جستجو

رئیس انجمن مس ایران و رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران، پایان یافتن کار سامانه نیما و  انتقال عمده مبادلات ارزی شرکت‌ها به مرکز مبادله ارز توافقی را اقدامی تسهیل‌گرانه و به نفع شرکت‌های صادرات محور ارزیابی و از اجرای آن استقبال کرد.


شکوری با اشاره به سابقه راه‌اندازی سامانه نیما، توضیح داد: راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی و فروش ارز با نرخ نیمایی، مشکلات بسیاری را برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود. امیدواریم این مشکلات با راه‌اندازی بازار توافقی برطرف شود.

وی با اشاره به چالش‌هایی که سامانه نیما در چند سال گذشته برای صادرکنندگان و فعالان اقتصاد به‌وجود آورده بود، تاکید کرد: تعدد بخش‌نامه‌ها، سامانه‌های معاملاتی و دیگر مقررات در این دوره، سردرگمی‌های جدی برای فعالان اقتصادی و تجار ایجاد کرده بود که به مشکلات آن‌ها دامن می‌زد.

او ادامه داد: پیش از راه‌اندازی مرکز مبادله ارزی، دارندگان ارز، شامل؛ تجار و دیگر فعالان، ارز خود را در بازاری رقابتی مبتنی بر عرضه و تقاضا معامله می‌کردند، اما با اجرای سیاست‌های مربوط به رفع تعهدات ارزی، این روند منطقی به هم خورد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران اعلام کرد: در حالی که دولت اجرای این سیاست را با بهانه مدیریت بازار ارز و حفظ منافع خریداران توجیه می‌کرد، می‌توانست با ایجاد سامانه‌های نظارتی برای صرافی‌ها و بانک‌ها به همین اهداف دست یابد، بدون این‌که به آزادی فعالیت‌ها در عرصه اقتصاد لطمه وارد شود.
دکتر شکوری تاکید کرد: امیدواریم همان‌طور که در کشورهای پیشرفته مشاهده می‌کنیم دولت از این پس تنها با ابزارهای نظارتی، امور تولید و صادرات را تسهیل کند. اقتصاد ایران نیازمند چابک‌سازی است. امیدوارم با حذف سامانه‌ها و دستورالعمل‌های زائد، که مانع گردش مالی و حرکت اقتصادی هستند، به سمت اقتصادی پویا و شکوفا حرکت کنیم.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.