جستجو

­معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: یکی از مشکلاتی که در موضوع نوسازی ماشین آلات خطوط تولید وجود داشت بحث واردات بود که سال گذشته با حمایت مجلس تعرفه واردات این ماشین آلات کاهش یافت.


محمد مهدی برادران در خصوص برنامه‌های وزارت صمت برای نوسازی و بازسازی ماشین آلات خطوط تولید که یکی از عوامل کاهش بهره وری است، اظهارداشت: یکی از مشکلاتی که در موضوع نوسازی ماشین آلات خطوط تولید وجود داشت؛ بحث واردات بود که سال گذشته با حمایت مجلس تعرفه واردات این ماشین آلات کاهش یافت.
وی گفت: مشکل دیگر، بحث تغییرات گروه‌های تامین ارز بود که آن هم با پیگیری معاونت حقوقی رئیس جمهور و بانک مرکزی رفع شد و هم اکنون برخی از ماشین آلات وارد، برخی در مرحله تامین ارز و تعدادی هم از گمرکات ترخیص شده است.
برادران افزود: با این حال، تعدادی از ماشین آلات ۴ تا ۳ ماهی است که در گمرکات بلاتکلیف و منتظر تعیین تکلیف قانونی هستند. البته مسئولان مربوط قول مساعد داده اند که فرایند کار را تسریع کنند تا این ماشین آلات سریعتر در واحد‌های صنعتی کشور مستقر شود و در حوزه رشد تولید، موثر باشند.
وی تصریح کرد: در مجموع هم اکنون ماشین آلاتی در خطوط تولید وجود دارند که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، بنابراین با تامین ارزی بیشتر و ترخیص سریع آن‌ها از گمرک، باید آن‌ها در خطوط تولید ولو به صورت موقت مستقر شود، پس از آن مسائل و اختلافات حقوقی و گمرکی و مالی صورت گیرد.
معان وزیر صمت اضافه کرد: فراتر از وزارت صمت، بخش خصوصی در زمینه واردات ماشین آلات صنعتی پیشگام است؛ به ویژه اینکه هم اکنون که در برخی از کشور‌های اروپایی مشکلاتی رخ داده و شرایط برای صادرات ماشین آلات صنعتی مهیاست و ما باید از این فرصت استفاده و بهره‌مند شویم.
برادران گفت: بخش خصوصی آمادگی سرمایه گذاری برای واردات ماشین آلات را دارد؛ به شرط اینکه موانع پیش رو مثل مسائل حقوقی، ارزی و گمرکی توسط بانک مرکرزی و مراجع مربوط حل شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره بازسازی و نوسازی ماشین آلات خطوط تولید برای ارتقای بهره وری تولید افزود: در حوزه‌های مختلف صنایع، به طور نمونه در صنعت نساجی، در حوزه فرش دستباف و حوزه نرخ ریسی و ماشین آلات نیاز به باز سازی و مقاوم سازی دارند و برای رقابتی کار کردن و افزایش بهره وری و کاهش انرژی با بالا بردن فناوری، حتما باید به موضوع نوسازی صنایع توجه کنیم.
وی با بیان اینکه در بحث تولید، نباید فقط از یک بخش انتظار داشت یا صرفا یک وراتخانه را متصدی این امر دانست و اظهارداشت: اگرچه وزارت صمت به صورت ویژه در بخش تولید بیشتر احساس مسئولیت و کار را دنبال می‌کند اما نقش سایر دستگاه‌ها هم باید در این زمینه پررنگ‌تر شود.
برادران اضافه کرد: در خصوص بخش تامین انرژی، باوجود اینکه در سال‌های گذشته در دولت به این موضوع کم توجهی شده و زیرساخت‌های لازم در ۱۰ سال قبل تامین نشده و وزارت نیرو هم با کمبود‌هایی در عرضه مواجه است، اما جامعه صنعتی انتظار دارد به میزان گشایشی که در بحث افزایش تولید برق صورت می‌گیرد، تمهیداتی در سطح عرضه انجام شود.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: باید سهمی را برای تامین انرژی مشخص کنیم؛ اینکه ما بگوییم هم واحد‌های مسکونی بدون قطعی برق، تابستان را طی خواهند کرد، هدف خوبی است، اما مردم در کنار آن مایل هستند که بیشترین نقش را در کاهش مصرف انرژی و اختصاص آن به تولید داشته باشند.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.