جستجو

اختصاصی معدن‌مدیا؛

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد بیان کرد: میزان دقیق محدودیت‌ها برای صنعت فولاد مشخص نیست و با توجه به استان‌ها و صنایع مختلف، متفاوت است، اما به طور کلی می‌توان گفت که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد محدودیت اعمال شده است.

به گزارش معدن‌مدیا، آمار تولید فولاد در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ منتشر شده که بر اساس آن، بخش‌هایی از زنجیره تولید با رشد همراه بوده و برخی دیگر کاهش داشته‌اند؛ به‌طوری‌که تولید تیرآهن با افت قابل‌توجه و تولید ورق پوشش‌دار و آهن اسفنجی با افزایش همراه بوده است.

طبق آمار منتشرشده از سوی انجمن فولاد، محدودیت‌های مربوط به تامین انرژی از ۱۶ فروردین ماه شروع شده و روند تولید برخی محصولات را با مشکل مواجه کرده است. از طرف دیگر با آغاز روزهای گرم، فشار بیشتر در انتظار فولادی‌ها است و ممکن است مانند سال گذشته، صنعت فولاد در آستانه توقف تولید قرار گیرد.

در همین رابطه، بهادر احرامیان، عضو هیأت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت‌وگو با خبرنگار معدن‌مدیا بیان کرد: در هفته سوم اردیبهشت هستیم و محدودیت‌ها خیلی زود شروع شده‌اند. قطعاً قطعی برق بر روند تولید فولاد تأثیر می‌گذارد و با ادامه این وضعیت، با کاهش تولید مواجه خواهیم شد.

احرامیان افزود: میزان دقیق محدودیت‌ها مشخص نیست و با توجه به استان‌ها و صنایع مختلف، متفاوت است، اما به طور کلی می‌توان گفت که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد محدودیت اعمال شده است.

احرامیان گفت: طبق آمار مصرف برق کشور طی روز گذشته معادل مصرف ۱۵ خرداد ماه سال گذشته بوده و از ۶۰ هزار مگاوات عبور کرده است. این نشان می‌دهد که تابستان گرمی در پیش است و مصرف برق بالایی خواهیم داشت. از همین حالا مشخص است که شرایط نسبت به سال گذشته بدتر شده است.

به گفته وی، در صنایع دیگر شدت سخت‌گیری درخصوص قطع برق کمتر است و واقعا نمی‌دانیم که دلیل این تفاوت‌ها چیست و باید دلیل این موضوع را از مسئولین مربوطه پرسید. ما فقط محدودیت‌هایی که بر صنعت فولاد اعمال می‌شود را گزارش می‌دهیم.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: امسال محدودیت‌ها حدود سه هفته زودتر از پارسال شروع شد؛ یعنی بحران ناترازی برق زودتر از سال گذشته آغاز شده و هرچه جلوتر برویم، وضعیت بدتر می‌شود و فشار بر صنعت فولاد بیشتر خواهد شد.

او تأکید کرد: کاهش تولید فولاد به‌طور مستقیم بر صادرات، ارزآوری و به‌طور کلی بر تمامی شاخص‌های اقتصادی تأثیر منفی می‌گذارد.

این تولیدکننده فولاد در پایان گفت: بسته حمایتی که وزارت صمت برای صنایع تدوین کرده، هنوز اجرایی نشده و حتی به ما اطلاع نداده‌اند که چه زمانی قرار است اجرا شود. اگر این وعده به مرحله اجرا برسد، می‌تواند در جبران وضعیت ایجادشده و خسارتی که صنعت فولاد متحمل شد، موثر باشد.

منبع: معدن‌مدیا

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.