جستجو

یک کارشناس صنعت فولاد با بیان اینکه رسیدن به سطح تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال، سرمایه‌گذاری سنگینی بر روی زیر ساخت‌های کشور همچون بخش انرژی می‌طلبد، گفت: با توجه به دولتی بودن این زیرساخت‌ها و کسری بودجه کلان دولت، امکان تحقق این هدف وجود ندارد.


صادق خاکبیز درباره واردات ماشین آلات معدنی معدنی بیان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱ واردات ۲۰۰۰ دستگاه واردات مشین آلات معدنی در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه در حال حاضر کسانی که توانایی واردات بیش از ۵ دستگاه را دارند، اعلام آمادگی کرده‌اند.
وی درباره حقوق ۱۵ درصدی معادن اظهار کرد: براساس قانون بودجه، میزان حقوق دولتی معادن در سال جاری ۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که قرار است ۱۵ درصد آن صرف بازسازی ویرانی‌های ناشی از فعالیت‌های معدنی شود.
این فعال فولادی ادامه داد: البته فعلاً آمار دقیقی از نام استان‌ها و میزان استفاده آنها از ۱۵ درصد حقوق معادن در دسترس نیست؛ به دلیل اینکه وزارت صمت به عنوان مجری، هنوز صورت مالی و میزان مصرف مناطق را منتشر نکرده است.
خاکبیز در تحلیل بازار فولاد گفت: میزان تولید فولاد در نیمه اول سال جاری به میزان ۱۵ میلیون تن ثبت شد که با فرض تداوم این شرایط در نیمه دوم سال، حداکثر حدود ۳۰ میلیون تن تولید فولاد را تجربه خواهیم کرد، در این راستا، با توجه به شرایط فعلی، برای این میزان تولید زیرساخت‌های برق، گاز و آب به شدت دچار کمبود سرمایه گذاری هستیم، بنابراین رسیدن به سطح ۵۵ میلیون تن تولید فولاد با چنین زیرساختی، امکان پذیر نیست.
وی در پایان تصریح کرد: بیشتر کارخانجات فولادسازی در نواحی خشک و مرکزی مانند اصفهان قرار دارند که تأمین نیازهای برق، گاز و آب این نواحی نسبت به مناطق نزدیک آب بسیار سخت‌تر است. برهمین اساس، رسیدن به سطح تولید ۵۵ میلیون تن، سرمایه‌گذاری سنگینی بر روی زیر ساخت‌های کشور می‌طلبد که با توجه به دولتی بودن این زیرساخت‌ها و کسری بودجه کلان دولت، امکان عملی شدن این هدف وجود ندارد.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.