معاون مالی و اقتصادی شركت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از ناترازی انرژی صنایع و تاثیر آن بر شركتهای بزرگ بورسی سخن گفت كه نتیجه سوءمدیریت و عدم تخصیص صحیح منابع است.
كیارش مهرانی با حضور در برنامه گفتگوی اقتصادی رادیو گفتوگو، با اشاره به سالهای دهه ۸۰، گفت: بازار بورس در آن دوران بسیار كوچك بود و ابزارهای مالی متنوع را در اختیار نداشت. به مرور و از سال ۸۶ ابزارها، محصولات و نهادهای مختلفی وارد بورس شدند؛ ولی تا ۲۰ سال گذشته بورس در اختیار چند شركت سرمایهگذاری بود كه كمتر آئینهای برای اقتصاد كشور تلقی میشد.
مهرانی با بیان این كه اكثر شركتهای معدنی و ارتباطی و صنعتی وارد بورس شدند و آئینه تمامنمای اقتصاد هستند، گفت: با احصای ناترازیها، شاهد هستیم این مهم به مدیران كشور و از طریق بورس سیگنال میدهد و این معضلات عمدتاً شامل ناترازی انرژی، بازار كار، بانكها، مسكن، زیر ساختها و… است. هر یك از این ناترازیها مشكلاتی را ایجاد كرده و دلیل آن هم تخصیص غلط منابع است و از این رو عدم تخصیص در ۲ دهه اخیر، به سركوب مالی از سوی دولتها باز میگردد؛ یعنی منابع به مصارف درست تخصیص داده نشده و كارشناسی درست هم در كار نبوده است.
معاون مالی و اقتصادی شركت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات خاطرنشان كرد: نتیجه این ناترازیها بر روی پتروشیمی، نیروگاه، پالایشگاه و خودروسازی و… تاثیر میگذارد و كل این مسئله به مدیریت ناصحیح باز میگردد.
منبع: رادیو گفتوگو