جستجو

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: اعتماد به توان داخلی و دانش‌بنیان شدن صنایع می‌تواند علاوه بر کاهش هزینه تولید، افزایش بهره‌وری و بی‌اثر کردن تحریم‌ها را نیز به دنبال داشته باشد.


مجتبی یوسفی افزود: مهمترین ضربه‌ای که در تحریم‌های جدید متوجه صنایع اصلی ما مانند صنایع نفت و گاز و فولاد می‌شود، تحریم قطعات کلیدی و راهبردی است. این قطعات که تولیدشان نیازمند فناوری هایتک است، چرخ‌های اصلی صنایع را تشکیل می‌دهند. شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب فرایند موفق «تولید بار اول»، نقش عملیاتی مشهودی در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌های تجهیزات نفت و گاز ایفا کرده‌اند.
وی در خصوص نقش دانش‌بنیان‌ها در خنثی‌سازی تحریم‌ها اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از یک دهه است که شکل گرفته‌ و اقدامات بزرگی را برای کشور انجام داده‌اند. در واقع این شرکت‌ها در حوزه بی‌اثر کردن تحریم‌ها، ایجاد اشتغال و همچنین تولید محصولات هایتک به ویژه در حوزه نفت و گاز بسیار مؤثر بوده‌اند.
یوسفی اضافه کرد : از مهمترین دستاورد‌های دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز، صادرات خدمات فنی و مهندسی، تولید بار اول کک اسفنجی و تولید بار اول دستگاه تاپ‌درایو برای حفاری چاه‌های عمیق بود که نشانگر نقش بی‌بدلیل متخصصان در این حوزه است.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: مته‌های حفاری که در جهاد دانشگاهی استان خوزستان تولید شد، از جمله فناوری هایی بود که در یکی دوتا از کشور‌های غربی ساخته می‌شد. در واقع اعتماد به توان داخلی باعث شد که آن‌ها بتوانند در یک کارگاه کوچیک بدون توقع و با کمترین هزینه نیاز کشور را تولید کنند؛ لذا اعتماد به توان داخلی و دانش‌بنیان شدن صنایع می‌تواند علاوه بر کاهش هزینه تولید و ایجاد اشتغال، افزایش بهره‌وری و بی‌اثر کردن تحریم‌ها را نیز به دنبال داشته باشد.
یوسفی بر ضرورت حمایت از اشتغال تاکید کرد و افزود: متأسفانه در کشور دچار بحران اشتغال هستیم و جوانان متخصص در حوزه کار با مشکلاتی روبه رو هستند در نتیجه باید برای این جوانان و متخصصین، فارغ از شعار اقداماتی کارساز صورت گیرد.
وی با اشاره به اقدامات مجلس در این زمینه عنوان کرد: یکی از اقداماتی که می‌توان در این حوزه انجام داد وضع قوانین برای حمایت از فعالان و متخصصین صنایع مختلف است. مجلس در این حوزه چند قانون خوب وضع کرده است؛ از جمله قانون رفع موانع تولید، قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار و در نهایت قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان؛ بنابراین اگر از این فرصت‌ها استفاده شود، شرایط اشتغال و تولید قطعاً بهتر خواهد شد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی در صنعت حفاری بسیاری کارشناسان خارجی کشور را ترک کردند و در آن شرایط افرادی معتقد بودند که پس از این اتفاق صنایع کشور طی یکی دو سال از کار می‌افتد؛ اما اکنون ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و خوشبختانه در این مدت بسیاری از صنایع ما علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه زنده مانده‌اند و به فعالیت خود ادامه داده‌اند.
وی در پایان، دانش‌بنیان‌ها را چهره واقعی صنایع کشور به خصوص صنعت نفت خواند و اظهار کرد: اگر بتوانیم یک هزارم حمایتی که در چندین سال به برخی صنایع که بیش از ۵۰ سال مورد توجه هستند، مانند صنایع خودروسازی شده است را در سایر صنایع و تولیدکننده‌های جوان و متخصصین پیشکسوت ایجاد کنیم، می‌توانیم دستاورد بیشتری برای کشور به دست آوریم. البته در این دولت توجه ویژه‌ای به این افراد شده است و اقدامات رو به جلویی را شاهد هستیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.