جستجو

سرمایه‌گذاری چین در بخش معادن خارج از کشور به بالاترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رسیده است. این افزایش ناشی از تلاش پکن برای تضمین دسترسی به مواد اولیه حیاتی در بحبوحه تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی است.

در سال ۲۰۲۴، ۱۰ معامله به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار انجام شد که از سال ۲۰۱۳ بی‌سابقه بود. تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهد سال گذشته فعال‌ترین سال برای سرمایه‌گذاری و ساخت‌وساز معادن خارج از کشور توسط چین از سال ۲۰۱۳ به این سو بوده است.

چین سال‌هاست که برای تامین منابع استراتژیک خود در خارج از کشور سرمایه‌گذاری می‌کند، اما تحلیلگران می‌گویند موج اخیر نشان‌دهنده تغییر فوری رویکرد است. شرکت‌های چینی در حال تسریع خریدها هستند، پیش از اینکه مقاومت سیاسی فزاینده در کشورهایی مانند کانادا و ایالات متحده درها را بیشتر ببندد. این فوریت در سال جاری نیز ادامه داشته است.

با وجود تسلط بر فرآوری مواد معدنی جهانی (مانند لیتیوم، عناصر خاکی کمیاب و کبالت)، چین همچنان به شدت به واردات مواد اولیه وابسته است. دولت‌های غربی نیز در تلاشند تا وابستگی خود به چین را در مورد این فلزات کاهش دهند و زنجیره‌های تامین جایگزین برای صنایع کلیدی مانند باتری خودروهای برقی، انرژی بادی و نیمه‌هادی‌ها ایجاد کنند.

افزایش قیمت طلا نیز به جاه‌طلبی‌های معدنی پکن دامن زده است. تولیدکنندگان چینی، که خود بزرگترین استخراج‌کنندگان طلا در جهان هستند، در حال افزایش معاملات خارجی برای رقابت با شرکت‌های بزرگ غربی هستند.

منبع: ایفنا

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.