رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: فولادسازان ایرانی چند سالی است که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و توانستهاند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ البته که این مشکل هزینههای مالی نیز در بر دارد؛ اما آنچه که برای خریدار اهمیت دارد، تعهد فروشنده به کیفیت و زمان است.
بهرام سبحانی با اشاره به لزوم ارتقا بازار فولاد ایران در بازارهای جهانی گفت: در حال حاضر، ایران در شرایط تحریمی قرار دارد و متقاضیان محصولات فولادی از ایران، با خرید خود در شرایط ریسک پذیری قرار میگیرند. البته ناگفته نماند که در این موضوع حتی صادرکننده نیز ریسکهایی را میپذیرد؛ چرا که تحریم وضعیت پیچیدهای را برای کشور به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: بر همین اساس، کشوری که قصد خرید محصولی را دارد، باید به گونهای تحریمها را دور بزند که برای پرداخت پول آن رد گم کند. در واقع میتوان گفت ایران نسبت به کشورهای رقبا که تحریم نیستند، در شرایط سختتری قرار دارد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: از طرفی، امروزه به دلیل تحریم و نبود سوئیفت در کشور، معاملات به صورت نقدی انجام میشود؛ یعنی تا زمانی که خریدار پول را به حساب فروشنده واریز نکند، بار در بندر بارگیری نمیشود که این اتفاق از دید یک خریدار، تفاوت بزرگی است. در صورتی که در این شرایط سخت تخفیفاتی ارائه نشود، کشورهای خریدار حاضر به ریسک نخواهند شد.
به گفته سبحانی، فولادسازان ایرانی چند سالی است که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و توانستهاند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ البته که این مشکل هزینههای مالی نیز در بر دارد؛ اما آنچه که برای خریدار اهمیت دارد، تعهد فروشنده به کیفیت و زمان است.
وی با بیان اینکه کیفیت محصولات به دست تولیدکننده است؛ اما تعهد برای زمان مربوط به شرکتها نیست و با مقررات فعلی به پیش میرود، گفت: بر همین اساس، زمانی که یک تولیدکننده ایرانی محصولات فولادی خود را در بورس کالا عرضه کند و به فروش نرود، مجاز به صادرات خواهد بود. بنابراین میتوان گفت در صورتی که موانع موجود از راه برداشته و تسهیل شود، وضعیت صادرات برای ارتقا بازارهای صادراتی ایران مثبت خواهد بود.