جستجو

اختصاصی معدن‌مدیا؛

دومین جلسه میز تخصصی صنعت فولاد با موضوع «تأمین مالی پایدار و توسعه صادرات صنعت فولاد در شرایط ناپایدار اقتصاد کلان؛ چالش‌ها و راهکارهای اجرایی» روز دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۰۴ با حضور نمایندگانی از بانک مرکزی، بانک‌های مختلف کشور، بورس کالای ایران، اتاق بازرگانی، نهادهای اجرایی و نظارتی مرتبط و همچنین نمایندگان شرکت‌های بزرگ فولادی از جمله فولاد مبارکه، گل‌گهر، ارفع و سایر بنگاه‌های اثرگذار این صنعت، در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این نشست، امیررضا قیامی‌آزاد، دبیر میز تخصصی صنعت فولاد ستاد علم و فناوری، با تشریح مأموریت این میز تخصصی، به تبیین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیاست‌گذاری علم‌محور و فناوری‌پایه صنعت فولاد پرداخت و تأکید کرد: هدف از تشکیل میز تخصصی صنعت فولاد، صرفاً برگزاری جلسات گفت‌وگو نیست، بلکه دستیابی به خروجی‌های عملیاتی و قابل اجرا در پیوند صنعت فولاد با علم و فناوری است.

وی با اشاره به جایگاه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این ستاد با تمرکز بر علم و فناوری، به دنبال تقویت ارتباط صنعت فولاد با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور است؛ ارتباطی که به گفته وی، در حال حاضر به‌صورت منسجم و ساختاریافته شکل نگرفته و یکی از چالش‌های جدی این صنعت محسوب می‌شود.

قیامی‌آزاد با اشاره به تأسیس مرکز فولاد دانشگاه تهران افزود: راه‌اندازی این مرکز در پاسخ به خلأ موجود در ارتباط صنعت فولاد با دانشگاه‌ها انجام شده و نشان می‌دهد که توسعه فناوری و نوآوری در این صنعت نیازمند توجه و برنامه‌ریزی جدی‌تر است.

 

دبیر میز تخصصی صنعت فولاد با مرور روند برگزاری جلسات این میز اظهار داشت: نخستین جلسه این میز در ۲۴ آذرماه برگزار شد و موضوع جلسه دوم بر اساس مسائل و دغدغه‌هایی انتخاب شده که فعالان صنعت فولاد در جلسه نخست مطرح کرده بودند.

وی تصریح کرد: در این نشست، فعالان صنعت فولاد به چالش‌هایی از جمله مشکلات تأمین مالی، محدودیت‌های تأمین انرژی و مواد اولیه، مسائل صادراتی، آثار تحریم‌ها و دشواری بازگشت منابع مالی اشاره کردند؛ موضوعاتی که موجب شده در بسیاری موارد، بنگاه‌های فولادی فرصت کافی برای تعامل مؤثر با دانشگاه‌ها و بهره‌گیری از رویکردهای علمی و فناورانه نداشته باشند.

قیامی‌آزاد همچنین بر اهمیت توجه به بُعد بین‌المللی صنعت فولاد تأکید کرد و گفت: صنعت فولاد محدود به بازار داخلی نیست و توسعه روابط بین‌الملل در این حوزه یک ضرورت است. استفاده از ظرفیت سفارتخانه‌ها و دعوت از نمایندگان کشورهای فعال در صنعت فولاد می‌تواند به تبادل تجربیات و شناسایی فرصت‌های همکاری کمک کند.

در ادامه این نشست، رضا علیزاده، رئیس امور فناوری و نوآوری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تأکید بر نقش نخبگانی این ستاد گفت: ستاد علم و فناوری به‌عنوان هسته نخبگانی علمی کشور، می‌تواند در حوزه صنایع و فناوری‌های اولویت‌دار ورود مؤثر داشته باشد که صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین فناوری‌ها و صنایع اولویت‌دار کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به فرآیند تدوین اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اسنادی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و تصویب می‌شود، با مشارکت جامعه نخبگانی و صاحب‌نظران انجام می‌گیرد و نه در اتاق‌های بسته. حضور فعال متخصصان و فعالان صنعت فولاد در این فرآیند، نقش تعیین‌کننده‌ای در تدوین اسناد دقیق و کاربردی دارد.

علیزاده با تأکید بر ضمانت اجرایی مصوبات این شورا تصریح کرد: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تصویب، لازم‌الاجراست و عدم توجه دستگاه‌های مسئول به این اسناد، ترک فعل محسوب می‌شود. از این رو، مشارکت نخبگان در استخراج راهکارهای عملیاتی برای تحقق اهداف صنعت فولاد، اهمیتی دوچندان دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از ظرفیت فکری و تخصصی فعالان و نخبگان صنعت فولاد می‌تواند مسیر سیاست‌گذاری مؤثر، تصمیم‌سازی دقیق و پیشبرد اهداف راهبردی این صنعت را هموار کند.

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.