رئیس انجمن مس ایران گفت: برای توفیق در امر سرمایهگذاری در حوزه مس به ویژه دستیابی به فناوری هایتک نیاز است تا ارتباطاتمان با دنیا را اصلاح کنیم تا شاهد حضور سرمایه گذاران خارجی و آوردن دانش نوین از سوی آنان به کشور باشیم.
بهرام شکوری افزود: انجمن مس یکی از انجمنهای مهم بخش معدن و صنایع معدنی است که متاسفانه همواره در کنار سایر فلزات غیرآهنی مطرح شده، در حالی که متفاوت از غیرآهنی هاست.
وی با بیان اینکه دولت بیشترین سهم را در مس داشته و دارد، ادامهداد: در سالهای گذشته بخش خصوصی ورود چندانی به عنصر مس نداشت اما در سالهای اخیر بخش خصوصی بهویژه در مباحث اکتشاف و فرآوری وارد شده است و ضروت داشت که این انجمن ایجاد شود.
شکوری گفت: تدوین موفق طرح جامع فولاد از سوی ایمیدرو و رفع بسیاری مسائل و مشکلات زنجیره فولاد سبب شده تا امروز چشمانداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ دستیافتنی به نظر برسد.
وی گفت: این تجربه موفق به طور طبیعی به دلیل اهمیت زنجیره و ارزش صادراتی محصولات آن نخستین بار در فولاد اتفاق افتاد و امروز با توجه به ذخایر جدید کشف شده، استخراج از معادن، تعریف واحدهای فرآوری و غیره در سایر زنجیرههای معدنی نیز اهمیت یافته است.
رییس انجمن ملی مس با اشاره به تدوین طرحهای جامع مس، سرب و روی، طلا و غیره، خاطرنشانکرد: ایمیدرو با انعقاد قرارداد با یک شرکت و همکاری با انجمن مس ایران و همراهی معاونت معدنی وزارت صمت، این طرح را آماده کرده و در وهله نخست به دنبال تغییر چشمانداز تولید ۸۰۰ هزار تنی کاتد در افق ۱۴۰۴ هستیم.
وی با اشاره به متوسط تولید سالیانه ۲۸۰ هزار تنی کاتد مس در شرایط فعلی، بیانداشت: با ذخایر جدید کشف شده از سوی شرکت ملی مس ایران، ورود بیشتر بخش خصوصی به این حوزه و توسعه کارخانههای فراوری مقیاسکوچک در کشور، همت همه بازیگران و دستاندرکاران این زنجیره و ورود صاحبان سرمایه، دستیابی به تولید یک میلیون تن کاتد مس در ۶ سال آینده دور از ذهن نخواهد بود.
شکوری ادامهداد: با نهایی شدن و ابلاغ طرح جامع مس که در آن موضوعات اساسی همچون جانمایی کارخانجات، اکتشافات، تامین مواد، حقوق دولتی، عوارض، مشکلات با دستگاههای دولتی بهویژه محیط زیست، منابع طبیعی و غیره دیده شده، دستیابی به هدف تولید یک میلیون تن کاتد پیشبینی شده است. طرح جامع مس با همت و تامین مالی ایمیدرو آماده شده که نقشه راهی برای همه فعالان معدنی این حوزه است تا در این راستا به فعالیت بپردازند و تکلیف دولت نیز در بخش مس مشخص شود.
منبع: اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران