جستجو

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در نمایشگاه اینوتکس 2022، عملکرد شرکت مس در زمینه تولید دانش‌بنیان را مثبت ارزیابی کرد و راه‌اندازی مرکز دانش‌بنیان در رفسنجان را اقدامی ارزشمند خواند.


یازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس 2022 با رویدادها و بخش‌های جانبی سه‌شنبه 20 اردیبهشت 1401 با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک فناوری پردیس افتتاح شد و جمعه 23 اردیبهشت به کار خود پایان داد. در ادامه گزارشی از مهمترین رویدادهای این نمایشگاه را بخوانید:
در این دوره از نمایشگاه بیش از 1400 استارتاپ، شرکت فناور دانش‌بنیان، شتاب‌دهنده، مرکز نوآوری، مرکز رشد پارک فناوری، به ارائه جدیدترین محصولات و خدمات فناورانه خود پرداختند.
«مجتمع مس سرچشمه رفسنجان» به نمایندگی از شرکت ملی صنایع مس ایران در این نمایشگاه حضور داشت.
شرکت مس در حالی یازدهمین دوره از نمایشگاه ماینکس را تجربه کرد که پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال1401 به عنوان «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» توانست اقتصاد دانش‌بنیان را در صدر برنامه‌های خود قرار دهد و از ابتدای سال در حوزه دانش‌بنیان گام‌های موثری را بردارد.

تقدیر از راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب‌دهی توسط شرکت مس

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، در حاشیه بازدید از غرفه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در اینوتکس 2022 با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب‌دهی شهید ستاری گفت: این‌که یک شرکت معدنی مانند شرکت مس، نوآوری را پیگیری می‌کند و مرکز دانش‌بنیان و نوآوری ایجاد می‌کند تا ایده‌ها را پیاده‌سازی کند، اقدام بسیار ارزشمندی است.

رویکرد مثبت شرکت مس در رابطه با نوآوری و تقویت زیرساخت‌های دانشی

سردار مهدی‌نژاد نوری، معاون علوم و تحقیقات ستاد کل نیروهای مسلح نیز در بازدید خود از غرفه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، راه‌اندازی مرکز نوآوری در شرکت مس را اتفاقی خوب ارزیابی کرد و گفت: آنچه مایه خوشحالی است این است ‌که شرکت مس به عنوان یک شرکت بزرگ کشور، رویکرد مثبتی در رابطه با نوآوری و تقویت زیرساخت‌های دانشی خود دارد. با حرکت شرکت ملی صنایع مس ایران به سمت استفاده از فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان، در بخش‌های بالادستی، پایین‌دستی و فرآوری می‌توان از این سرمایه عظیم مردمی، برای مردم در زمینه افزایش اشتغال و رونق اقتصادی استفاده کرد.

توجه به مباحث نوآوری، ارزشمند و رویکردی انقلابی است

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بازدید از غرفه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: کار شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در توجه به بحث نوآوری و ابتکار و خلاقیت در مباحث دانش‌بنیان مهم و ارزشمند است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسین جلالی توجه شرکت مس به مباحث نوآوری و فناوری‌های روز را اقدامی انقلابی دانست و یادآور شد: با وجود این‌که تنها دوسال از تاسیس مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان گذشته اما در همین مدت کوتاه اقدامات بزرگی توسط این مرکز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، 2 سال پیش شرکت مس اقدام به تأسیس مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان کرد. بنا به اعلام ناظران این حوزه شرکت مس به دلیل باور به این موضوع که توجه به اقتصاد دانش‌بنیان سوق‌دهنده مسیر علم و دانش به حوزه اقتصادی و افزایش بهره‌وری است خوشبختانه توانسته کارهای خوبی را در این مرکز به انجام برساند.

برای 150 سال فعالیت معدنی ذخیره مس داریم

بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در نمایشگاه اینوتکس 2022 تهران با بیان اینکه برای 150 سال فعالیت معدنی ذخیره مس داریم، گفت: ایران با دارابودن 57 میلیارد تن حجم ذخایر معدنی یکی از 12 کشور بزرگ معدنی جهان است.
رحمتی افزود: ایران بر روی کمربندی مس دنیا قرار دارد و مجموع ذخیره دو معدن مس در سرچشمه و سونگون بالای 4 میلیارد تن است.
وی عنوان کرد: در حوزه اکتشافات معدنی، شرکت مس 4 میلیارد تن ظرف 2 سال گذشته اکتشاف داشته و امکان افزایش آن به 10 میلیارد تن هم وجود دارد.
رحمتی با بیان این که عمیق‌ترین معادن تاریخی در حوزه مس را در سال گذشته حفر کرده‌ایم، گفت: طی 3 سال گذشته در 90 نقطه کشور عملیات اکتشافی را نیز توانسته‌ایم انجام دهیم.
وی افزود:‌ شرکت مس سومین شرکت بزرگ بورس ایران با ارزش بازار بیش از 12 میلیارد دلار است. فروش سال گذشته مس 3.3 میلیارد دلار بوده که 1.7 میلیارد دلار ارز مورد نیاز کشور را تأمین کرده است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس همچنین میزان ذخایر مس ایران را 46 میلیون تن تخمین زد و اظهار داشت: در 16 سال اخیر قیمت تمام‌شده مس در هر تن 2800 دلار و قیمت فروش نیز به ازای هر تن 16 هزار و 800 دلار بوده، در حال حاضر در صنعت مس قیمت تمام‌شده در دنیا 2500 دلار و قیمت فروش 10 هزار دلار است.
وی ادامه داد: شرکت مس در این راستا از محل منابع خود شرکت می‌تواند طرح‌های توسعه‌ای را اجرا کند.
رحمتی با اعلام میزان 130 هزار متر حفاری در سال گذشته، افزود: 64 پروژه به ارزش 13 میلیارد دلار در تمام حوزه‌های اکتشافی و غیره تعریف شده است.

منبع : مس پرس

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.