یک کارشناس صنعت فولاد گفت: یکی از ابتداییترین چالشهای توسعه صنعت فولاد کشور، تامین مواداولیه از جمله سنگآهن است.
حسن طاهری با اشاره به اینکه در سند چشم انداز ۱۴۰۴ بهمنظور تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام، سالیانه به ۱۶۲ میلیون تن سنگآهن نیاز است، اظهار داشت: در حالحاضر تولید سنگآهن کشور حدود ۸۰ میلیون تن است و نیاز به رشد سالانه ۲/۹ درصدی دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه بازار براساس شرایط فعلی، در حال آنالیز شرایط پس از تحریمها میباشد، ضروری است که هر بخش اقتصادی کشور با تدوین سناریوهایی در تولید، بازاریابی و فروش خود، چشمانداز آتی صنعت خود و در نهایت کشور را رقم زند.
طاهری افزود: از آنجایی که در تحریمهای اعمالی از سوی آمریکا، نام فولاد نیز ذکر شده است، بنابراین بهبررسی وضعیت و نیازهای این صنعت در سایه تحریمها باید پرداخته شود.
این فعال فولادی با بیان اینکه حقیقت امر این است که تأثیرپذیری صنعت فولاد کشور از تحریمها، در دو بعد تولید و صادرات است، تصریح کرد: از آنجاییکه این دو بعد، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، بنابراین حل معضلات و یا ایجاد موانع بر یکبخش بهطور قطع بخش دیگر را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: دو کشور روسیه و ترکیه از رقبای صادراتی، ایران است. در این راستا، کشور روسیه به دلیل فروش فولاد با قیمتهای پایینتر و با سوءاستفاده از عوارض صادراتی که در ایران وضع شده بود و مخصوصاً مشکلاتی که ایران در دوره تحریمها با آن دستبهگریبان بود، جایگاه ایران را در صادرات محصولات فولادی از آن خود کرد.
به گفته طاهری، برای کاهش اثرات تحریمها بر روی صنعت فولاد برنامه ریزی جامعی انجام شود که منافع هر دو بخش را در نظر بگیرد، چرا که بررسی ها نشان می دهد که ایران از سال ۲۰۱۵ برنامه توسعه صنعت فولاد ملی را پیش برده که دو برابرکردن ظرفیت تولید سالانه از ۳۲ میلیون تن به ۵۵ میلیون تن تا سال۱۴۰۴ را در قالب طرحهای فولادی هدف گرفته است.
طاهری اظهارداشت: جذب سرمايهگذاري گستردهای جهت تکمیل طرحهای فولادی نیاز نیست، بنابراین تحقق افق تولید ۵۵میلیون تن فولاد تا سال۱۴۰۴ حتی در سایه تحریمها غیرممکن نخواهد بود.
منبع: فولادبان