جستجو

بدون شک سال‌های آینده، سال‌های جنگ تأمین مواد اولیه در زمینه صنعت فولاد خواهد بود و تمام کارخانه‌های فولادسازی در زنجیره فولاد با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

نیاز به رشد سالانه ۲/۹ درصدی تولید فولاد خام

یکی از ابتدایی‌ترین چالش‌های توسعه صنعت فولاد کشور، تأمین مواد اولیه از جمله سنگ ‌آهن است. در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، به منظور تولید ۵۵ ‌میلیون تن فولاد خام، سالانه به ۱۶۲‌ میلیون تن سنگ ‌آهن نیاز است، اما در حال‌حاضر تولید سنگ ‌آهن کشور حدود ۸۰ ‌میلیون تن است و نیاز به رشد سالانه ۲/۹ درصدی دارد.

براساس شرایط موجود در آینده در صورت عدم اکتشافات جدید در حوزه سنگ‌ آهن، ذخایر ما تنها جوابگوی نیاز تا ۱۰‌ سال بعد از ۱۴۰۴ است؛ بنابراین دیر یا زود ذخیره معادن کشور به اتمام خواهد رسید و ما مجبور به واردات بخش زیادی از مواد اولیه فولاد از کشور‌های دیگر خواهیم بود.

بر این اساس نیازمند تدابیری کارآمد برای شناسایی راهکار‌ها و گزینه‌های جایگزین برای ادامه این مسیر هستیم؛ وجود معادن فلزی غنی همچون گل گهر، انگوران، سنگان، مهدی‌آباد، چادرملو، سرچشمه و سنگان، نشان ‌دهنده غنی بودن ایران در حوزه کانی‌های فلزی است، اما با دارا بودن همه ذخایر معدنی پر ارزش در این کشور، از چند سال گذشته هشدار‌های زیادی از سوی بیشتر مسئولان و مدیران شرکت‌های مرتبط با حوزه زنجیره فولاد نسبت به کمبود مواد اولیه فولاد به‌ ویژه سنگ ‌آهن شنیده می‌شود و اکنون این هشدار‌ها در حال تبدیل به واقعیت است و پیش‌بینی می‌شود ذخیره غنی‌ترین معادتن فلزی کشور، چهار تا پنج سال آینده به صفر می‌رسد.

در حال حاضر بسیاری از کارخانجات فولادی به دلیل کمبود سنگ‌ آهن با ظرفیت پایین تولید می‌کنند و دغدغه اصلی‌شان تأمین مواد اولیه است، موضوعی که حاکمیت باید بستر سازی‌های لازم را برای واردات سنگ ‌آهن فراهم کند تا سرمایه‌های کشور در سال‌های آتی به تعطیلی کشیده نشوند.

منبع : آرتان پرس

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.