مردم چین که شاهد نتایج مثبتی در زمینه مهار همه گیری کرونا بوده اند، اکنون در جریان تعطیلات روز ملی و جشنواره نیمه پائیز، اشتیاق خود را به مصرف به نمایش گذاشته اند به طوری که داده های وزارت فرهنگ و گردشگری چین در اولین روز تعطیلات جاری در این کشور نشان میدهد تعداد گردشگران داخلی در چین به ۹۷ میلیون نفر رسیده که این عدد به معنای افزایش ۷۳.۸ درصدی نسبت به سال گذشته است.
بر این اساس، درآمد صنعت گردشگری چین نیز معادل ۷۶.۶۵ میلیارد یوان بوده که این رقم نیز ۶۸.۹ درصد سال گذشته محسوب میشود.
به گزارش معدن مدیا ، روند ادامه دار احیای بازار مصرفی در چین می تواند به شیوهای مؤثر به دولت کمک کند تا تدریجا یک الگوی توسعه جدید را طراحی کند؛ الگویی که چرخههای داخلی و بین المللی تکیه گاه اصلی آن را تشکیل دهند و در عین حال این چرخه ها یکدیگر را نیز تقویت کنند.
نظام اقتصادی جهان از زمان بحران مالی بین المللی در سال ۲۰۰۸ میلادی تا کنون همواره در مسیر تنظیم و سازگاری عمیق با شرایط قرار داشته است؛ اکنون این وضعیت اقتصادی جهان با تاثیرات ناشی از همه گیری کرونا و تاثیرات ناشی از یکجانبه گرایی و حمایت از تولیدات داخلی در زنجیره تامین صنایع جهان همراه شده و میتوان گفت که روند احیای اقتصاد جهان در مسیری پیچیده و دشوار قرار گرفته است.
این در حالیست که اقتصاد چین در میان این همه تاریکی، در حال ایجاد روشنایی است؛ داده های اقتصادی چین در ماه اوت مثبت اعلام شد که امید تازه ای به بهبود وضعیت اقتصاد جهان تزریق کرد.
بر اساس گزارش اخیر سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی، بیشتر کشورهای عضو گروه ۲۰ در طول سه ماهه دوم سال جاری میلادی، رکود اقتصادی بی سابقه ای تجربه کردند، در حالیکه چین تنها کشور عضو این گروه بود که به رشد اقتصادی مثبت رسید.
پیش بینی بانک جهانی نیز حاکی از احتمال رشد ۲ درصدی اقتصاد چین در سال جاری میلادیست.
به همین دلیل است که جامعه بین الملل به طور فزاینده ای درصدد است از الگوی جدید توسعه چین و فرصتهایی که این الگو در مسیر توسعه جهان ایجاد می کند، آگاه شود.
این الگوی توسعه جدید به شیوه ای منطقی و بر اساس عملکرد گذشته طولانی چین و در تطابق کامل با روند توسعه اقتصادی این کشور طراحی شده و حاصل اقدامات فعالانه طولانی مدت دولت پکن است و نه یک واکنش منفعلانه.
الگوی توسعه جدید چین بر چرخه داخلی به عنوان بدنه اصلی تاکید دارد؛ این بدان معناست که افزایش تقاضای داخلی اساس راهبردی است تا نیروی بالقوه عظیمی را که در بازار تقاضای داخلی چین وجود دارد، به یک نیروی محرکه قدرتمند جهت اجرایی کردن مسیر توسعه با کیفیت تبدیل کند.
چین در عین حال که یک بازار بزرگ با جمعیتی ۱.۴ میلیون نفریست و روند ارتقاء بازار مصرفی واضحی دارد، بزرگترین و کاملترین سامانه تامین اقلام صنعتی را نیز در جهان داراست؛ اقتصاد دیجیتال چین از جمله خرید آنلاین، آموزش و درمان از راه دور به شدت رو به گسترش است و تمام این موارد، ابزاری قدرتمند برای طراحی الگوی توسعه جدید چین فراهم می کنند.
قابل ذکر است که الگوی جدید توسعه چین به هیچ وجه به چرخه داخلی محدود نیست بلکه یک چرخه دوگانه داخلی و خارجی باز است و چین را به اقتصاد جهان نزدیک میکند.
تردیدی نیست که افزایش تقاضای داخلی در چین به شیوه ای اجتناب ناپذیر می تواند فرصتهایی برای سرمایه گذاریهای خارجی در این کشور فراهم آورد؛ عملکرد مؤثر سیستم صنعتی چین نهایتا به عملکرد پایدار زنجیره صنعتی جهان ختم میشود.
چین در مواجه با چالشهای جدی مانند کرونا و رکود عمیق اقتصاد جهان همچنان به ارائه و اجرای اصلاحات جدید و اقدامات گشایشی میپردازد و همین رویکرد دولت پکن تا حد زیادی منجر به جلب اعتماد سرمایه گذاران خارجی میشود؛ سرمایه گذاران خارجی نمی توانند نیروی بالقوه و فرصتهای بهره وری موجود در بازار چین را نادیده بگیرند و به این ترتیب میتوان گفت که شرکتهای خارجی به سرمایه گذاری فعال خود در چین ادامه خواهند داد.
چین نو بعد از ۷۱ سال در یک نقطه شروع جدید تاریخی قرار گرفته است؛ چین به عنوان کشوری که در زمینه پیشگیری و مهار همه گیری کرونا و احیای اقتصاد در خط مقدم جهان قرار گرفته است، به تلاش سرسختانه خود برای تسریع ساخت و طراحی یک الگوی توسعه جدید ادامه خواهد داد تا فرصتهای جدیدی را برای مدیریت شرایط متغیر فعلی فراهم و نهایتا انگیزه احیای اقتصاد جهانی را تقویت کند.
منبع : خبرآنلاین