جستجو

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: شرکت‌های فولادی سرمایه‌گذاری‎های خود را برای ۱۵ میلیون تن فولاد انجام داده‌اند؛ اما به دلیل کمبود انرژی نمی‌توانند در مدار تولید قرار بگیرند و این یعنی سالانه در کشور ۱۰ میلیارد دلار درآمد از بین می‌رود.


نادر سلیمانی درباره قطعی گاز صنایع فولادی در ماه‌های آینده مطرح کرد: مسئله اصلی در رابطه با قطعی برق و گاز معضل بزرگی در توسعه کشور محسوب می‌شود؛ به گونه‌ای که سال گذشته ۲۵۰ میلیون متر مکعب کم داشتیم و این اتفاق، تمام توسعه کشور را تحت تاثیر قرار داد.

وی افزود: میزان مصرف کل برق صنایع فولادی در زنجیره ۴٫۵ تا ۵ درصد و ۳٫۵ تا ۴ درصد نیز مصرف گاز آنها می‌شود که به دلیل قطعی گاز و برق، می‌توان گفت حدود ۱۵ میلیون تن تولید فولاد متوقف شده است. همچنین براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا پایان سال جاری باید تولید فولاد به ۴۰ تا ۴۲ میلیون تن برسد که به نظر می‌رسد این مقدار تا پایان سال نهایتاً ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن، یعنی میزان تولید سال ۱۴۰۰ باشد.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به میزان ارز از دست رفته کشور به دلیل کمبود انرژی، گفت: بنابراین با قطعی گاز و برق فولادی‌ها، علاوه بر تحت تأثیر قرار گرفتن توسعه، از برنامه تولید ۴۰ میلیون تن فولاد نیز عقب می‌مانیم. از سوی دیگر، شرکت‌های فولادی سرمایه‌گذاری‌های خود را برای ۱۵ میلیون تن فولاد انجام داده‌اند؛ اما به دلیل کمبود انرژی نمی‌توانند در مدار تولید قرار بگیرند و این یعنی سالانه در کشور ۱۰ میلیارد دلار درآمد از بین می‌رود.

سلیمانی با تأکید بر اینکه زمستان سال گذشته ۲۵۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داشتیم، اظهار داشت: در این راستا، تولیدکنندگان شمش و آهن اسفنجی که بیشترین مصرف گاز را به خود اختصاص می‌دهند، به تدریج با کاهش تولید مواجه می‌شوند.

به گفته وی، کاهش تولید در شمش و آهن اسفنجی باعث می‌شود کارخانجات به صورت مستقیم قیمت تمام شده را افزایش دهند که در این صورت، محصول نیز با قیمت بیشتری به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین دولت باید در این خصوص اقدام عاجلی کند، هر چند که انجمن فولاد و تمام فولادسازان زنجیره طی دو سال گذشته، این مسائل را متذکر شدند؛ اما تنها در بخش برق به نتایج خوبی رسیدیم. در واقع قرار شد ۲ هزار مگاوات از تولید نیروگاه‌ها توسط فولادی‌ها انجام شود و برخی شرکت‌ها نیز در حال تأمین آن هستند؛ اما مشکل گاز همچنان پابرجاست و اطلاعات دقیقی از حل شدن آن در وزارت نفت و گاز وجود ندارد.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.