جستجو

یک فعال فولادی گفت: در حال حاضر برای جوابگویی به تولید سال جاری فولادسازان در سراسر کشور با حدود ۶ میلیون تن کمبود سنگ‌آهن مواجه هستیم و اگر راه چاره‌ای اندیشیده نشود، با ادامه روند فعلی، این شکاف بیشتر خواهد شد.


تقی بهرامی فعال فولادی با اشاره به چالش‌های صنعت فولاد، اظهارداشت: در شرایط فعلی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولید فولاد کشور زمینه مناسبی را برای صنایع فعال در این حوزه ایجاد می‌کند تا بتوانند علاوه بر اشتغال‌زایی و تامین تقاضای داخلی، در مسیر رشد صادرات و ارزآوری به کشور حرکت کنند اما لازمه دستیابی به این امر تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، متناسب با نیاز توسعه صنعت فولاد کشور است.

وی اضافه کرد: با توجه به برنامه جامع ۱۴۰۴ توسعه صنعت فولاد کشور، مساله زیرساخت‌ها چالشی بزرگ برای دستیابی به اهداف تعیین‌شده محسوب می‌شود. به همین دلیل، لازم است تا برنامه‌ریزی مناسبی برای رفع این چالش‌ها انجام شود.

بهرامی تصریح کرد: در این راستا، نخستین چالش را باید در تأمین مواد اولیه، به‌ویژه سنگ‌آهن مورد نیاز این شرکت‌ها جست‌وجو کرد. برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، حدود ۹۰ میلیون تن سنگ‌آهن نیاز است، بنابراین اکتشاف و استخراج معادن سنگ‌آهن باید همپای توسعه ظرفیت شرکت‌های فولادی با جدیت پیش برود.

در حال حاضر برای جوابگویی به تولید سال جاری فولادسازان در سراسر کشور با حدود ۶ میلیون تن کمبود سنگ‌آهن مواجه هستیم و اگر راه چاره‌ای اندیشیده نشود، با ادامه روند فعلی، این شکاف بیشتر خواهد شد.

بهرامی با اشاره به کمبود انرژی برای فولادسازان گفت: از سوی دیگر، صنعت فولاد برای پایداری تولید و حداکثرسازی تولید خود نیاز به انرژی برق، گاز و آب دارد که متاسفانه در هر سه مورد در سال‌های اخیر با مشکل مواجه بوده است؛ هم از نظر اینکه بعضا فولادسازها بدون در نظر گرفتن جانمایی مناسب در جایی احداث شده‌اند که به لحاظ زیست‌محیطی فاقد منابع آب مورد نیاز صنایع فولاد است و هم از این لحاظ که در کل کشور برای تولید و توزیع مناسب برق و گاز و آب مشکلات اساسی وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت، نمی‌توان از این حقیقت به‌سادگی گذر کرد که تحریم‌های اِعمال‌شده بر کشور باعث مشکلات عدیده‌ای در تامین مواد و تجهیزات و همچنین تکنولوژی نوین از خارج کشور شده است، بنابراین باید حمایت از بومی‌سازی و ساخت تجهیزات و به‌روزرسانی تکنولوژی توسط کارشناسان و شرکت‌های داخلی در دستور کار جدی قرار گیرد و تمام‌وکمال از این فعالیت‌ها حمایت شود.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.