HMS 1&2 (مخلوط ۸۰:۲۰) با مبدا ایالات متحده ۶۳۶.۳۶ دلار در هر تن Cfr ترکیه در ۱۰ مارس بدون تغییر در روز بود، اما با افزایش ۱۱۲.۷۴ دلاری از ابتدای ماه همراه بود.

ایریپاس در این زمینه گفت:

«در شرایط کنونی صنعت فولاد نمی‌ داند که مواد خام کافی برای فعالیت در ماه آوریل دارد یا خیر، و همچنین نمی‌ داند که قیمت آن مواد خامی که برای خرید در دسترس هستند چقدر خواهد بود. از طرفی، بخش قابل توجهی از بیلت و اسلب تجاری به طور ناگهانی از تجارت جهانی خارج شده است. اوکراین و روسیه همراه با [تامین] اسلب و سنگ آهن، بخش کلیدی این تجارت هستند. ما اکنون در حال بررسی یک نقشه مجدد هستیم بطوری که مواد [باید] از منابع دیگر در یک بازار محدود پوشش داده شوند».

بر اساس آخرین داده های موجود از سوی اداره بین المللی آمار فولاد (ISSB)، روسیه در ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۱، ۸.۴۴ میلیون تن اسلب و ۳.۸۳ میلیون تن بیلت صادر کرده است.

در همین مدت، اوکراین ۲.۷۷ میلیون تن اسلب و ۲.۱۳ میلیون تن بیلت فولادی صادر نمود.

منابع نظرسنجی Fastmarkets بر این باورند که، هند، چین، ترکیه، برزیل و ایران از جمله کشورهایی هستند که سعی خواهند کرد این کمبود را جبران نمایند.

منبع : آرتان پرس

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.