جستجو

چین و ایالات متحده توافق کردند که برای ۹۰ روز تعرفه‌های گمرکی کالاهای وارداتی از کشورهای یکدیگر را پایین بیاورند. به این ترتیب، یک فرصت موقت برای کاهش تنش در جنگ تجاری ایجاد شده است؛ جنگی که می‌تواند باعث رکود اقتصادی در سطح جهان شود و اختلاف بین دو اقتصاد بزرگ دنیا را بیشتر کند.


چین و ایالات متحده توافق کردند که برای ۹۰ روز تعرفه‌های گمرکی کالاهای وارداتی از کشورهای یکدیگر را پایین بیاورند. به این ترتیب، یک فرصت موقت برای کاهش تنش در جنگ تجاری ایجاد شده است؛ جنگی که می‌تواند باعث رکود اقتصادی در سطح جهان شود و اختلاف بین دو اقتصاد بزرگ دنیا را بیشتر کند.

به گزارش واشنگتن‌پست، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، و جیمیسون گریر، نماینده تجاری این کشور، روز دوشنبه در یک نشست خبری در ژنو اعلام کردند که تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش می‌یابد. چین نیز گفته است که تعرفه‌های یکسان خود را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد از روز چهارشنبه کم خواهد کرد.

در یک بیانیه کوتاه و مشترک پس از مذاکرات این دو کشور در آخر هفته، هر دو طرف متعهد شدند که این اقدامات را انجام دهند درحالی‌ که مذاکرات با «روحیه باز، ارتباط مداوم، همکاری و احترام دوطرفه» ادامه دارد.

روز دوشنبه، بازارهای بورس در سراسر آسیا به دلیل انتظار سرمایه‌گذاران برای جزئیات مذاکرات و امیدواری به کاهش بخشی از تعرفه‌ها، رشد کردند. با این حال، تحلیلگران هشدار دادند که این خبر خیلی کمتر از یک توافق تجاری کامل است و فقط شروع دورهای بعدی مذاکرات به شمار می‌رود.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، و جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، با هیأت چینی به رهبری معاون نخست وزیر هی لیفنگ دیدار کردند و روز یکشنبه با لحنی مثبت از مذاکرات خارج شدند، اما تا روز دوشنبه هیچ جزئیاتی منتشر نکردند. این مذاکرات پس از ماه‌ها خصومت اقتصادی و لفظی صورت گرفت که بازارهای جهانی را متلاطم کرده و تجارت بین بزرگترین صادرکننده و بزرگترین مصرف‌کننده جهان را تهدید به توقف کرده است. تحلیلگران روز دوشنبه اعلام کردند که بیانیه مشترک امروز از شدت جنگ آنها می‌کاهد، اما تغییر چندانی در روند کلی وخیم‌تر شدن روابط بین پکن و واشنگتن، که از هر زمان دیگری به یک گسست اقتصادی کامل نزدیک‌تر هستند، ایجاد نمی‌کند.

آلیسیا گارسیا ، اقتصاددان ارشد بخش آسیا و اقیانوسیه در بانک سرمایه‌گذاری ناتیکسیس، گفت: «این اتفاق بیشتر شبیه یک جدایی مسالمت‌آمیز است. این دوگانگی و جدا شدن اقتصادی ادامه خواهد داشت.»

او در ادامه گفت: «این توافق یک راه‌حل نهایی نیست، بلکه فقط تلاشی برای کم کردن اثرات این جدایی است تا به شکل آهسته‌تر و با هزینه کمتری رخ دهد. این نشست در اصل یک تلاش است، برای جلوگیری از یک رکود اقتصادی جهانیکه امیدوارم موفقیت آمیز باشد.»

از سوی دیگر رسانه‌های دولتی چین سعی کرده‌اند پکن را برنده این مذاکرات نشان دهند. خبرگزاری دولتی شینهوا پس از پایان مذاکرات روز یکشنبه در یک تحلیل نوشت: «آنچه که ایالات متحده در حال حاضر واقعا باید انجام دهد، قدردانی از حسن نیت چین است. این نوع حسن نیت و صبر، حد و مرزی دارد و هرگز برای کسانی که ما را مدام سرکوب و باج‌گیری می‌کنند یا هیچ ابایی از زیر پا گذاشتن قول خود ندارند، استفاده نخواهد شد.»

منبع: دنیای اقتصاد

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.