نایب رییس هیئت مدیره حفاران غیرنفتی تأمین ماشینآلات حفاری را یکی از چالشهای اساسی در روند فعالیتهای معدنی کشور در سالهای اخیر دانست.
سیدسهراب حسینی با اشاره به چالشهای پیش روی حفاری اکتشافی در کشور و فرآیند انتخاب ماشینآلات و تجهیزات مناسب در این بخش گفت: تأمین ماشینآلات حفاری یکی از دغدغههای فعالان بخش معدن است و با توجه به ممنوعیت ورود ماشینآلات جدید به کشور از جمله در حوزه دستگاه حفاری اکتشافی و همچنین نیاز روزافزون به این تجهیزات، با تداوم محدودیتها در آینده، فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی با مشکلات متعددی روبهرو خواهد شد.
وی درخصوص وضعیت حفاری اکتشافی در ایران افزود: تا پایان سال ۱۴۰۰، برابر ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن ذخیره سنگآهن، ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخیره سنگ مس، ۹۴ میلیون تن طلا، ۲۱۷ میلیون تن سنگ فلز سرب، ۲۱۲ میلیون تن سنگ روی، ۴۳ میلیون تن سنگ بوکسیت، ۱۷ میلیارد تن سنگآهک، ۲۱ میلیارد تن مصالح ساختمانی، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن سنگ تزئینی و نما، در کشور کشف شده است.
حسینی گفت: اکنون حدود ۷۰ شرکت پیمانکاری در حوزه حفاری اکتشافی فعالیت میکنند و از این میان حدود ۳۸ شرکت، عضو اتحادیه حفاران غیرنفتی هستند و حدود ۱۰۰ فرد حقیقی نیز در حوزه حفاری اکتشافی فعالیت دارند و همچنین حدود ۵۰۰ دستگاه حفاری در کشور به فعالیتهای استخراجی مشغول است که تنها ۲۰۰ مورد از این ماشینآلات به حفاریهای عمیق اختصاص دارند.
نایب رییس هیئت مدیره حفاران غیر نفتی افزود: بسیاری از این دستگاهها نیازمند تعمیرات هستند و از عمر بسیاری از این ماشینآلات نیز زمان طولانی باقی نمانده است که از بهره وری بسیاری از این تجهیزات کاسته شده است و نوسازی این تجهیزات بسیار ضروری است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما