جستجو

با اینکه تولید شمش فولادی ایران نسبت به سال گذشته کاهش یافته است ، اما نباید از وجود تحریم ها و شیوع بیماری کرونا غافل شد. ایران به عنوان دهمین تولید کننده برتر فولاد در جهان ، با وجود مشکلات بسیار زیاد ، توانسته است به این جایگاه نایل شود و انتظار میرود در سال ۲۰۲۵ به رتبه هفتم صعود کند.


به گزارش معدن مدیا به نقل از تهران تایمز ، تولیدکنندگان عمده فولاد ایران در نیمه اول سال جاری میلادی (۲۱ مارس تا ۲۲ سپتامبر) موفق به تولید بیش از ۹٫۹۰۱ میلیون تن شمش فولادی شده اند که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته است.

در بین تولیدکنندگان برتر فولاد کشور ، شرکت فولاد مبارکه بهترین عملکرد را در دوره مذکور داشت. این شرکت ۴٫۴۰۶ میلیون تن شمش فولادی را تولید کرد. تولیدکنندگان مذکور در طی ۶ ماه ۱٫۶۲۲ میلیون تن شمش فولادی تولید کردند که نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد کاهش داشت. تولیدکنندگان عمده فولاد ایران در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۲٫۵۴ میلیون تن شمش فولادی تولید کرده بودند که نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش داشت. شرکت های مذکور بیش از ۲٫۰۴ میلیون تن شمش فولادی در آخرین ماه سال گذشته (۱۹ فوریه تا ۲۰ مارس) تولید کردند که ۱۷ درصد بیشتر از سال قبل است. شرکت فولاد مبارکه با تولید ۹٫۸ میلیون تن از محصول مذکور بهترین عملکرد را در سال قبل داشته است.

در حالیکه بیشترین رشد تولید را شرکت فولاد سیرجان با ۱۴۱ درصد رشد به ثبت رسانده است. پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته ای ایران ، جمهوری اسلامی با تحریم هایی در صنایع مختلف از جمله بخش فولاد مواجه شده است. ایالات متحده نهادها و افراد مرتبط با صنعت فولاد ایران را تحریم کرده است. در اوایل ژانویه ، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) دوازده تولیدکننده ایرانی فولاد و سایر محصولات فلزی را به لیست تحریم ها اضافه کرد.

با این حال ، در آن زمان ، کارشناسان آمریکایی گفتند که جمهوری اسلامی ایران در سه سال گذشته در برابر سیاست فشار حداکثری آمریکا مقاومت کرده است و دولت ترامپ در مواجهه با تحریم ها به هیچ یک از اهداف خود نرسیده است. همچنین فعالان بخش فولاد ایران معتقد بودند که تحریم های اعمال شده علیه ایران به مدت ۴۰ سال هیچ ربطی به صنعت ایران ندارد.

به عنوان مثال ، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ایسپا) با اشاره به موفقیت ایران در تولید فولاد در کشور ، اظهار داشت: “ایران یکی از ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد در جهان است و بدون شک تحریم های آمریکا اثر قابل توجهی نخواهد داشت.”

بهادر احرامیان خاطرنشان کرد: “رتبه ایران در بین ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد در جهان نشان می دهد که افت موقعیت ایران در بین کشورهای تولیدکننده فولاد آسان نخواهد بود و اکنون ، بر اساس گزارش ها و آمار منتشر شده توسط نهادهای بین المللی و همچنین منابع ایرانی ثابت شده است که بخش فولاد ایران نمی تواند تحت تحریم قرار گیرد.” بر اساس داده های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ، شرکت های فولادی ایران در سال قبل موفق به تولید ۳۰٫۲ میلیون تن فولاد شدند که سه درصد رشد سالانه را ثبت کردند و بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط انجمن جهانی فولاد (WSA) ، تولید فولاد خام در ایران طی ژانویه تا جولای ۲۰۲۱ به ۱۷٫۸ میلیون تن رسید که سالانه ۹٫۹ درصد رشد داشت.

گزارش WSA همچنین نشان می دهد تولید ماهانه فولاد خام ایران در جولای ۲۰۲۱ به ۲٫۶ میلیون تن رسید که ۹ درصد نسبت به جولای ۲۰۲۰ افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی جایگاه خود را به عنوان دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان در بازه زمانی یاد شده حفظ کرد. روند صعودی در صادرات شمش فولادی ایران نیز مشاهده می شود ، زیرا طبق آخرین گزارش منتشر شده ، تولیدکنندگان عمده فولاد ایران از جمله شرکت فولاد مبارکه ، فولاد خوزستان ، شرکت فولاد اصفهان ، شرکت فولاد هرمزگان و برخی دیگر در نیمه اول سال جاری میلادی ۳٫۸۱۱ میلیون تن فولاد صادر کرده اند که نسبت به سال گذشته ۴۸ درصد افزایش داشته است.

معاون مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ، یکی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد ایران اظهار داشت: “تحریم ها نه تنها پشت شرکت فولاد مبارکه را خم نکرده است ، بلکه رکوردشکنی های مختلفی را به دنبال داشته است.”

صنعت فولاد ایران طی سالهای گذشته در برابر همه فشارها و موانع ایجاد شده توسط نیروهای خارجی مانند تحریم های آمریکا و شیوع ویروس کرونا که عملکرد تولیدکنندگان برتر جهان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است ، به طور مداوم در حال توسعه است. بر اساس اعلام وزارت صنعت ، معدن و تجارت ایران ، ظرفیت تولید فولاد کشور از ۱۲۳ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ (منتهی به مارس ۲۰۱۴) به ۲۳۰ میلیون تن در سال قبل افزایش یافته است. ایران در حال حاضر دهمین فولادساز بزرگ در جهان است و تخمین زده می شود که در سال ۱۴۰۴ (مارس ۲۰۲۵) به رتبه هفتم صعود کند.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.