پس از اعلام خبر تعلیق تعرفه های ۲۵ درصدی بخش ۲۳۲ برای واردات فولاد امریکا از اوکراین به مدت یک سال، فولادسازان اوکراینی، به ویژه متین وست و اینترپایپ، از این تصمیم ایالات متحده استقبال کردند.
نمایش حمایت از اوکراین
این تصمیم توسط جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده در ۹ می به عنوان نمایش حمایت از اوکراین در بحبوحه جنگ این کشور با روسیه اعلام شد.
فادی هریبی، رئیس هیئت مدیره اینترپایپ در این خصوص گفت:
محصولات اینترپایپ مستقیماً از بخش انرژی ایالات متحده حمایت می کند و به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی اوکراین، مشتاقانه منتظر فرصتی هستیم تا در کوتاه مدت، محصولاتمان را به مشتریان خود عرضه کنیم.
تأثیر محدود تعلیق تعرفه ها بر فروش محصولات فولادی اوکراین
مدیر MetInvest نیز در این مورد گفت:
در مورد بازار ایالات متحده به طور کلی، این بازار پس از حذف تعرفه بند ۲۳۲ به مقصدی امیدوار کننده برای ما تبدیل خواهد شد. گروه MetInvest قادر خواهد بود به جای بازارهای آمریکای لاتین و آسیا، صادرات را در آنجا افزایش دهد. در نظر داریم با بیلت، لوله های جوشی و بسته به حس بازار، با مفتول و میلگرد وارد بازار شویم.
اما محدودیت های تجاری اتخاذ شده توسط ایالات متحده علیه اوکراین، قبل و بعد از اجرای تعرفه های بخش ۲۳۲ همچنان پابرجاست. بنابراین، MetInvest معتقد است که تعلیق تعرفه های بخش ۲۳۲ تأثیر محدودی بر فروش محصولات فولادی نهایی اوکراین به ایالات متحده خواهد داشت.
مدیر شرکت MetInvest در ادامه افزود:
تصمیم برای حذف همه اقدامات محدودکننده گام مهمی برای گروه در چارچوب برنامه ای با هدف حمایت از صنعت اوکراین خواهد بود.
یک منبع خبری از Ukarine’s ArcelorMittal Kryvyi Rih که متخصص در تولید فولاد بلند است، گفت که این شرکت هیچ برنامه ای برای فروش محصولاتش به ایالات متحده ندارد مگر اینکه عوارض ضد دامپینگ برداشته شود.
بر اساس داده های اداره سرشماری ایالات متحده، اوکراین ۱۳۰۶۵۲ تن محصولات فولادی را در سال ۲۰۲۱ به این کشور عرضه کرده است. این میزان کمتر از ۰.۵۰ درصد از کل واردات فولاد ایالات متحده را تشکیل می دهد.
تعرفه ضد دامپینگ کانادا برای فولاد اوکراین
کمیسیون اروپا در ۲۷ آوریل پیشنهاد تعلیق یک ساله تعرفه های وارداتی خود را علیه تمام صادرات اوکراین به بلوک داد، اما پارلمان اروپا و شورای اتحادیه اروپا هنوز با این موضوع موافقت نکرده اند.
در همین حال، کانادا تعرفه ضد دامپینگ ۷۷ درصدی را برای انواع خاصی از ورق، نوار و کویل فولاد آلیاژی و کربن اوکراین و همچنین مقداری فولاد ضد زنگ لغو کرده است.
منبع : آرتان پرس / متال بولتن