جستجو

عضو هیئت مدیره انجمن مس ایران گفت: انقلاب صنعتی چهارم در ارتباط با هوشمند‌سازی معادن است و ما چاره‌ای جز همگام شدن با جهان و حرکت به سمت هوشمندسازی نداریم و کسب سود بالا از نقاط مثبت هوشمندسازی معادن است که با حرکت در این مسیر روند بهینه‌سازی یک پروژه بهتر پیش رفته و هزینه‌ها کاهش می‌یابند و ما را به سمت هوشمندسازی معادن سوق می‌دهد.


به گزارش معدن مدیا ، احمد مشکانی اظهار داشت: باید این نکته را در نظر داشته باشیم که از بزرگ‌نمایی در هوشمندسازی دوری کنیم. اگر تاکید بسیار و سریع بر هوشمندسازی معادن داشته باشیم، نتایج لازم را به دست نخواهیم آورد و باید آهسته و پیوسته به سمت هوشمندسازی حرکت کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه آموزش‌های لازم در این خصوص داده نشده است، نتایج دلخواهی نیز به دست نخواهیم آورد. بهتر است با این موضوع واقع‌گرایانه برخورد کنیم و سعی بر اصلاح پایه‌ها داشته باشیم. یکی از مسائلی که در حوزه زیرساخت‌ها کلیدی است، بحث آموزش بوده که در این زمینه دولت باید گام بردارد و ریسک آموزش‌های لازم برای هوشمند‌سازی را بپذیرد.

عضو هیئت مدیره انجمن مس ایران عنوان کرد: مراحل هوشمندسازی باید آهسته اجرا شود و لازم است در این مسیر از اساتید داخلی و خارجی بهره برد. اساتیدی که با روش‌های بین‌المللی آشنا هستند تا آگاهی را در مسیر درست افزایش دهند و با گذر از آزمون و خطاها، در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم دهیم. در این مسیر باید واقع‌بینانه حرکت کنیم تا از توقعات بی‌دلیل جلوگیری و معدن‌کاران را از روش‌های نوین دور نکنیم. اگر هوشمندسازی نتواند به معدن‌کاران سود برساند، هزینه‌ها سربار و باعث می‌شود که به نتایج خوبی نرسیم و حاصلی جز دل‌زدگی معدن‌کاران از ادامه فعالیت ندارد.

دولت به کمک معدن‌کار بیاید

مشکانی مطرح کرد: در این اقدام نقش وزارت صمت کلیدی بوده که این نهاد ناگزیر است به سمت هوشمندسازی حرکت کند. با اقداماتی همچون نصب دوربین‌های دیجیتالی و … هم امکان کنترل باربری را دارند و هم معدن‌کار امکان تخلف ندارد تا دولت آن را متهم کند و نتیجه‌ای که در نهایت به دست خواهد آمد، این است که مشکلات عدیده‌ای که امروز معدن‌کاران با آن روبه‌رو هستند، ایجاد نخواهد شد.

وی یادآور شد: گاهی خرید تجهیزات هوشمندسازی برای معدن‌کار صرفه اقتصادی ندارد و مهم‌تر اینکه تحریم‌ها مسیر خرید برخی ابزارآلات را سخت و در برخی موارد غیر ممکن کرده است. بنابراین اگر دولت نیازهای اولیه معادن را خریداری کند و در اختیار معدن‌کاران بگذارد، می‌توان در این خصوص به نتایج مثبتی رسید و در توسعه هوشمندسازی گام‌های موثری برداشت.

منبع : انجمن مس ایران

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.