به دنبال تقویت ارزش دلار قیمت طلا روز سه شنبه شاهد کاهش بود، اما به دلیل افزایش نگرانی ها در مورد روند کند ترمیم اقتصاد بحران زده جهانی، افت قیمت طلا محدود بود.
به گزارش معدن مدیا و به نقل از رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰٫۳۲ درصد کاهش به ۱۹۲۷ دلار و ۴۷ سنت رسید. قیمت طلا در معاملات آتی امروز و برای تحویل در ماه دسامبر نیز با ۰٫۰۱ درصد کاهش به ۱۹۳۴ دلار و ۱۰ سنت رسید.
ایلیا اسپیواک تحلیلگر موسسه دیلی اف ایکس گفت: «طی ۲۴ ساعت گذشته ارزش دلار تقویت شده و این مسئله تا حدودی قیمت طلا را تضعیف کرده است… حفظ قیمت در سطح بالای ۱۹۰۰ دلار برای طلا خیلی اهمیت دارد.»
شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب امروز شاهد افزایش بود و موجب گرانتر شدن طلا برای سرمایه گذارانی شد که با ارزهای غیردلاری خرید می کنند.
پس از آنکه آمارها نشان داد که اقتصاد ژاپن در سه ماهه دوم امسال بیش از آنکه تصور می شد کوچکتر شده و میزان هزینه های سرمایه ای در نتیجه کرونا آسیب دیده است، امیدها نسبت به ترمیم سریع اقتصادی کمرنگ شد.
دولت ها و بانک های مرکزی جهان میلیاردها دلار نقدینگی به اقتصادهای ملی تزریق کرده اند تا جلوی افت بیشتر رشد اقتصادی را بگیرند و همین مسئله سبب شده تا سرمایه گذاران برای در امان ماندن دارایی های خود از افزایش نرخ تورم به بازار طلا هجوم ببرند و موجب رشد بی سابقه قیمت فلز زرد شوند.
فعالان بازار اکنون روی تصمیم سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه متمرکز شده اند تا ببینند آیا این بانک سیاست های محرک مالی بیشتری را به اجرا خواهد گذاشت یا نه.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه بار دیگر ایده قطع ارتباط اقتصاد آمریکا از چین را مطرح کرد و گفت که کشورش اگر با دومین اقتصاد جهان داد و ستد اقتصادی نکند چیزی از دست نخواهد داد.
همچنین به دنبال نگرانی ها در مورد احتمال افزایش ابتلا به کرونا پس از تعطیلات طولانی روز کارگر در آمریکا و پایان یافتن فصل سفرهای جاده ای در این کشور که می تواند سبب کاهش تقاضا شود، قیمت نفت روز سه شنبه شاهد کاهش بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا امروز با ۸۵ سنت معادل ۲٫۱۴ درصد کاهش به ۳۸ دلار و ۹۲ سنت رسید. قیمت نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه نوامبر نیز امروز با ۱۴ سنت معادل ۰٫۳۳ درصد کاهش به ۴۱ دلار و ۸۷ سنت رسید. نفت برنت روز دوشنبه ۱٫۵ درصد کاهش یافته بود.
کاهش قیمت روز دوشنبه پس از آن اتفاق افتاد که عربستان قیمت رسمی نفت سبک خود را برای بازار آسیا در ماه اکتبر به میزان قابل توجهی کاهش داد و این سیگنال را به بازار ارسال کرد که میزان تقاضا برای انرژی به دلیل تداوم بحران کرونا پایین آمده است.
لاچلان شاو تحلیلگر نشنال بانک استرالیا در این باره گفت: «عواملی همچون پایان یافتن فصل سفرهای تابستانی در آمریکا که سبب افت تقاضا می شود سبب شده تا تمرکز بازار بار دیگر معطوف این مسئله شود که آیا ترمیم تقاضا به اندازه کافی قدرتمند است یا خیر. اقدام آرامکو در کاهش قیمت نفت خود نیز تردیدهایی در مورد میزان ترمیم تقاضا ایجاد کرده است.»
دیگر عاملی که بر بازار تاثیر گذاشته، در پیش بودن فصل تعمیرات پالایشگاه ها در آمریکاست که می تواند سبب کاهش ۱٫۵ تا ۲ میلیون بشکه تقاضای روزانه برای نفت خام شود.
قیمت نفت برنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نسبت به رقم های ماه اوت پایین تر آمده به نحوی که نفت خام آمریکا که در حدود ۴۲ دلار بود به زیر ۴۰ دلار رسیده است. نفت برنت نیز از حدود ۴۵ دلار به حدود ۴۲ دلار رسیده است.
منبع : تسنیم