یک کارشناس صنعت فولاد گفت: زمانی که تولید کاهش و به تقاضای داخلی پاسخ داده نشود، میزان صادرات و ارزآوری نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
رامین راد گفت: با اعلام دولت، با یک برنامهریزی دقیق نسبت به قطعی برق شرکتهای فولادی به طور دورهای و نوبتی اقدام خواهد شد تا تولیدات این محصولات با مشکل مواجه نشود و شرکتها بتوانند برنامهریزی برای تولید داشته باشند.
وی گفت: براساس آنچه اعلام شد، شرکتها میتوانند شبانه تولید خودشان را ادامه دهند که این اتفاق تاثیر مثبتی در روند بازار خواهد داشت.
این فعال بازار فولاد افزود: زمانی که تولید کارخانهها در حوزه فولاد کاهش پیدا کند، در بحث عرضه و تقاضا و قیمتها تاثیر خواهد داشت.
به گفته راد، ایران از آن دسته کشورهایی است که گاز و برقی ارزان دارد. به همین دلیل، شرکتهای فولادی اقدام به تاسیس کورههای الکتریکی کردند و در حال حاضر ۸۰ درصد فولاد کشور از طریق همین کورهها بهدست میآید.
وی تصریح کرد: با قطعی برق تولید فولاد کشور تحت تاثیر قرار میگیرد و قیمت میلگرد، تیرآهن و سایر محصولات فولادی پرفروش نیز دچار نوسان می شود و با توجه به قیمتگذاری دستوری که وجود دارد برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست در این حوزه سرمایهگذاری کند.
رامین راد در پایان اظهارداشت: وقتی بحث بورس کالا مطرح شد، این عرضه و تقاضا است که قیمت را تعیین میکند و قیمتگذاری دستوری باید از این حوزه حذف شود تا با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا، قیمت تیرآهن، میلگرد، پروفیل و سایر مقاطع فولادی توسط دولت و با سیاستهای کاری بورس تعیین شود.
منبع: فولادبان