جستجو

مجمع جهانی اقتصاد(WEF) اعلام کرد: دو سوم اقتصاددانان ارشد بخش خصوصی و دولتی، یک رکود جهانی را در سال 2023 پیش‌بینی می‌کنند.


به گزارش معدن مدیا به نقل از رویترز، ترتیب دهنده نشست سالیانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) اعلام کرد: دو سوم اقتصاددانان ارشد بخش خصوصی و دولتی، یک رکود جهانی را در سال ۲۰۲۳ پیش بینی می‌کنند.
در این راستا، ۱۸ درصد این افراد رکود جهانی را «بسیار محتمل» ارزیابی کردند که بیش از ۲ برابر نظرسنجی پیشین در سپتامبر ۲۰۲۲ است. یک سوم پاسخ دهندگان رکود را در سال جاری بعید می‌دانند.
سعدیه زاهدی، مسئول برگزاری نشست سالیانه داوس در بیانیه ای در مورد نتایج نظرسنجی گفت: «تورم بالا، رشد پایین، بدهی بالا و محیط با پراکندگی زیاد، انگیزه ‌های سرمایه ‌گذاری مورد نیاز برای بازگشت به رشد و بالا بردن استانداردهای زندگی برای آسیب‌پذیرترین قشرهای جهان را کاهش می‌دهد.»
این نظرسنجی بر پایه پاسخ های ۲۲ پاسخ دهنده متشکل از اقتصاددان‌های ارشد نهادهای بین المللی نظیر صندوق بین المللی پول، بانک‌های سرمایه‌گذاری، شرکت های چند ملیتی و گروه‌های بیمه اتکایی تهیه شده است.
این نظرسنجی پس از اینکه بانک جهانی هفته گذشته به علت تشدید تاثیر افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی و جنگ روسیه در اوکراین پیش بینی رشد اقتصادی بسیاری از کشورها در ۲۰۲۳ را به سطح نزدیک رکود کاهش داد، منتشر شده است.
تعریف رکود در سراسر جهان متفاوت است، اما به طور کلی شامل چشم انداز کوچک شدن اقتصادها و احتمال تورم بالا در سناریوی «رکود تورمی» است.
در مورد تورم، نظرسنجی مجمع جهانی اقتصاد در مناطق مختلف با تنوع روبروست: میزان تورم در سال ۲۰۲۳ از ۵ درصد برای چین تا ۵۷ درصد برای اروپا جایی که تاثیر افزایش قیمت انرژی به کل اقتصاد سرایت کرد، متغیر است.
بیشتر این اقتصاددانان انتظار دارند که در اروپا و ایالات متحده سیاست های انقباضی ادامه یابد که پیش بینی آنها به ترتیب ۵۹ و ۵۵ درصد است.
از دیگر مواردی مورد بررسی می توان به اختلال در زنجیره تامین اشاره کرد که این اقتصاددان انتظار ندارند که تاثیر چشمگیری در فعالیت های تجاری در سال ۲۰۲۳ بگذارد.
هزینه‌های زندگی نیز ممکن است به اوج خود برسد و ۸۵ درصد اقتصاددانان انتظار دارند تا پایان سال ۲۰۲۳ از شدت آن کاسته شود.
پنجاه و سومین نشست سالانه «مجمع اقتصاد جهانی» دیروز ۱۶ ژانویه در داووس سوئیس آغاز شد و تا ۲۰ ژانویه (۳۰ دی‌ماه) ادامه خواهد داشت.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.