جستجو

رئیس انجمن سنگ‌های تزئینی با اشاره به بلاتکلیف ماندن احیای معادن سنگ‌های ساختمانی، ازابتدای اجرای طرح احیای معادن کوجک مقیاس، عنوان کرد: متاسفانه به علت ناهماهنگی‌های میان شورای هماهنگی معادن کوچک مقایس و معاونت معدنی وزارت صمت، احیای معادن سنگ‌‌های ساختمانی، تاکنون بلاتکلیف مانده و بعضا وزارت خانه در مواردی که حتی طبق قانون معادن، مکلف به اجرای آن شده است؛ کوتاهی می‌کند.


به گزارش معدن مدیا به نقل از بیرونیت، احمد شریفی با بیان مشکلات میان نهاد‌های اجرایی وزارت صمت که، منجر به بلاتکلیفی احیای معادن سنگ‌های تزئینی شده است؛ گفت: دو سال قبل طرح احیای معادن کوچک مقیاس، توسط وزیر صمت ابلاغ شد؛ که در ضمن آن ستادی تحت عنوان شورای هماهنگی احیای معادن کوچک مقیاس تشکیل شد.
وی افزود: ریاست این شورا را معاون معدنی وزارت صمت عهده دار بوده و با حضور تشکل‌های معدنی، طرح احیای معادن کوچک مقیاس را با توجه به مشکلات و حل معضلات آن‌ها، جهت بهره برداری مجدد کلید زدند. این کار در بخش معادن فلزی به خوبی انجام شد وتعدادی از معادن فلزی، نظیر؛ سنگ آهن و مس به چرخه معدن کاری بازگشتند.
رئیس انجمن سنگ‌های تزئینی با اشاره به دلایل موفق عمل کردن طرح احیای معدن در بخش فلزی افزود: این مسئله به دلیل نیاز مبرم صنعت، به این فلزات و تمهیداتی نظیر اعطای پیش پرداخت و انعقاد قراردادهای همکاری صورت پذیرفت. محصولات مورد نظر نیز به واحدهای متقاضی اختصاص یافت؛ اما، این کار در بخش معادن سنگ‌های تزئینی به شدت با کندی پیش رفت.
احمدی شریفی در ادامه ضمن تشریح مشکلات بروکراسی اداری، در بدنه وزارت صمت اذعان داشت: انجمن سنگ ۲۰ معدن از کار افتاده را به شورا هماهنگی معادن معرفی کرد که، پس از تصویب در این شورا به حوزه معاونت معدنی وزارت صمت ارجاع داده شد و پس از آن، اقدامات لازم از سوی وزارت خانه جهت احیای آن‌ها صورت نگرفت. این ناهماهنگی میان شورا و معاونت معدنی وزارت صمت منجر به بلاتکلیف شدن معادن سنگ‌های تزئینی شده است که، این روند تاکنون نیز ادامه یافته است.
وی افزود: طبق قرار قبلی با شورای هماهنگی احیای معادن، قرار بود سالانه ۱۰۰ معدن جهت فعال‌سازی معرفی کنیم که، هنوز همان ۲۰ معدن اولیه نیز فعال نشده‌اند. طی مکاتباتی با معاون معدنی وزارت صمت، خواستار آن شده‌ایم که، مصوبه شورای هماهنگی احیای معادن کوچک مقیاس، به عنوان مصوبه شواری عالی معادن تلقی شود؛ اینگونه به طور طبیعی شورا هماهنگی معادن این قابلیت را پیدا خواهد کرد که، با قاطعیت تصمیم‌گیری کند و معادن سنگ تزئینی که غیر فعال هستند را با رفع مشکلاتشان فعال کنند.
رئیس انجمن سنگ‌های تزئینی با اشاره به ظرفیت‌های داخلی جهت تولید این ماده معدنی گفت: ما در مجموع ۷۰ الی ۸۰ میلیون متر سنگ فراوری شده در سال تولید می‌کنیم و با حدوده ۱۰ میلیون متر صادرات سنگ ساختمانی، با توجه به نیاز بازار داخل به این محصول، مشکلی در تامین این محصول نداریم؛ اما، دلیل ما برای احیای معادن سنگ‌های تزئینی این است که برخی از معادن ما قابلیت صادرات محصول خود را دارند و اینها به دلایلی متوقف هستند و باید تلاش کنیم آن‌ها را به چرخه تولید بازگردانیم.
وی افزود: ما باید با تلاش در بخش فراوری و صادرات، همراه با فعال‌سازی معادن جدید این امکان را فراهم کنیم که با واحدهای معدنی و فراوری با تمام ظرفیت خود کار کنند.
احمدی شریفی با بیان انتظارات انجمن سنگ از وزارت صمت تاکید کرد: ما از معاونت معدنی وزارت صمت انتظار داریم؛ براساس قانون معادن بخش معدن و صنایع معدنی را حمایت کنند. ما طی نامه‌نگاری‌هایی با اشاره به ماده‌های قانونی، این نکات را به وزارت‌خانه گوشزد کرده‌ایم؛ اما، متاسفانه وزارت خانه گاها در اجرای قوانینی که مکلف به انجام آن است تعلل می‌کند. گاهی اوقات منابع طبیعی با گرفتن حقوق وزارت صمت، دست و پای بخش معدن را بسته است.
وی در پایان با اشاره به توانایی‌های وزارت صمت جهت تسهیل امور معادن ذیل قانون معادن گفت: در قانون معادن امکان توسعه زیر ساخت، توسعه فراوری، جاده سازی و تسهیل در امور صادرات، با استفاده از منابع حقوق دولتی داده شده است؛ اما، هیچ کدام توسط وزارت خانه انجام نشده است و اگر این موارد توسط وزارت‌خانه انجام شود؛ می‌توانیم شاهد رشد و پویایی این صنعت باشیم.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.